‘’Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’’ Tuzla’da başladı

30 ülkeden bin 500 kişinin katıldığı yarışmada dünyanın zengin yemek kültürleri sergileniyor
 Tarih: 13-12-2023 17:26:11
‘’Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’’ Tuzla’da başladı

Tuzla Belediyesi’nin ev sahipliğinde 20'ncisi düzenlenen ‘Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’ başladı.

30 ülkeden bin 500 yarışmacının 78 farklı kategoride yarıştığı mutfak günlerinde dünyanın zengin yemek kültürleri sergileniyor.

‘‘Dünyanın Lezzeti Burada’’ sloganı ile Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından ‘’kıtalar arası’’ unvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, İsveç, Almanya, İspanya, Fas, Cezayir, Makedonya gibi 30 farklı ülkeden 78 farklı kategoride bin 500 yarışmacı ve 70 özel jürinin katılımıyla başladı.

13-16 Aralık tarihlerini kapsayan yarışma kapsamında Türk öğrenci ve genç şefleri de uluslararası düzeyde yarışma imkanı bulacak.

‘’Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’’ nin açılışına, Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) Başkanı Bayram Özrek, aşçılar ve vatandaşlar katıldı.

 Tüm stantları gezen Başkan Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı birlikte mantı yaptı.

-‘’ Farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz”-

Tuzla Belediye Başkanı  Şadi Yazıcı, ‘’Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’’ ne ikinci kez ev sahipliği yaptıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

‘’Tuzla gastronomi alanında da spesifik bir öneme sahiptir. Tuzla için balık ve köfte başta olmak üzere birçok konuda müthiş bir mutfağımız var. 30 ülkeden katılımcının ve 78 farklı kategoride binlerce arkadaşımızın yer aldığı böyle bir zengin kültürün Tuzla’dan Türkiye’ye yayılmasından dolayı ayrı bir mutluluk duyuyorum. Burada bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu festivalde amacımız, yemek kültürlerini geliştirmek, tasarruf noktasında gelişim sağlamak gibi durumlar dışında gelecekteki çocuklarımıza bırakacağımız dünyada kaynaklarımızı daha iyi kullanabilmek ve daha sürdürülebilir bir dünya oluşturma farkındalığı oluşturmaktır.’’

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) Başkanı Bayram Özrek ise “20’nci Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’’nin 13-16 Aralık arasında Tuzla Marina’da gerçekleştirileceğini dile getirerek, ‘’Festivalimiz 2015 yılında kıtalararası olimpiyat hakkı aldı. 27 ülkeden 1600’e yakın yarışmacının katılımıyla dünyada ilk 3’e giren bir festivaldir” dedi.

Katılımcılardan Kays Alegi, Tuzla’da gerçekleştirilen bu etkinliğe Fas ve Cezayir’den büyük bir takım ile katıldıklarını vurguladı.

 Alegi, ‘’Türkiye’de gerçekleşen festival, dünyada da çok büyük bir öneme sahip. Bu festival ne kadar güzelse Tuzla da o kadar güzel. Burayı çok seviyoruz.  Tuzla ayrıca turistik bir yer. Bu festivale birçok insan katılmaya geldi, İstanbul’u ve Türkiye’yi çok seviyorum” şeklinde konuştu.

Katılımcı Esma Gökçe Sayın ise 20 yaşında olduğunu, yaklaşık 3 yıldır bu yarışma için koşturduğunu söyleyerek, ‘’Geçen sene 2 altın kazandım, ondan önceki yıldan da bir bronz madalya kazanmıştım. Bu sene de ‘Yılın Genç Altın Şefi’ ne geldim. Hedefim şampiyon olmak ve kupayı alıp İzmir’e evime dönmek” dedi.

 

 

 

 

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TUZLA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI