PESİAD’DAN AVDAGİÇ’E TAM DESTEK

Pendik Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri yaklaşan İstanbul Ticaret Odası seçimleri dolayısıyla ‘İTO Özel Paneli’nde bir araya geldi. Panele İTO Başkanı Şekip Avdagiç, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, PESİAD Başkanı A.Kadir Bayram ve PESİAD üyeleri katıldı.
 Tarih: 15-10-2022 18:04:34   Güncelleme: 15-10-2022 19:02:34
PESİAD’DAN AVDAGİÇ’E TAM DESTEK

PESİAD, İTO seçimleri dolayısıyla İTO Başkanı Şekip Avdagiç’in konuk olduğu  “İTO Özel Paneli” ile toplandı. Toplatıya Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, PESİAD Başkanı A. Kadir Bayram ve PESİAD ve Genç PESİAD üyesi çok sayıda sanayi ve iş adamları, siyasi parti temsilcileri ve Pendikli yerel basın mensupları katıldı.

AVDAGİÇ’İ DESTEKLİYORUZ

PESİAD Başkanı A. Kadir Bayram, Genel Merkez de gerçekleşen panelin açılış konuşmasın yeni sezona büyük heyecanla yeni kazanımlarla başladıklarını belirterek; “Bu gün İTO seçimleri dolayısıyla Onur Kurulu Üyemiz olan İTO Başkanımız Şekip Avdagiç’i ağırlıyoruz. Pendik Sanayici ve İş Adamları Derneği PESİAD olarak İTO seçimlerinde Başkan Şekip Avdagiç’e destek vereceğiz. İTO Başkanımız onur kurulu üyemiz Şekip Avdagic’e Kasım ayında yapılacak olan Başkanlık seçiminde başarılar diliyor, panelimize katılımlarından dolayı da teşekkür ediyoruz.”

diyen  Bayram, İTO seçimlerinde PESİAD olarak Şekip Avdaviç’i desteklediklerini kaydetti.

İTO SEÇİMLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin konuşmasına Bartın’da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden madencilere Allahtan rahmet ve ailelerine başsağlığı dileyerek başladı. Başkan Cin, “Ülke olarak çok zorlu, burhanlı bir süreçten geçmekteyiz. 2009 burhanından sonraki en büyük burhanı pandemi sonrası başlayan Rusya ve Ukrayna savaşı nedeniyle bu yıl yaşıyoruz. Tüm bunlara rağmen en fazla büyümeyi sağlayan Cin’den sonra ikinci ülkeyiz. Bu süreçte ekonomisini ayakta tutabilen ender ülkelerden biriyiz. Hamdolsun bu süreci en iyi şekilde atlatacağız. 2024-2025 bana göre çok daha iyi olacak. Bu bağlamda İTO seçimleri, her anlamda ve her alanda çok önemli. Belediye Başkanı olarak bir etkimiz olmasa da İTO Başkanı Şekip Avdagiç beyi sonuna kadar destekliyorum.” Dedi.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK TİCARET ODASIYIZ

Panelin konuşmacı konuğu İTO Başkanı Şekip Avdağiç de, İstanbul Ticaret Odası İTO’nun yapısı, işlevi ve yürüttüğü faaliyetlerle ilgili bilgi vererek başladığı konuşmasında, “İTO Avrupa’nın en büyük ticaret odası. 81 ayrı meslek kolundan 700 bine yakın üyesiyle çalışmalarını sürdürmektedir. Dünyadaki kriz ülkemizi de elbette etkiledi ama alınan tedbirler dahilin de etkilenme daha az hissedildi. Görevde olduğumuz 2018’den bu yana iş ve istihdam anlamında başarılı çalışmalar gerçekleştirdik. İTO olarak yılda 20 milyondan fazla kağıt üretiyoruz. Faaliyet belgesinden, genel kurul tesciline, çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz.556 kişi ile faaliyet sürdürüyoruz. 4 ayrı kurumla İstanbul’a değer katmaya devam ediyoruz.” İfadesinde bulundu.

EN ÖNEMLİ KONU ENFLASYON

Avdagiç, Türkiye’nin acil olarak ilk çözmesi gereken en önemli konusunun enflasyon olduğunu belirterek; “Ülke genelindeki enflasyonun iş dünyasında, üreticiler ve tüccarlar için elbette büyük bir etkisi var ama en çok etkilenen kesim ücretli kesim. İş adamları olarak biz gelişen şartlara görebir standart oluşturarak yaşantımızı dengeleye biliyoruz ama ücretli kesimin böyle bir şansı yok. İnsani, İslami ve iktisadi anlamda bakıldığında sanayici ve iş adamları olarak biraz daha fazla elimizi taşın altına sokarak, zor durumda olan ücretli kesime daha fazla yardımcı olmamız gerekir.”

BU ÇOCUKLARI BU TOPRAKLARDA TUTALIM

Ticaret faaliyetlerimize ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunların bir tanesi Teknopark İstanbul, Pendik’te. 8200 Ar-Ge personeli var. %80’i Türk Savunma Sanayisine destek veren firmalar. Bu Ar-Ge merkezleri ve start-up merkezlerinde bir çok genç fikir ve aynı zamanda konusunda yetkin akademisyenler çalışıyor ama bir bölümü de yurtdışına fikir göçü olarak gidiyor. İTO olarak bu genç fikirleri ülkede tutmak ve projelerini burada yapmak üzere teşvik ve taleplerimiz var. Mentörlük yapalım, ağabeylik yapalım, yatırımcı olalım bu çocukları bu topraklarda tutalım” dedi.

PENDİKLİ BİR İŞ ADAMI OLARAK DESTEK BEKLİYORUM

1960 yılından itibaren Pendik’te yaşadığını, evi ve işinin Pendik’te olduğunu kaydeden İTO Başkanı AVDAGİÇ, “Başkanlığım sürecinde İTO olarak en büyük hizmeti Pendik’e yaptık. Pendik’te yaşayan, evi ve işi Pendik’te olan PESİAD üyesi bir Pendikli iş adamı olarak İTO Başkanlığımda Teknopark İstanbul ve iki liseyi Pendik’e kazandırdık. Bu vesile ile PESİAD üyesi bir Pendikli olarak Pendikli sanayici ve işadamlarımızdan İTO seçimlerinden katılım ve katkı anlamında destek bekliyorum.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PENDİK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI