Sümeyye Erdoğan Bayraktar'dan Filistin için yapılan eylem destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı, KADEM Mütevelli Heyeti Başkanı Bayraktar, Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi'nin Sultanahmet Meydanı'nda devam eden eylemine katıldı
 Tarih: 09-11-2023 13:42:19
Sümeyye Erdoğan Bayraktar'dan Filistin için yapılan eylem destek

Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi’nin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için Eminönü Meydanı'nda başlattığı 3 günlük sessiz oturma eylemi, Sultanahmet Meydanı'nda 8'inci gününde devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı, Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için Sultanahmet Meydanı'nda devam eden eyleme katılarak destek verdi.

Türkçe, İngilizce ve İbranice "Filistin'de çocuklar ölüyor", "Katil İsrail" yazılı dövizler taşınan eylemde Sümeyye Erdoğan Bayraktar, eyleme KADEM'le birlikte 74 sivil toplum kuruluşunun destek verdiğini söyledi.

KADEM olarak Filistin'in yanında olduklarını göstermek için Sultanahmet'te olduklarını aktaran Bayraktar, "İsrail bir aydır bütün insani değerleri, bütün uluslararası hukuku çiğneyerek masum insanları katletmeye devam ediyor. Bir ay içinde 10 binden fazla masum insan ne yazık ki katledildi ve bu sayı her gün artıyor." dedi.

 

-''Bizler halklar olarak, vatandaşlar olarak, sivil toplum gönüllüleri olarak bu zulüm karşısında sessiz kalamayız" 

Bayraktar, İsrail'in buradaki tek amacının Filistinliler’in Gazze'den çıkarılması ve kendilerinin o topraklara yerleşmesi olduğunu belirterek, bu uğurda masum canları almanın, insanları katletmenin İsrail için hiçbir sorun olmadığını  birçok Filistinli politikacının dile getirdiğini aktardı

"Bizler halklar olarak, vatandaşlar olarak, sivil toplum gönüllüleri olarak bu zulüm karşısında sessiz kalamayız" ifadesini kullanan Bayraktar, dünyada milyonlarca insanın ayağa kalkarak Filistin'in özgürlüğü için haykırdığını vurguladı.

KADEM Mütevelli Heyeti Başkanı Bayraktar, STK'lerin üzerine düşen görevin ellerinden geleni yapmak, Filistin'in yanında olduğunu göstermek ve İsrail zulmüne karşı durmak olduğunu söyledi.Zaman zaman gençlerin kendisine "Ne yapabiliriz?" diye sorduğunu belirten Bayraktar,  şöyle devam etti:

"Bütün bunların yanında onlara diyorum ki, 'Arkadaşlar alanınız her neyse ne konuda beceriniz varsa ne konuda çalışıyorsanız o alanda bir numara olun. Çok iyi olun, üretin ve üretmeye devam edin.' Çünkü iyi insanlar kötüyle mücadele edebilmek için kötülerden daha üstün daha liyakatli olmak zorunda. Her zaman dünyada nerede bir mazlum varsa onun yanında olmuş bir ülke olarak, hakkı savunmuş bir ülke olarak Türkiye'nin de bağımsızlığı, güçlü olması bizlerin çokça çalışmasına, çokça üretmesine bağlı."

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’de canice sürdürdüğü saldırılarına devam ettiğini ifade eden Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü de konuşmasında şunları söyledi:

“Dünyanın gözünün içine baka baka insanlık suçu işleyen İsrail’i büyük bir öfkeyle lanetliyoruz. Bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden soykırım yapan İsrail’e karşı sessiz kalan dünyayı samimi olmaya davet ediyor, daha somut adımların atılması çağrımızı yineliyoruz. Hayallerin, umutların ve en önemlisi insanlığın her gün öldüğü Gazze’deki trajedi son bulup, başkenti Kudüs olan Filistin Devleti kurulmadan bölgeye huzur gelmeyeceği kesindir. İşte bu hakikat çerçevesinde duruşumuzu göstermeye, Gazzeli kardeşlerimizin sesi olmaya devam edelim.  Vicdan sahibi herkesi Gazze’de yaşanan soykırıma karşı duyarlı olmaya davet ediyorum. Gün birlik olma günü kardeşlerim.’’

Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi Sözcüsü Hatice Karasakız da eylemlerinin Sultanahmet'in ardından farklı şekillerde devam edeceğini bildirdi

Eyleme, vatandaşlar, müslüman olup Türkiye'de yaşayan Kanadalı İngilizce öğretmeni Jenny Molendyk Divleli, STK temsilcileri ve gönüllüler de katıldı.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YAŞAM Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI