TUZLA’DA MÜBADELENİN YIL DÖNÜMÜNDE ‘’ATATÜRK VE CUMHURİYET’’ SERGİSİ

TÜRK-YUNAN NÜFUS MÜBADELESİ’NİN 101’İNCİ YILI NEDENİYLE DÜZENLENEN SERGİ, 4 ŞUBAT’A KADAR AÇIK OLACAK
 Tarih: 30-01-2024 13:44:53
TUZLA’DA MÜBADELENİN YIL DÖNÜMÜNDE  ‘’ATATÜRK VE CUMHURİYET’’ SERGİSİ

Türk-Yunan Nüfus Mübadelesi’nin 101’inci yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘’ Atatürk ve Cumhuriyet ‘’ adlı sergi, Tuzla’da açıldı.

Tuzla Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin (TUZLADER)  Türk-Yunan Mübadelesi’nin yıl dönümü  için hazırladığı anma etkinliğinde ‘’Atatürk ve Cumhuriyet’’ sergisinin açılışı yapıldı.

Mübadillerin ve mübadeleye uğramış ailelerin fotoğraflarının yer aldığı, yaşanmış ve döneme şahitlik eden çeşitli eşyanın bulunduğu sergi, ziyaretçilerini 101 yıl önceye götürüyor.

Rumeli Kültür Merkezi’nde yer alan sergi, 4 Şubat Pazar gününe kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

TUZLA MÜBADELENİN KALBİ OLAN BİR YER

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Tuzla Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Nursen Temizel ve arkadaşlarının yıllardır geçmişi yaşatmak adına çalışmalar yaptığını ifade ederek, bu çalışmaların halkla paylaşıldığı bir sergiyi açtıklarını söyledi.

Herkese sergiyi ziyaret etmesini tavsiye eden Yazıcı, ‘’Mübadele, bizi geçmişe götüren, Balkanlar’dan mübadele ile gelen vatandaşlarımız açısından ciddi bir trajedi de barındıran bir olay. Tuzla mübadelenin kalbi olan bir yer. İlçemizde bunu unutturmamak için çalışmalara devam ediyoruz. TUZLADER  de bunun için böyle bir çalışma yapıyor. Kent ve Mübadele Müzesi’nde bugün fotoğraflarla beraber geçmişten gelen bu trajik olayı da anmış bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Sergiyi ziyarete gelen Yasemin Gülgün de, “Bu tür sergileri gezdikçe geçmişin hatıralarının ne kadar zor olduğunu fark ediyorum. Böyle acılı bir durumun yaşandığını bilmek bile bizi bu denli üzerken bu olayları yaşayan kişiler kim bilir neler yaşadı ve hissetti. Fakat yine de bu tür sergiler, tarihi unutmamızı engelliyor. O yüzden bizi geçmişe götüren bu sergiyi düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TUZLA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI