EVDE SAĞLIKTA TUZLA MODELİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR

TUZLA BELEDİYESİ’NİN 2012 YILINDA BAŞLATTIĞI HİZMETTEN TOPLAM 125 BİN 936 KİŞİ YARARLANDI
 Tarih: 21-02-2024 12:38:38
EVDE SAĞLIKTA TUZLA MODELİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR

Tuzla Belediyesi ve Tuzla Devlet Hastanesi’nin ortak projesi olan Evde Sağlıkta Tuzla Modeli, hastaneye gidemeyen ve bakıma ihtiyacı olan insanlara evlerinde sağlık hizmeti sunuyor.

Sosyal belediyeciliğin örneklerinden biri olan ve 2012 yılından beri devam eden proje kapsamında toplam 125 bin 936 kişiye hizmet verildi.

Evde sağlık hizmetleri, çeşitli hastalıkları olan ve bakıma ihtiyacı olan hastalara destek oluyor.

2012 yılından itibaren 125 bin 936 kişi bu hizmetten yararlanırken, vatandaşlar, belediyenin kendilerine sağladığı kolaylıktan ve ilgiden memnun olduklarını ifade ettiler.

EVDE SAĞLIKTA TUZLA MODELİ DİYE BİR TABİR ORTAYA KOYDUK

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, evde sağlık hizmetinin önemine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“Evde sağlıkta Tuzla modelini uzun yıllardır yapıyoruz ve çok güzel işler başardık. Hastanın enjeksiyonu, pansumanı, kemoterapi alıyorsa gidiş gelişleri gibi evde sağlıkta sunulan hizmetlerin en detaylandırılmış halinin Tuzla modelini, 125 bin defa evlere girerek ortaya koyduk. İstanbul’da, evde sağlık hizmetini yüzde 17 oranında en iyi şekilde biz gerçekleştiriyoruz. Sağlık Bakanlığı’nda da Evde Sağlıkta Tuzla Modeli diye bir tabir ortaya koyduk. Ayrıca, şimdi evlere fizyoterapi hizmetini götürerek en güzelini ve iyisini hedefleyerek devam edeceğiz.”

Doktor olarak, hastaların ihtiyaçlarını ve sorunlarını yakından bildiğini,  bu nedenle, belediye başkanı olduğunda, sağlık hizmetlerine öncelik verdiğini belirten Yazıcı, ‘’Evde sağlık hizmeti, hastaların hem fiziksel hem de psikolojik olarak rahat etmelerini sağlıyor” dedi.

HİZMETTEN ÇOK MEMNUNUM

Evde sağlık hizmeti alan 83 yaşındaki Ahmet Şahin, ayaklarındaki yaraların sürekli pansuman gerektirdiğini ifade ederek, ’’Yatağa bağımlıyım, çok ağrım var. Ayağımda dört yara, kalçamda protez var. Çok sancılı. Bu hizmetten çok memnunum. Allah razı olsun, devletimize, milletimize zeval vermesin” diye konuştu.

 Ahmet Şahin’in oğlu Erol Şahin ise yatalak olan babası için belediyenin sağlık personelinin iki günde bir geldiğini vurgulayarak,  ‘’Pansuman yapıyor, serum takıyorlar.  Ücretsiz olması bizi rahatlattı. Babamın ayakları yara, her gün sarılıyor. Belediye olmasaydı çok para ödeyecektik. Belediye karşılıyor. Bir sorun olduğunda da arıyoruz, hemen geliyorlar. Bizim için hem maddi hem de manevi yönden kolaylık. Bu hizmet için Şadi Bey’e teşekkür ediyorum, Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Evde sağlık hizmeti alan hastalara, enjeksiyon, pansuman, tıbbi tahlil ve ilaç raporu gibi işlemler yapılıyor. Ayrıca, psikolojik ve sosyal desteğe ihtiyaç duyan hastalara evde psikolog ve refakatçi hizmeti veriliyor. Bu hizmet, özellikle inme (felç), kanser, diyabet, hipertansiyon, post operatif bakım ve Alzheimer hastalığı gibi durumlarda evde bakıma ihtiyaç duyan hastalara yönelik olarak sunuluyor.

Proje kapsamında 2012 yılında bin 394 kişi hizmet alırken geçen yıl 12 bin 415’ye ulaşıldı.

Tuzla Belediyesi’nin evde sağlık hizmetinden 2012 yılından bugüne kadar toplam 125 bin 936 kişi yararlandı.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TUZLA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI