PENDİK'TE JAPONYA İLE TEKNOLOJİ KÖPRÜSÜ KURULUYOR

Pendik teknolojinin merkezi olma yolunda bir adım daha yaklaştı...
 Tarih: 22-05-2022 14:16:36   Güncelleme: 22-05-2022 14:27:36
PENDİK'TE JAPONYA İLE TEKNOLOJİ KÖPRÜSÜ KURULUYOR

Pendik’te yapılması planlanan Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin 1.600.000 m2 büyüklüğündeki arazisinin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları onaylandı. Onaylanan imar planlarının ardından üniversite yerleşkesinin inşasına başlanacak.

TEKNOLOJİ KÖPRÜSÜ KURULACAK

Teknoloji, sağlık ve eğitim alanlarındaki yatırımlara ev sahipliği yapan Pendik Belediyesi, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne de ev sahipliği yapacak. Bilim, teknoloji ve eğitim alanında gelişmelerin nabzını tutacak olan “Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin kurulacağının müjdesi geçmişte verilmişti. Başkan Ahmet Cin konuya ilişkin; “Pendik’imize kazandırılan Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile burada bilim insanları ve mühendisler yetiştirilecek. Her iki ülke arasında teknoloji ve bilim köprüsü olacak üniversitede dünya standartlarında çalışmalar ve araştırmalar yürütülecek.” ifadelerinde bulundu.

ÜNİVERSİTENİN İMAR PLANLARI ONAYLANDI

Pendik’teki ikinci üniversite olacak Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin Sabiha Gökçen Havalimanına komşuluğu bulunan 1.600.000 m2 büyüklüğündeki bölgede kurulması öngörüldü. Konuyla ilgili çalışmalar sonrasında üniversiteye tahsis edilen Hazine mülkiyetindeki araziler üzerinde hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planları eş zamanlı olarak 21.04.2022 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı. İmar planlarına göre üniversitenin yerleşkesi ve fakülte binaları inşa edilmeye başlanacak.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PENDİK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI