KADIKÖY’ÜN PARKLARINDA 23 NİSAN COŞKUSU

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için çocuklara dopdolu bir program hazırladı. Kadıköy’de çocuklar için geçtiğimiz hafta sonu başlayan bayram kutlamaları, bugün ve yarın 5 ayrı parkta gerçekleştirilecek birbirinden renkli ve özel etkinliklerle devam edecek.
 Tarih: 23-04-2024 10:15:24
KADIKÖY’ÜN PARKLARINDA 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu Kadıköy’de bu yıl erken başladı. Kadıköy Belediyesi çocukların daha fazla kültürle, sanatla, oyunla ve eğlenceyle buluşabilmesi amacıyla 4 gün sürecek bir kutlama programı hazırladı. Geçtiğimiz cumartesi günü Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda başlayan birbirinden renkli, eğitici ve eğlenceli etkinliklere çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Hafta sonu tatilini fırsat bilen yüzlerce çocuk, Kadıköy Özgürlük Parkı’nda buluştu ve Mustafa Kemal Atatürk’ün onlara armağan ettiği bayramın coşkusunu doyasıya yaşadı. 23 Nisan kutlamalarının bugün ve yarın da süreceği Selamiçeşme Özgürlük Parkı’ndaki kutlama etkinlikleri arasında konserler, tiyatrolar, sirk gösterileri, atölyeler ve birbirinden özel oyun alanları bulunuyor. Ünlü şarkıcı Evrencan Gündüz de Kadıköy Belediyesi’nin dün Özgürlük Parkı’nda düzenlediği etkinlikler kapsamında sahne alarak söylediği şarkılarla hem çocuklara hem de ailelerine keyifli anlar yaşattı.

Kadıköy’de Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının en renkli ve en yoğun olduğu gün ise 23 Nisan olacak. Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Salı günü farklı mahallelerde yer alan 5 ayrı parkta gerçekleştireceği birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklerle Kadıköy’ü bayram yerine dönüştürecek.  Selamiçeşme Özgürlük Parkı, Yoğurtçu Parkı, 23 Nisan Parkı (SahrayıCedit), Jandarma Er Çağlar Mengü Parkı (Fikirtepe), Yaratıcılık ve Sanat Parkı (Acıbadem) olmak üzere Kadıköy’ün 5 parkında çocuklar bayramı kendileri için hazırlanan çok özel etkinliklerle doyasıya kutlayacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerden bazıları şöyle:

ÖZGÜRLÜK PARKI

23 Nisan kutlamalarının dört gün boyunca süreceği Özgürlük Parkı’nda etkinlikler 20 Nisan Cumartesi günü başladı.  Parkta 4 gün boyunca sürecek program kapsamında Robot Atölyesi, Tohum Topu Atölyesi, Ritim Atölyesi gibi atölye etkinlikleri ile illüzyon showlar, konserler, tiyatrolar ve birbirinden renkli oyunlar çocuklarla buluşuyor.

YOĞURTÇU PARKI

Yoğurtçu Parkı’nda 23 Nisan günü saat 13.00’te başlayacak etkinlikler saat 18.00’e kadar devam edecek. Empati atölyesi, tabaktaki canlı atölyesi, motorlu gemi yapımı atölyesi gibi atölyelerin yapılacağı etkinlikler dışında çocuklar halat çekme, çuval yarışı,  seksek,  ip atlama, mendil kapmaca gibi geleneksel oyunları da oynayabilme fırsatı bulacak. Şişme oyun parkurunun kurulacağı parkta yapılacak sahne etkinliklerinden biri de Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi Bizim Çocuklar Tiyatro ekibinin 23 Nisan Oratoryosu olacak. Çocuklar orotoryada hayallerindeki dünyayı anlatacak. Ayrıca Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Orkestrası ve korosu da Yoğurtçu Parkı’nda mini bir konser verecek.

23 NİSAN PARKI / SAHRAYICEDİT

23 Nisan Parkı’ndaki etkinlikler ise saat 13.00’te Karikatür Atölyesi ile başlayacak. Kortej Bando gösterisinin yapılacağı parkta Faysal Macit’in Müzikli Masal Saati dinletisi de olacak. İnteraktif dans gösterilerinin düzenleneceği parkta istop, yakan top gibi geleneksel oyunlar da çocukları bekliyor olacak.

ŞEHİT JANDARMA ER ÇAĞLAR MENGÜ PARKI / FİKİRTEPE

Fikirtepe Mahallesi’nde bulunan Şehit Jandarma Er Çağlar Mengü Parkı da Kadıköy’deki bayram kutlamalarının merkezlerinden biri. Parkta 23 Nisan saat 13.00’te başlayacak etkinlikler saat 18.00’e kadar sürecek. Müzikli masal saati, illüzyon gösterisi ve çeşitli atölyelerin düzenleneceği parkta hem şişme oyun parkuru kurulacak hem de geleneksel oyunlar oynanacak.

YARATICILIK VE SANAT PARKI /ACIBADEM

Acıbadem’deki Yaratıcılık ve Sanat Parkı da 23 Nisan’da çocuklar için bayram yerine dönüşüyor. 23 Nisan Zinciri, hikâyeden resme, taş boyama atölyesi gibi atölyelerin gerçekleşeceği parkta bilim gösterimi, zumba kids gibi etkinlikler yapılacak. Diğer parklarda olduğu gibi bu parkta da çocuklar halat çekme, sek sek, ip atlama gibi geleneksel oyunları oynayabilecek.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KADIKÖY Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI