AHMET CİN GAZETECİLERLE SAHUR YAPTI

PENDİK BELEDİYE BAŞKANI CİN: “ÖNMÜZDEKİ 5 YILDA YAKLAŞIK 100 MiLYAR LİRALIK YATIRIMLA İNŞALLAH PENDİK’İN ÇEHRESİNİ ÇOK DAHA GÜZEL HALE GETİRMEMİN HESAPLARINI, PLANLAMASINI YAPIYORUZ”
 Tarih: 19-03-2024 16:27:20   Güncelleme: 19-03-2024 23:23:20
AHMET CİN GAZETECİLERLE SAHUR YAPTI

Pendik Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Ahmet Cin, gazetecilere sahur yaptı.

Millet Penceresi Pencere Restoran’da düzenlenen sahur programında konuşan Cin, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için adaylığını 20 Ocak’ta açıklandığını hatırlatarak,  o tarih itibarıyle stratejisini ve yol haritasını da belirlediğini söyledi.

Ahmet Cin, geçmiş beş yılın sunumunu yaparken bu kadar çok şeyi yaptıklarının o ana kadar farkına varmadığını dile getirerek, 705 tane projenin düşüncenin gerçekleştirilmiş olmasının kendisini ziyadesiyle memnun ettiğini kaydetti.

BİZİM EKİBİ ALIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE KOYUN İSTANBUL’U HAKİKATEN UÇURURUZ

Bu projelerin çok büyük kısmının belediye ekibiyle gerçekleştirildiğini aktaran Cin, “Hakikaten bizim bu konuda çok ciddi ekibimiz var. Bu ekibimiz şu anda inanın büyükşehirde yönetime gelse bizim ekibi alın büyükşehir belediyesine koyun İstanbul’u hakikaten uçururuz, net olarak ifade ediyorum. Çok dinamik, canlı işini bilen birikimli çok çalışkan bir ekibimiz var. Bu ekiple çalışmanın verdiği şevkle bu sonuçları aldığımız inanıyoruz. O yüzden ekip arkadaşlarıma personelinden başkan yardımcısına hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Pendik Belediye Başkan Ahmet Cin, 705 projenin her şeyi ortaya koyduğuna dikkati çekerek, Büyükşehir Belediyesi ve Meclisinin yaptığı çalışmaları yaptığı hizmetleri de yakından takip ettiklerini anlattı.

Ahmet Çin sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konuda otorite olan bir arkadaşımızın tespiti var. Kendi kendimize bu söylemi getirmiyoruz. Arkadaşımızın söylediği şu ‘ ben Türkiye’nin bir çok yerinde büyükşehirlerle illerle ilçelerle beraber çalışıyorum ama Pendik Belediiyesi’nin yaptığı hizmetler ne ille ne ilçeyle ne beldeyle  ne de çok büyük olmayan büyükşehir belediyeleri ile kıyaslanacak durumda değil. Pendik yapmış olduklarıyla bunların çok ötesinde çok üstünde hizmetler projeler yapıyor çalışıyor’ diye tespiti var. Ben de 705 projeyi görünce ona katıldığımı ifade etmek istiyorum. Sayısal olarak baktığımız zaman Büyükşehir Belediyesinin bu kadar yaptığı var mıdır valla ben kıyaslamadım ama şöyle elle tutulur gözle görülür hizmetlere projelere yatırımlara baktığım zaman büyükşehirle yarışacak durumda olduğumuzu görebiliyorum. “ 

Ahmet Cin, 5 yılın değerlendirmesini seçmenlerin yaparak 31 Mart’ta kararlarını vereceklerini dile getirdi.   

Pendik Belediye Başkan Cin, gelecek 5 yılın projeleriyle ilgili çok ciddi çalışmalar yaptıklarını kaydederek, Pendik’in artık alt yapı ve üst yapı noktasında belli hizmetleri almış belli projeleri gerçekleştirmiş belli eksiklerini gidermiş bir ilçe olduğuna işaret etti.

Cin, “Bundan sonraki süreçte insanları yaşam kalitesini artıracak, belediyenin hizmetlerinin kalitesinin artırılmasıyla ilgili ulusal ve uluslar arası düzeyde projeleri önümüzdeki dönemde inşallah gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte Pendik’in nasıl değişim göstereceğini ulusal ve uluslar arası projelerle gündeme geleceğini göreceğiz” şeklinde konuştu.

BELEDİYE BİNAMIZ HİZMETE GİRDİĞİ ZAMAN TÜRKİYE’DE ÖRNEK GÖSTERİLECEK BİR PROJE OLACAK.

Ahmet Cin, “Belediye tarihinin en büyük ihalesini yaparak belediye binasını yapıyoruz. Belediye binamız hizmete girdiği zaman Türkiye’de örnek gösterilecek bir proje olacak. Hem mimarisi hem fonksiyonları hem de bir merkez oluşturması açısından Türkiye’de örnek bir proje olacak ve inşallah Pendik’e 100 yıl hizmet edecek bir binayı yapıyoruz. Akıllı bir belediye binası kendi enerjisini kendisi üretecek, bir bina deprem izolatörlerini olduğu, gri toplama sularının olduğu bir akıllı bina. Yanlış hatırlamıyorsam belediye binaları içinde ilk defa akıllı bir bina yapılmış olacak" diye konuştu.

MİLLETİMİZİ VATANDAŞIMIZI MUHATAP ALIYORUZ

Pendik Belediye Başkanı Cin, bu seçim kampanyasında hiç bir siyasi adayla cevap verme sürecinde olmadığını vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hiç cevap vermedim ama vatandaşımız objektif takip edenler her şeyin farkında. ‘Belediye binası yapılmıyor’  demekle inandırıcılıklarını kaybediyor. ‘Pendik’te proje yok’ diyen, ‘Hiç bir şey yapılmadı’ diyen 705 projeyi gördüğü zaman vatandaş bu videoyu izlediği zaman bunu doğru olmadığını rahat bir şekilde anlıyor. O yüzden vatandaşımızla, seçmenle, genç kardeşlerimizle kadın kardeşlerimizle muhatabız. Biz onları muhatap almıyoruz milletimizi vatandaşımızı muhatap alıyoruz.  Öbür aday arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Onları kendi yollarında serbest bırakıyoruz, biz önümüze bakıyoruz.”

Gelecek dönemde yapacakları projelerin de çalışmasına başladıklarına işaret eden Cin, belediye hizmetlerini yaparken yatırımcı belediye olmak, sosyal belediyecilik anlamında üst seviyede bulunmak, belediye yönetiminin idari ve mali olarak disipline edilerek yürütmek ve devamlı şekilde 24 saat endeksli vatandaşla beraber olmak şeklinde 4 ana ilkeyi baz aldıklarını bildirdi.

BİZİM REKLAMA BİRİLERİNİ İKNA ETMEYE İHTİYACIMIZ YOK

Pendik Belediye Başkanı Cin, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bizim reklama birilerini ikna etmeye ihtiyacımız yok. İnşallah 31 Mart’ta yeni bir zafer kazanarak Pendik’te hem de İstanbul BBB’de 2019 senesinde beri  Pendik’e gelmesi gereken hiçbir yatırım gelmemesine rağmen bu noktadayız. 31 Martta İsstanbul Büyüykşehir Belediye Başkan adayımız Murat Kurum ile geliştirmiş olduğumuz projeler, mutabık kaldığımız yatırımlar ilgili önümüzdeki 5 yılın planlamasını yapmış vaziyetteyiz.  Pendik’e Allah nasip ederse 70 milyar lira civarında bir yatırım büyükşehirin bütçesinden gelecek. Biz de yatırımcı belediye bütçesini uygulamaya devam edeceğiz. Tahmin ediyorum 20-25 milyar lira civarında bir belediye bütçesiyle yatırım programını hazırlamış vaziyetteyiz.  Önümüzdeki 5 yılda yaklaşık  100 milyar liralık yatırımla  inşallah Pendik’in çehresini çok daha güzel hale getirmemin hesaplarını planlamasını yapıyoruz. 31 Mart akşamı Allah nasip ederse rekor oy Pendik’e, Büyükşehir belediyesine rekor destek vermek suretiyle hem Pendik’te hem büyükşehirde zaferimiz kutlayacağız .1 Nisan'dan itibaren de ‘Durmak inşallah yola devam’ edeceğiz.”

  HABER VİDEOSU
Etiketler
  Editör: Nesime ERGÖNEN, Yalçın BEL   Kaynak: www.bultenistanbul.com.tr
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PENDİK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI