DALGIÇLAR DENİZDEN ELEKTRİK SÜPÜRGESİ ÇIKARDI…

Pendik Belediyesi’nin, Arama ve Kurtarma Ekipleri’ne bağlı dalgıçlar (PEAK) denizden elektrik süpürgesi çıkardı.
 Tarih: 06-06-2022 13:44:11
DALGIÇLAR DENİZDEN ELEKTRİK SÜPÜRGESİ ÇIKARDI…

Pendik Belediyesi’nin, Arama ve Kurtarma Ekipleri’ne bağlı dalgıçlar (PEAK), Çevre Haftası kapsamında farkındalık oluşturmak için denizlerdeki kirliliği göstermek için denizden çöp topladı. Dalgıçlar yarım saatlik dalışın ardından denizden kilolarca atık topladı. Denizden çıkan atıklar arasında, elektrik süpürgesi, araba lastiği, çizme, plastik borular, içki şişeleri ve poşetler çıkarıldı.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, 2021 yılında müselajla ilgili çevre duyarlılığının üst seviyeye geldiğini belirterek; “Biz bu duyarlılığı daha etkili hale getirmek ve farkındalık oluşturmak için bu etkinlikleri düzenliyoruz. Doğa insansız yaşayabilir ama insanlar doğasız yaşayamaz. Biz bu bilinçle insanları birleştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya yaptığı konuşmada; “Emine Erdoğan hanımefendinin başlatmış olduğu sıfır atık projesini bütün Türkiye’nin gönülden kabul ettiğini görüyoruz. Biz yetişkinler olarak bize düşen sorumluluk bu projeyi sahiplenmemiz ve hayatımızın her bir noktasına yaymamız gerekiyor ” dedi.

Pendik Belediyesi’nin düzenlediği etkinliğe, Pendik Kaymakamlığı İHH, T.C. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Arama Kurtarma, Gedik Üniversitesi, Teknopark İstanbul A.Ş. ve Genç Kızılay’da katıldı.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PENDİK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI