Fenerbahçe Alanyaspor maçı tekrarlanacak mı? İşte Sarı Lacivertlilerin kural hatası itirazı!

Süper Ligin 38. haftasında Fenerbahçe ve Alanyaspor arasında oynanan maçta kural hatası olup olmadığı tartışılıyor. Mesut Özilin pasında topa doğru hareketlenen ve rakibi tarafından düşürülerek yerde kalan Enner Valencianın pozisyonu ilk düdükte penaltı sayılsa da VAR kararıyla pozisyon penaltı olarak değerlendirilmişti. Peki, Fenerbahçe Alanyaspor maçı tekrarlanacak mı? İşte Sarı Lacivertlilerin kural hatası itirazı!
 Tarih: 05-05-2021 11:40:00
Fenerbahçe Alanyaspor maçı tekrarlanacak mı? İşte Sarı Lacivertlilerin kural hatası itirazı!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Futbol Federasyonu'na(TFF) yaptığı itirazla gündeme gelen Fenerbahçe, Alanyaspor maçının tekrar edilmesini istiyor. Tecrübeli futbolcu Mesut Özil'in ortasında ceza sahası içerisine hareketlenen Enner Valencia rakibi tarafından düşürülerek yerde kalmıştı. İlk olarak penaltı kararı veren hakem Yaşar Kemal Uğurlu, VAR'dan gelen uyarıyla kararını değiştirerek pozisyonu ofsayt olarak belirlemişti. Futbol severler merak ediyor Fenerbahçe Alanyaspor maçı tekrarlanacak mı? İşte Sarı Lacivertlilerin kural hatası itirazı!

Fenerbahçe Alanyaspor Maçı Tekrarlanacak Mı?

Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig'in 38. haftasında sahasında Alanyaspor ile karşılaş ve maç esnasında Enner Valencia'nın rakibi ile yaşadığı pozisyon sonrası penaltı kararı değil ofsayt kararı çıkmıştı. Konuyla ilgili itirazını Türkiye Futbol Federasyonu'na(TFF) bildiren Sarı Lacivertliler maçın tekrarlanmasını talep edecek. TFF'nin ise yapılan itiraz başvurusunu değerlendirip konuyla alakalı önümüzdeki süreçte olumlu yada olumsuz bir karar vermesi bekleniyor. 

Sarı Lacivertlilerin Kural Hatası İtirazı!

"Fenerbahçe Futbol A Takımımızın maçlarında, bu sene yaşadığımız ve aleyhimize olan açıklanamaz kararlara, dün gece itibarıyla bir yenisi daha eklenmiştir;

Süper Ligin 38.haftasında, Aytemiz Alanyaspor ile oynadığımız maçın 27.dakikasında, oyuncumuz Enner Valencia’ya ceza sahasında yapılan hareket sonucu maçın orta hakemi Yaşar Kemal Uğurlu penaltı kararı vermiş; hemen ardından VAR uyarısıyla penaltı pozisyonundan önce ofsayt olduğu gerekçesiyle penaltı kararı iptal edilmiştir.

Penaltı kararının iptali, dünya genelinde futbolun kurallarını belirleyen IFAB’ın ilgili maddelerinin açık bir ihlalidir.

Söz konusu hatanın hakem değil kural hatası olmasından dolayı maçın tekrarı gerektiği de tartışmasız şekilde ortadadır.

Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’na gereken başvurular gün içerisinde yapılacaktır.

Sezon başından itibaren kritik hatalarla maç sonuçlarımıza yapılan açık etkinin, bu son kararla geri dönülemez bir boyuta taşındığını vurguluyor; tüm camiamızın sabrını zorlayan bu durumun düzeltilmesini talep ediyoruz."

Fenerbahçe'nin İtirazda Bulunduğu O Kural

8 topla oynama niyetiyle topa doğru hareket eden ofsayt pozisyonundaki oyuncu ya topla oynamadan veya topla oynamaya teşebbüs etmeden veya rakibi ile top için mücadeleye girmeden önce faul yapılırsa, bu durum ofsayt ihlalinden önce gerçekleştiği için faul ile cezalandırılır. 8 Halihazırda topla oynayan veya oynamaya teşebbüs eden veya rakibi ile top için mücadele eden ofsayt pozisyonundaki bir oyuncuya ihlal yapıldığında, faul yapılmadan önce ofsayt gerçekleştiği için pozisyon ofsayt ile cezalandırılır.

Ahmet Çakar Kural Hatası Dedi!

Spor yorumcusu Ahmet Çakar, "Maçta kural hatası var. FIFA oyun kuralları der ki, 'ofsayttaki bir oyuncu topa doğru hareketlendiğinde topa dokunmadan önce bir faulle karşılaşırsa onun ofsaytta olması söz konusu olmaz, pozisyon faulle cezalandırılır'. Dün gece bu pozisyonun aynısı yaşandı." şeklinde konuştu. 

Deniz Çoban'dan Protokol Hatası İddiası

Eski Hakem Deniz Çoban konuyla alakalı olarak, "Bir oyuncunun şeklen ofsaytta bulunması ihlal değildir. Pozisyonundan avantaj elde etmesi, oyuna veya rakibe müdahale etmesi lazım ki burada yok. VAR'daki Halil Meler, Yaşar Kemal Uğurlu'ya 'Gel pozisyonu izle' demeliydi. Burada protokol hatası var." dedi. 

Etiketler
  Kaynak: UlusalAjans
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SPOR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI