Üsküdar’da Mutfak Sanatları Akademisi Açıldı

Akademide Aşçılık, Pastacılık ve Barista alanında yılda yaklaşık 1200 kişiye eğitim verilecek
 Tarih: 08-01-2024 13:22:41
Üsküdar’da Mutfak Sanatları Akademisi Açıldı

Üsküdar Belediyesi, tamamen ücretsiz eğitim verecek olan Mutfak Sanatları Akademisi’ni hizmete açtı.

Yaşam boyu eğitimle bireyin bilgi ve yetkinliklerinin geliştirilmesi, mesleki ve sanatsal bilgilerle donatılarak kazanç ve istihdam imkanlarını genişletilmesi kapsamında Üsküdar Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim ile iş birliği ile Muratreis Mahallesi’nde Mutfak Sanatları Akademisi kurdu.

Alt yapısı ve iç donanımlarıyla modern bir yer olan ÜSMEK çatısı altında Mutfak Sanatları Akademisi açılışına Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra Ak Parti İstanbul Milletvekili Tuğba Işık Ercan, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı ve Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Semih Durmuş da katıldı.

 

Başkan Türkmen açılışta yaptığı konuşmada ilçede mutfak sanatlarına ilişkin yoğun bir talebin olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Burası bir yemek kursu, yemek atölyesi.  Burada Üsküdarlı hemşehrilerimiz böylesine güzel bir kursla, iyi bir eğitim ve güzel bir zenginlik elde edecekler. Üsküdar’ da çok özel bir merkez haline gelmiş olan bu ÜSMEK Mutfak Sanatları Akademisi hayırlı uğurlu olsun. Bu güzel bina, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim müdürlüğümüzün bir binası. Binanın en üst katına çok güzel bir Mutfak Sanatları Akademisi kurduk. Önemli bir ihtiyacımız olan bu mutfak sanatları konusunda bir uygun bir mekan, bir ortam, sıkıntımız vardı. İşte gördüğünüz gibi bu güzel binada ve Üsküdar’ın en güzel noktasında bu akademiyi açmış oluyoruz. Binamız haftanın yedi günü Üsküdarlılar’a hizmet verecek.”

Hilmi Türkmen, kahvecilik (Barista) konusunun da son yıllarda büyük rağbet gördüğünü vurgulayarak, bu konuya da özel önem verdiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Üsmek Mutfak Sanatları Akademisi’nin açılışı için kurdele kesimi gerçekleşti.

Kurs haftanın her günü sabah 09.00’dan 21.10'a kadar hizmet verecek.

Akademide Aşçılık, Pastacılık ve Barista (kahvecilik) alanında yılda yaklaşık 1200 kişi eğitim alacak.

Tamamen ücretsiz olan akademiye başvuru ve kayıtlar, usmek.org/kayit adresinden yapılabilir.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÜSKÜDAR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI