İçe Basma Sorunu İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

İçe basma, koşu veya yürüyüş gibi aktiviteler esnasında ayaktaki ağırlığın ölçüsüne göre belli oranda ayağın bilekten içe dönmesi olarak tanımlanabilir. Yürürken veya koşu esnasında oraklama olur ve içe basma daha da belirginleşir. İçe basan kişilerde bu durum kişinin dengesini sağlayabilmesi için yaptığı gayet normal bir harekettir. Yani istemsiz olarak oluşmaktadır ve bu çok yaygın bir durumdur. Bu durumun bir diğer adı ise pronasyondur. Pronasyon; yürüyüş ya da koşu esnasında, ayağınızın yere ilk temasının topuğunuzun iç kısmı ile baş parmak ve ikinci parmağa ağırlık verilerek gerçekleştirilmesi sonucunda ortaya çıkan içe basma eğilimi olarak adlandırılmaktadır.
 Tarih: 14-07-2022 16:41:55   Güncelleme: 15-07-2022 00:59:55
İçe Basma Sorunu İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

İçe Basmanın Neden Olduğu Sorunlar

İçe basmanın aşırı olması beraberinde topuk, ayak bileği, diz, bel ve sırt ağrıları, nasırlaşmalar, bilek burkulmaları ve aşil tendonu sakatlıkları gibi, yaşam konforunu olumsuz şekilde etkileyecek olan başka sorunları doğurmaktadır. Bu durumun önüne geçebilmek ve ayak sağlığını koruyabilmek için içe basma destekli ayakkabılar tercih edilmelidir. Bazı ayakkabılar aşırı içe basma durumları düşünülerek tasarlanmıştır. Ayağın aşırı düzeyde içe kıvrılmasını önlemeye yardımcı olarak daha fazla yastıklama yaratarak ayak kemeri desteği sunarlar. Aşırı içe basan kişilere yönelik tasarlanmış olan destekleyici ayakkabılar, orta kısım desteğiyle ayak ortasındaki hareket kontrolünü sağlayarak ayağı sabit tutar. Orta kısım desteği ayakları, ayak bileklerini ve bacakları aynı hizada tutmaya yardımcı olur. Bu, topuktan buruna daha rahat hareket etmeyi sağlarken ayağını ittiğinde baş parmağının üzerine gereksiz baskı binmesini de önler. Destekleyici Asics spor ayakkabıları, çarpma etkilerini en düşük seviyeye indirecek şekilde tasarlanmıştır.

Daha geniş ayak izi destek sağlarken daha kavisli dış taban, topuktan buruna geçişleri kolaylaştırır. En basitiyle içe basma ayakkabıları; ayağın normal ve düz pozisyonda basmasını sağlayacak şekilde destekler taşıması gerekmektedir. Ayak hareketlerini yönlendirmek, ayağı eğme ve bükme hareketlerine karşı yeterli esneklik seviyesini sağlamak içe basma ayakkabılarında olması gereken en belirgin özelliklerinden bazılarıdır. Bu sayede en zorlu antrenmanlar da bile ayaklar gerektiği desteği alarak hız kesmeden yola devam edebiliyor.

Asics’in içe basma serisi olan Gel Kayano ve GT en iyi içe basma ayakkabıları olarak gösteriliyor. Sakatlıkları önlemeye karşı destek sağlarken, performansınızın da artmasına destek oluyor. Bu sayede enerji verimliliğinde önemli rol oynamaktadır. Asics içe basma ayakkabısı serilerinin özellikleri aşağıdaki gibidir;

∙              Duomax teknolojisi destek ve dengeyi artırmak için kullanılmakta olan çift yoğunluklu bir taban sistemidir. Bu sayede performansınızın en üst seviyelere çıkmasına destek olur.

∙              Koşu veya yürüyüş esnasında denge de kalmanızı kolaylaştırarak içe basma eğilimi yoğunlaştığında devreye girerek ayağınızı normal - düz pozisyona getirmenizi sağlayarak ayak sağlığınızı koruyor.

∙              Guidance Line, yürüyüş ya da koşu esnasında da ayağınızın uygun pozisyonda olmasına destek vererek performansınızın en üst seviyede olmasına imkan sağlıyor.

∙              Trusstic System, ayağın orta bölümünde ki yapısal bütünlüğünü koruyor.

∙              Gel yastıklama teknolojisi ön ve arka ayakta bulunmakta, bu sayede ayak tabanına yansıyacak olan şok etkilerini de en az seviyeye indiriyor.

∙              Ayağınızın doğal yürüyüşünü topuktan parmak ucuna kadar sağlayan I.G.S® teknolojisinin yanı sıra ayağa tam uyum sağlayan FluidFit® Upper teknolojisi ile performansınızı en üst seviyede kullanmanıza olanak tanır ve ayakkabının dayanıklılığını da arttırır.

Eğer sizin de içe basma sorununuz var ise Asics içe basma ayakkabı serilerinden Gel Kayano veya GT ayakkabılarını tercih ederek hem ayak sağlığınızı koruyabilirsiniz, hem de antrenmanlarınızın keyfini doya doya çıkarabilirsiniz.

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SPOR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI