Mehmet Akif Ersoy Tuzla’da anıldı

Ersoy, vefatının 87. yıl dönümünde ‘’Türk’ün Özü Akif’in Sözü Mehmet Akif Ersoy’’ sergisi ile anıldı
 Tarih: 21-12-2023 14:00:00
Mehmet Akif Ersoy Tuzla’da anıldı

İstiklal Marşı’nın yazarı, şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 87. yıl dönümünde ‘’Türk’ün Özü Akif’in Sözü Mehmet Akif Ersoy’’  adlı sergi ile Tuzla’da anıldı.

Tuzla Belediyesi,  Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Rumeli Kültür Merkezi’nde ‘’Türk’ün Özü Akif’in Sözü Mehmet Akif Ersoy’’ sergisini açtı.

Milli şair Ersoy’un hayatından parçaları barındıran sergi, 31 Aralık’a kadar ziyaretçilerini bekliyor.

 Açılışa katılan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, sergide Mehmet Akif Ersoy’un, mücadelelerinin ve  hayat hikayesini anlatıldığını söyledi.

 -“Ersoy, insanların uyanışına, şahlanışına çok önemli katkıda bulunmuş bir değerdir”

Şadi Yazıcı, konuşmasında şunları dile getirdi:

“Mehmet Akif Ersoy, sadece İstiklal Marşı’mızı yazan bir şair değil, Anadolu’nun ve gönül coğrafyamızın birçok yerinde görev yapmış, Milli Mücadele’de insanların uyanışına, şahlanışına çok önemli katkıda bulunmuş bir değerdir. Geçmişte katkılarını gördüğümüz Mehmet Akiflerin izinde gelecekte de bu mücadeleleri verecek nice gençlerle yolumuzu çizmeye devam edeceğiz. Tuzla’da da onu anarak, özellikle Tuzla’daki gençlerle geçmişten ders çıkarmayı amaçlıyoruz. Geçmişte nasıl şahsiyetler yer aldıysa aynı şahsiyetleri yetiştirebilmek, varlıklarıyla gurur duyabilmek ve gelecekte böyle değerleri günümüze uygun bir şekilde yetiştirmek bizim görevimiz.”  .

Sergiyi ziyarete gelen Sıla Arıkan da sergi sayesinde Mehmet Akif Ersoy’un hayatını, yaşadığı yerleri, bulunduğu konumları, yazdığı şiirleri ayrıntılı bir şekilde öğrenme fırsatı bulduğunu belirterek, ‘’Ne kadar anlatılsa bile sergide bunları görmek bizi etkiledi, daha fazla bilgilendirdi. Kaldığı odadan yatağına kadar her şeyi görüp, Mehmet Akif Ersoy hakkında detaylı bilgiye sahip olduk” dedi.

Temel Kara ise sergide Mehmet Akif Ersoy’un kıyafetleri, odası, oturma yeri, yataklarını görüp, hayatını tanıma fırsatına yakaladığı için çok memnun olduğunu kaydetti.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TUZLA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI