‘’Cumhuriyetimizin 100. Yılı Geçmişten Geleceğe Su Kabağı’’ sergisi Tuzla’da açıldı

Atatürk başta olmak üzere devlet büyüklerinin su kabağına işlendiği sergide Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel figürler de yer alıyor.
 Tarih: 25-10-2023 15:20:09
‘’Cumhuriyetimizin 100. Yılı Geçmişten Geleceğe Su Kabağı’’ sergisi Tuzla’da açıldı

‘‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Geçmişten Geleceğe Su Kabağı’’ sergisi sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Rumeli Kültür Merkezi'ndeki sergide, Atatürk başta olmak üzere devlet büyüklerinin su kabağına işlendiği ve Cumhuriyet'in 100’üncü yılına özel figürlerin yer aldığı eserler bulunuyor.

Tuzla Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim gören 8 kursiyer, Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel figürleri kullanarak su kabağını sanata dönüştürdü.

Su kabağının ilk çağlarda kullanımına da yer verilen sergide seramikle birleşen eserler, deniz konsepti, oyuncaklar, bahçe süsleri etnik desenlerle buluşturulup ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

 Açılış törenine Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Başkan  Yazıcı,  Halk Eğitim Müdürlüğü'nün el sanatları gibi el becerilerini geliştiren ve geniş kitlelere hitap eden birçok kurs programı olduğunu söyledi

Yazıcı, ‘’Hayatın her noktasında var olan su kabağını kullanmaya yönelik bütün ürünlerin bu şekilde sergilenmesi, geçmişte kullanılan bu ürünlerin hayatta nerelerde yer aldığını bilmek açısından bile serginin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hem zamanı değerlendirmek hem de bilgi ve beceriyi ortaya koyabilmek açısından çok kıymetli. Doğal ürünlerden günlük yaşamda kullanılabilecek ürünleri ortaya çıkarmanın, üretmenin keyfini yaşıyorlar’’ şeklinde konuştu.

Tuzla Halk Eğitim Merkezi Su kabağı İşlemeciliği Kursu öğretmeni Özkan Bora da ‘ Su kabağının tarihsel yolculuğu ve bizim yaptığımız işlerin genel tanıtımı maksadıyla sergimizi açtık’’ dedi.

Çok yoğun ilgiyle ve  kursiyer talebiyle karşılaştıklarını anlatan Bora, bu sanatın tanıtılmasını ve ileri seviyelere gelmesini istediklerini vurguladı.

Kursiyerlerin yaptığı eserlerin satılması ve aile ekonomilerine katkıları olması maksadıyla bazı girişimleri olduğunu kaydeden Bora, ‘’ Sergiler de bunlardan bir tanesi, sergilerimize gelen misafirlerimiz beğendikleri eserleri satın alabiliyor. Ya da özel istekleri varsa, kendi hayal dünyalarına uygun tasarım yaptırabiliyor.  29 Ekim Pazar günü saat 15.00’e kadar açık olan sergimize misafirlerimizi bekliyoruz” dedi.

Kursiyer Hale Zeynep Acar  bir kabağın yapımının 15 günü bulabildiğine iifade ederek,  esas amaçlarının satış değil yaptıkları eserleri paylaşmak, insanların beğeni ve ilgisine sunmak olduğunu belirtti.

Acar, ‘’ Atatürk başta olmak üzere devlet büyüklerimizi işledik. Kabağın ilk çağlarda kullanımıyla başlayan sergimizde, özel ürünlerimiz, seramikle birleşen eserlerimiz, deniz konseptimiz, oyuncaklarımız, bahçe süslerimiz, etnik desenlerimiz var. Bir bakıma herkes kendi hayal dünyasını kabağa yansıttı ve bu sergi ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

 

 

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TUZLA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI