Kayseri Büyükşehir’den Develi’ye yatırım

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Develi’nin Epçe Mahallesi’nde 1 milyon 700 bin TL’ye mal olan Kapalı Devre Basınçlı Su Sistemi projesini hizmete açtı.
 Tarih: 07-08-2021 11:50:00
Kayseri Büyükşehir’den Develi’ye yatırım

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Develi’nin Epçe Mahallesi’nde 1 milyon 700 bin TL’ye mal olan Kapalı Devre Basınçlı Su Sistemi projesini hizmete açtı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Develi’nin Epçe Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sıcakkanlı ve misafirperver mahalle sakinlerine teşekkür etti. Mahallede çocuklara Kayserispor forması hediye eden Büyükkılıç, mahalle sakinlerinin taleplerini ve isteklerini yüz yüze dinledi.

Epçe Mahalle Muhtarlığı’nı ziyaret ederek, Muhtar Yusuf Tekin’den Epçeli vatandaşların talep ve beklentilerini not alan Büyükkılıç, mahalle gezisinde mahalle sakini Muzaffer Özsoy’un hayatını kaybeden annesi için taziye ziyaretinde de bulundu.

Epçe mahalle sakinlerinin yoğun ilgisi ve sıcak ev sahipliği ile karşılaşan Başkan Büyükkılıç, “Bizleri geldiğimizden beri bağrına basan Epçe sultanın torunları, Epçe’mizin güzel insanları, hanımefendileri, beyefendileri, sevgili yavrularımız cumanız mübarek olsun. Gününüz hayır olsun. Cenab-ı Allah sizlerden razı olsun” dedi.

Ziyaret ettiği Epçe Sultan Türbesi’nde dua eden Başkan Büyükkılıç ardından, tarım arazilerine sulama için yapılan altyapı çalışmaları kapsamında ilçeye kazandırılan Kapalı Devre Basınçlı Su Sistemi projesinin açılışına katıldı. 

Gacer ekmeğinin Develi dışında üretilemediğinden bahseden Büyükkılıç, “Allah vergisi bu bölgeye Gacer buğdayının üretimi için Mevla’m bir lütufta bulunmuş. Şimdi Gacer buğdayı deyip de geçmeyin. Çölyak hastalarının glütensiz diyetin en güzel, en az sıkıntı oluşturan bir ürün olduğunu ve adeta ata toprağı ve ata buğdayı olduğunu hepimiz biliyoruz. Şimdi genetiğinde 28 gen bulunan bir buğday. Lifleri fazla, bağırsakta fazla tutulmuyor, dolayısıyla insanı tok tutuyor ve zayıflama, yani kilo sorunu olanlar için en güzel beslenme ürünü olarak, ekmeksiz yapamıyorum diyenlere en güzel, adeta hem ekmeğe, hem diğer buğdaydan yapılacak ürünlerle ilgili, mantısı da, pastası da dâhil en güzel çalışmanın yapıldığı bir bölgedeyiz, bu ürünlerin çıktığı yerdeyiz” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç’ın ilçe ziyaretine, Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Genel Sekreter Yardımcısı Bayar Özsoy ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Yücel ile Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Duran Safrantı da eşlik etti.

1 milyon 700 bin TL maliyeti bulunan Kapalı Devre Basınçlı Su Sistemi projesinin 1 milyon 200 bin TL’si Büyükşehir Belediyesi tarafından, 500 bin TL’si ise Öksüt Madencilik tarafından karşılandı.

Etiketler
  Kaynak: İGF
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YAŞAM Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI