PENDİK KORUSU AÇILDI

PENDİK BELEDİYESİ’NİN YAPIMINI TAMAMLADIĞI KORU, VATANDAŞLARIN KULLANIMINA SUNULDU
 Tarih: 11-03-2024 13:23:43
PENDİK KORUSU AÇILDI

Pendik Belediyesi’nin yapımını tamamladığı Pendik Korusu’nun açılışı gerçekleştirildi.

Yenişehir Mahallesi Manolya Sokak’ta yapımı tamamlanan Pendik Korusu’nun açılışına, Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, İlçe Belediye Başkanı Ahmet Cin,  AK Parti İlçe Başkanı Özer Sarıkaya ve MHP İlçe Başkanı Kerim Kaya katıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Cin açılış sonrası vatandaşlarla koruyu gezerek sohbet etti, çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Açılış töreninde konuşan Başkan Ahmet Cin Pendik Korusu’nun geçmişini hatırlatarak “Burası daha önce mezbelelik bir alandı.  Burayı hızlı şekilde projelendirdik ve 173 bin metrekarelik alanda doğal bitki örtüsünü koruyarak çalıştık. 2 kilometrelik yürüyüş yolunun, doğalgazlı mangalın,  piknik alanları, nostaljik çeşme ve kafenin olduğu bir yer haline getirdik” dedi.

ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Pendik Korusu’nda açılışa özel etkinlikler düzenlendi. Vatandaşlara ikramlarda bulunulurken çocuklar için sihirbaz, Nasrettin hoca ve palyaço etkinlikleri düzenlendi.

Çocuklar  zengin oyun parkurlarında eğlenceli vakit geçirdi. 

MACERA PARKI, BİSİKLET YOLU VE DAHA FAZLASI

Pendik Korusu, zengin donatılara sahip. Koruda piknik alanı, amfi tiyatro, workout alanı, macera parkuru, bisiklet ve yürüyüş parkuru, kafe, restoran, çocuk oyun alanları ile çeşmeler, mescit ve idari bina bulunuyor.

ŞEHİR HAYATININ STRESİNDEN UZAK VAKİT GEÇİRECEKLER

Pendik Korusu’nda yetişkinler stresten uzak bir şekilde spor yapabilecek. Yenişehir Mahallesi Manolya Sokak’ta 173 bin metrekarelik alan üzerine kurulan koruya giriş geleneksel mimariyle tasarlanmış üç ayrı ahşap kapıdan yapılırken koruda 260 araçlık otopark yer alıyor.

PENCR KORU HİZMETE GİRDİ

Pendik Belediyesi, koruya bir de sosyal tesis kurdu. PenCR Koru hizmete girdi. 110’u dış mekan olmak üzere 200 kişilik kapasiteye sahip tesis; kahvaltılıklar, gözlemeler ve pizzalar gibi zengin menü içeriğine sahip.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PENDİK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI