KURTKÖY KÜLTÜR SOKAĞI VE SEMT MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI

Pendik Belediyesi tarafından, Pendik Kalk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği göz nuru ürünlerin satış ve sergisinin yapılacağı Kurtköy Kültür Sokağı ve Semt Merkezi törenle açıldı.
 Tarih: 09-03-2024 13:07:35   Güncelleme: 09-03-2024 13:32:35
KURTKÖY KÜLTÜR SOKAĞI VE SEMT MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI

 

Törene, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Ak parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un eşi Şengül Kurum, Belediye Başkanı Ahmet Cin’in eşi Mehtap Cin, Pendik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Genç, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

Pendik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Genç, yaptığı konuşmada, Kültür Sokağı ve Semt Merkezi projesinin Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın, Pendik Kaymakamlığı görevinde başlatıldığını belirterek; “Pendik Belediye Başkanımız sayın Ahmet Cin, bize güvenerek bizimle aynı yerden bakarak yaptığı proje Pendik Kaymakamımız sayın Mehmet Yıldız’ın önderliğinde Türkiye’ye örnek bir proje olarak gösterilecek” dedi.

ÖZEL BİR TESİSİN AÇILIŞINI YAPIYORUZ

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin,  özel bir projenin açılışını yaptıklarını belirterek; “ Sayın Valimizle, kadınlar üzerine özel bir çalışma yapmamız gerektiğini istişare etmiştik. Halk Eğitim müdürümüz bu konuda alt yapısını oluşturmuş vaziyette çalışmaları beraber yürütmüş olduk. Bugünde bu satış stantlarını hazır hale getirdik. Hemen yan tarafta Semt Merkezi’miz içinde kütüphanemiz var onunda açılışını gerçekleştirmiş olacağız. Dünya Kadınlar Günü arifesinde sizlerle beraber olmuş olduk. Bu tesisimizin hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

ÇOK GÜÇLÜ BİR BİRLİKTELİK

Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız yaptığı konuşmada; “Bu inanılmaz güzel projenin çok önemli iki mimarı yan yana oturuyorlar.  Çok değerli Yalova Valimiz önceki dönem Pendik kaymakamımız sayın Hülya Kaya hanımefendi ve Pendik Belediye Başkanımız sayın Ahmet Cin’in yaptıkları çok güzel işlerden bir tanesine burada imza attılar. Bize de bunun açılışında burada bulunmak şerefi nail oldu. Hem değerli valimize hem de sayın başkanımıza bu güzel proje için, gerçekten Turan beyin söylediği gibi Türkiye’de eşine çok da fazla rastlanmayacak bu güzel proje için bende şükranlarımı arz ediyorum. Pendik Halk Eğitim Merkezi, değerli müdürümüzün söylediği gibi takriben 70 bin kursiyeri ve yarısı da belediyemizle müşterek yürüyen kurslar. Bu çok güçlü bir ortaklık ve çok güçlü bir birliktelik.  Böyle somut adımlarla bunların devamının geleceğinide biliyoruz. Özellikle başkanımızın kadın girişimcilere verdiği önemi biliyoruz.  Halk eğitim ne kadar güçlü olursa olsun, burada hangi kursları verirseniz verin kadınlar neyi üretirse üretsin onu gösteremediğinizde pazarlayamadığınızda bu çok fazla bir şey ifade etmez. O nedenle benim içinde bu çok örnek bir proje” dedi.

MUSTAFA DEMİR’DEN BAŞKAN CİN’E TEŞEKKÜR

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Ahmet Cin’le AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevinden beri birlikte olduklarını belirterek; “Benim belediye başkanı olduğum dönemde tüm İstanbul’da ki AK Partili belediyelerle sürekli teşviki mesai içerisindeydi. Güzel, ahlaklı düzgün çalışan bir kardeşimiz.  Pendik gibi güzide bir ilçemize belediye başkanı olması ve üzerinden 5 yıl geçtikten sonrası Ahmet başkanımızın Pendik’e yaptığı bu hizmetleri bizzat yerinde görmekten çok büyük mutluluk duyduğumu bilmenizi isterim. Ahmet başkamıza teşekkür ediyorum başarıları da daim olsun inşallah. Bu tür projeleri yapmak eski bir belediye başkanı olarak biliyorum oldukça zahmetli ve zordur. Bu atıl alanın mülkiyetinin çözülmesi bakın o bile çok uzun çalışma gerektiren meşakatli bir iş. Mülkiyetini çözeceksiniz projesini yapacaksınız ve bunları toplumun en direği olan kadınlara hizmet alanı olarak hizmete açacaksınız. Helal olsun tebrik ediyoruz” dedi.

BAŞKANIMIZA MİNNETTARIM

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, yaptığı konuşmasında çok heyecanlı ve mutlu olduğunu belirterek; “6 aydır maalesef burada sizlerle değiliz. Sizleri özlemiştim. Göreve başladığımda başkanımıza şunu söylemiştim; kadının gücünü göreceksiniz birlikte güzel işler yapacağız.   Bu kadar yol, spor tesisi, kütüphane yapıyorsunuz… Kadınlara özel bir şey yapalım burada dedim. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan beyin sayesinde burada üretim yapılıyor. Ama bunları bir türlü satamıyoruz bir insanlar bunlardan para kazanamıyorlar. Burada el emeği göz nuru çok güzel ürünler var. Hanımefendiler çalışıyorlar buna bir aracılık yapalım deyince, sağolsun böyle dolu dolu güzel bir proje gerçekleştirdi.  Bizim bile hayal edemediğimiz güzel bir noktaya taşıdı. Ben bütün hanımefendiler adına size gerçekten minnettarım çok teşekkür ederim." dedi.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PENDİK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI