PESEM İLE PENDİK HALK EĞİTİM MERKEZİ YILSONU SERGİSİ BAŞLADI

PENDİK SAHİL MEYDANI'NDA YER ALAN SERGİDE, TAKI TASARIMINDAN AŞÇILIĞA, AHŞAP BOYAMADAN ÇİNİ SANATINA HER GÜN FARKLI BRANŞLARDA ÜRETİLMİŞ ESERLERE YER VERİLECEK
 Tarih: 05-06-2024 12:54:40
PESEM İLE PENDİK HALK EĞİTİM MERKEZİ YILSONU SERGİSİ BAŞLADI

Pendik Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (PESEM) ile Pendik Halk Eğitim Merkezi yılsonu sergisi Pendik Sahil Meydanı'nda başladı.  

Pendik Sahil’de yer alan sergide, takı tasarımından aşçılığa, ahşap boyamadan çini sanatına her gün farklı branşlarda üretilmiş eserler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Serginin açılış töreni, Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Ahmet Cin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turan Genç, Cumhuriyet savcıları ve Pendikliler’in katılımıyla gerçekleşti.

Açılışta konuşan Pendik Belediye Başkanı Cin,“Halk eğitim müdürlüğümüz ile güzel bir işbirliğimiz var. Vatandaşların da sanatsal çalışmalarımıza taleplerini görünce yapılan çalışmaların ne kadar değerli olduğunu görüyoruz. PESEM’i yeteneği olan insanların desteklenmesi için kurduk. Bu noktada elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz" diyerek tüm sanatseverleri sergiye davet etti.

GERİ DÖNÜŞÜMDEN YAPILAN ARABA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Açılış sonrası Belediye Başkanı Ahmet Cin, Kaymakamı Mehmet Yıldız ve diğer katılımcılarla birlikte eserleri yakından inceledi. Kursiyerlerin yıl boyunca emek verdiği çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Müzik dinletisi eşliğinde gerçekleşen sergide en dikkat çeken eser Pendik Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi Engelsiz Atölye öğrencilerinin yaptığı araba oldu. Geri dönüşüm malzemelerinden yapılan araba ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı.

9 Haziran Pazar gününe kadar sürecek sergide meraklılarına kurulacak atölyelerde mini dersler de verilecek.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PENDİK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI