ZÜRAFA HUGO 16 YAŞINDA

FARUK YALÇIN HAYVANAT BAHÇESİ VE BOTANİK PARKI’NIN EN UZUN CANLISINA DOĞUM GÜNÜ YAPILDI
 Tarih: 08-02-2024 18:39:41
ZÜRAFA HUGO 16 YAŞINDA

Koruma altında 160’ın üzerinde hayvan ve 300’ün üzerinde bitki türü ile otuz yıldır faaliyet gösteren Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda, Hugo adlı zürafanın 16.’ıncı yaşı kutlandı.

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nın en uzun üyesi olan Hugo, 16 yaşına girdi.

2008 yılında bu yana hayvanat bahçesinde olan ve parkın ilk üyelerinden Hugo’nun doğum günü bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandı.

FYZoo ekibi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da Hugo’nun en sevdiği sebzelerden oluşan zürafa şeklinde lezzetli ve sevimli bir pasta hazırlandı.

Hazırlıklar tüm ekiplerin katılımıyla mutfak bölümünde başladı ve zürafa besleme terasında sebzelerden oluşan pastanın Hugo’ya ikram edilmesiyle devam etti.

Hugo'nun doğum günü partisi, Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi çalışanlarının büyük bir heyecanla organize ettiği bir etkinlik oldu.

Ziyaretçiler de bu özel kutlamaya yoğun ilgi gösterdi.

Tüm ekipleri bir araya getirerek Hugo’nun doğum günü kutlaması etkinliğini organize eden Eğitim ve Pazarlama Müdürü Tuğçe Özgür “Hugo, parkımızın en uzun ve en sevimli canlılarından biri. Her yeni yaşını büyük bir coşkuyla kutlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu yıl da onun en sevdiği yiyeceklerden özel bir pasta hazırladık ve sürpriz bir şekilde ikram ettik. Umarım Hugo, uzun yıllar daha bizimle olmaya devam eder." şeklinde konuştu.

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, hayvanların doğum günlerini kutlama geleneğini sürdürerek, parktaki sakinlerin mutluluğunu ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak için çaba harcamaya devam ediyor.

Bu çabalar kapsmında Hugo'nun yaş günü kutlaması da ziyaretçilerin ve çalışanların bir araya gelerek bu özel günü paylaşmaları, parktaki dayanışma ve sevgi ruhunu yansıttı.

Bu tür etkinlikler, park ziyaretçileri arasında bilinçlendirme ve hayvan sevgisi oluşturmanın yanı sıra, doğal yaşamı koruma ve hayvan refahı konularında farkındalık yaratmaya da yardımcı oluyor.

Hugo'nun doğum günü kutlaması, parkın misyonu olan eğitim, koruma ve eğlenceyi bir araya getirerek hem hayvanlar hem de insanlar için unutulmaz bir deneyim sağladı.

FARUK YALÇIN HAYVANAT BAHÇESİ VE BOTANİK PARKI HAKKINDA

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, 1993 yılında Türkiye'nin ilk özel hayvanat bahçesi olarak Darıca'da kuruldu.

Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) üyesi ve aynı zamanda Marmara Bölgesi “Yaban Hayvanları Koruma ve Kurtarma Merkezi” olarak çalışmalara devam ediyor. Yaban hayatı koruma misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda, EAZA koordinatörlüğünde koruma ve üreme programları uygulanıyor.

Ex-situ koruma programlarında tür devamlılığı tehlike altında olan canlıların doğal yaşam ortamlarının dışında koruma altına alınıp üremeleri sağlanıyor.

Bu amaçla Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda 26’si kritik seviyede ve 6’sı Anadolu türü olmak üzere toplamda 42 nesli tükenme tehlikesi altında bulunan hayvan türü koruma altına alındı.

In-situ koruma programları ise tehlike altındaki türleri, doğada karşılaştıkları çeşitli tehlikelerden korumak amacıyla doğal yaşam alanlarında gerçekleştirilen çalışmaları kapsıyor.

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, bu kapsamda, tehdit altında bulunan Baringo Zürafası, Hint gergedanı, Afrika pengueni, Kızıl panda, Boynuzlu kuşlar ve Boz ayılar için toplam 7 koruma projesine destek vererek doğadaki tür çeşitliliğinin korunmasına katkı sağlamaya devam ediyor.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YAŞAM Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI