TÜRK SİNEMASININ UNUTULMAZ İSİMLERİNDEN KEMAL SUNAL, TUZLA’DA ANILDI

TUZLA BELEDİYESİ TARAFINDAN VEFATININ 24’ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ NEDENİYLE DÜZENLENEN ANMA ETKİNLİĞİNDE, KEMAL SUNAL’IN FİLMİ MEYDANLARA KURULAN DEV EKRANLARDAN İZLENDİ
 Tarih: 04-07-2024 23:50:12
TÜRK SİNEMASININ UNUTULMAZ İSİMLERİNDEN KEMAL SUNAL, TUZLA’DA ANILDI

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Kemal Sunal, vefatının 24'üncü yıl dönümünde Tuzla’da anıldı. Sunal'ın yazlık evinin bulunduğu Tuzla'da, ölümsüz filmlerinden biri olan “Kapıcılar Kralı”, yüzlerce kişi tarafınddan meydanlara kurulan dev ekranlardan izlendi.

Geçirdiği kalp krizi sonucu 3 Temmuz 2000 tarihinde hayatını kaybeden usta oyuncu Kemal Sunal, vefatının 24’üncü yıl dönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Tuzla’da da unutulmadı. Tuzla Belediyesi, Türkiye’nin güldüren yüzü Kemal Sunal’ın vefatının 24’üncü yıl dönümünde anma töreni düzenledi. Sahil Tören Alanı, Hacetdere Yaşam Vadisi ve Kömürcü Sokak Parkı’ndaki açık hava sinema sahnelerinde bir araya gelen sevenleri, usta oyuncuyu Kapıcılar Kralı filmini seyrederek andı.

Anma etkinliğine katılanlardan yaklaşık 47 yıldan beri Tuzla’da yaşadığını ifade eden Hasan Kaplanseven, “Kemal Sunal bizim Tuzlalı hemşerimiz. Yıllarca Tuzla’da oturduğunu çok iyi biliyorum. İlçemizde böyle onurlu bir sanatçının yaşamış olmasından çok mutluyuz. Bizi bugün bu filmle buluşturan Tuzla Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Anma töreninde bir araya gelen Sunal hayranlarından ilkokul öğrencisi Ekin Sucan da “Kemal Sunal’ı filmlerden biliyordum; çok güzel filmleri vardı. Bu film de çok güzeldi” dedi.

Bir başka Tuzlalı, Servet İnal da duygusal anlar yaşadıklarını kaydederek, “Bugün buraya Kemal Sunal’ın filmini   izlemeye geldik. Kalabalık, coşku içerisinde. Yıllardan beri bu hasreti bekledik. Gerçekten güzel duygular. İnsanlar güldü, eğlendi. Mekanı cennet olsun” şeklinde konuştu.  

Etkinlik sonrası duygu ve düşüncelerini anlatan Zeynel Aba Dirik ise “Gayet güzel ve keyifli bir etkinlikti, Daha önce açık hava sinema sahnesini hiç görmemiştik, güzeldi” dedi.

Tuzla Belediyesi daha önce meclis kararı ile Kemal Sunal'ın adını, Tuzla'daki yazlık evinin bulunduğu sokağa vermişti.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TUZLA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI