ÜSKÜDAR’DA BULUNAN KIROĞLU CAMİİ YENİDEN İNŞA EDİLDİ

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPTIRILAN CAMİ, İSTANBUL VALİSİ GÜL’ÜN KATILDIĞI TÖRENLE İBADETE AÇILDI
 Tarih: 29-01-2024 16:54:34
ÜSKÜDAR’DA BULUNAN KIROĞLU CAMİİ YENİDEN İNŞA EDİLDİ

Üsküdar Belediyesi tarafından aslına uygun olarak yeniden inşa edilen Kıroğlu Camii, İstanbul Valisi Davut Gül’ün katıldığı törenle ibadete açıldı.7

Küplüce Mahallesi’nde bulunan Kıroğlu Cami'nın açılış törenine, İstanbul Valisi Gül, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, İl Müftüsü Safi Arpaguş, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, 29. Dönem TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti İstanbul milletvekilleri Süleyman Soylu ve Hasan Turan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkan Hilmi Türkmen, görevi döneminde Üsküdar’da 125’den fazla camiyi ilçeye kazandırdıklarını belirterek, şöyle devam etti:

‘’Burası bizim Üsküdar’ımızın boğaz bölgesinde Küplüce ve Burhaniye mahallelerimizin buluştuğu yer. Yoğun nüfusun mahallelerimizde bundan 40-50 yıl önce yerel imkanlarla yapılmış birçok cami var. Kıroğlu Camii de onlardan bir tanesi. Üsküdar’da son 10 yılda 100’ün üzerinde camiyi ya yeniden yaptık ya hiç cami olmayan bazı yerlere yeni cami yaptık ya da ecdat yadigarı tarihi camilerimizi de yenilemek suretiyle Üsküdar’ımıza kazandırdık.125’in üzerinde camimizi hamdolsun Üsküdar’ımızda hem depreme dayanıklılık anlamında hem de daha estetik, daha modern, daha güzel hem bizim geleneklerimizi yaşatan hem de geleceğe güzel bir nişane olacak şekilde yeniden yapmanın huzurunu yaşıyoruz’’ dedi.

 

Konuşmaların ardından Üsküdar Küplüce Kıroğlu Camii, protokol ve çok sayıda vatandaşımızın katılımıyla ibadete açıldı.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÜSKÜDAR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI