Tuzla’da ‘’Yeşil Mutfak Ve Sürdürülebilir Yaşam’’ semineri

Prof. Dr. Yaşar Bülbül: ‘’Çağımızın en önemli kavramlarından biri olan sürdürülebilirlik inancımızın özünde yer alan israf etmeme anlayışına tekabül eder.’’
 Tarih: 14-12-2023 15:38:18
Tuzla’da ‘’Yeşil Mutfak Ve Sürdürülebilir Yaşam’’ semineri

Tuzla Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 20'ncisi düzenlenen ‘Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’’ kapsamında ‘’Yeşil Mutfak ve Sürdürülebilir Yaşam’’ semineri düzenlendi.

30 ülkeden bin 500 yarışmacının 78 farklı kategoride yarıştığı festivalde, yarışmalar hız kesmeden devam ederken düzenlenen seminerlerle de katılımcılar mutfak ve gastronomi alanında bilgilendiriliyor.

‘‘Dünyanın Lezzeti Burada’’ sloganı ile düzenlenen festivalin ikinci gününde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Bülbül ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğr. Gör. Merve Mandal Yaman’ın katılımlarıyla gastronomi dünyasına özel bir seminer düzenlendi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Bülbül, seminerdeki konuşmasında şunları söyledi:

‘’Çağımızın en önemli kavramlarından biri olan sürdürülebilirlik inancımızın özünde yer alan israf etmeme anlayışına tekabül eder.  Bunun en geçerli olduğu yer ise mutfaktır. Gastronomi günlerinde sürdürülebilirlik temasını işlemek, katılımcılara bir şeyi tekrar kullanabilirsiniz demek kadar güzel bir şey yok. Üniversiteler de bu araştırmaları yapar, bir madde yeniden kullanıldığında çevreye veya sağlığa zararı var mı test eder ve vatandaşa bunu tavsiye ederiz. Bugün de değerli katılımcılarımıza yeniden kullanım ve israf etmeme konuları ile ilgili farkındalık aşılamayı amaçladık. ‘’  

Öğretim  görevlisi Merve Mandal Yaman ise sürdürülebilirlik bilincinin oluşturulabilmesi, yerleştirilebilmesi ve  toplumun süreçlere dahil edilmesinin çok önemli oduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:

‘’ Burası çok heyecanlı ve motivasyonun oldukça yüksek olduğu bir ortam. Burada iç içe olup, belirli aktarımlar yapmamız; kullandığımız hammaddenin yolculuğu nereden geliyor, nasıl bir süreçten geçiyor ve bundan sonra hem kültürel hem de kullandığımız maddelerin sürdürülebilirliği noktasında neler yapmamız gerekiyor gibi durumlar açısından da oldukça önem taşıyor.” diye konuştu.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TUZLA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI