Sancaktepe büyükşehirlerle yarışıyor

Sancaktepe Spor Kulübü Başkanı Ustahabipoğlu: ‘’Hem branş hem müsabık sporcu sayısı itibarıyla çok büyük bir kulübüz. Bu alanda İstanbul Büyükşehir ve Ankara Büyükşehir spor kulüpleri ile yarışıyoruz.’’
 Tarih: 30-10-2023 12:59:19
Sancaktepe büyükşehirlerle yarışıyor

Sancaktepe Belediye Spor Kulübü Derneği Başkan Yunus Ustahabipoğlu, kulübün bu güne kadar katıldığı ulusal ve uluslararası şampiyonalarda 1083 Altın, 903 Gümüş ve 987 bronz madalya olmak üzere toplam 2 bin 973 madalya kazandığını söyledi.

 

Kulübün merkezinde gazetecilerle bir araya gelen Ustahabipoğlu, Sancaktepe Belediye Spor Kulübü’nün hakkında bilgi verdi.

 ‘’Kulübümüzde toplam 2 bin792 müsabık sporcumuz faal olarak yarışmalara katılmaktadır’’ diyen Ustahabipoğlu, kulübün güreş,  atletizm,  futbol,  kadın futbolu,  ampute futbol, judo, karate, Kick Boks – Muay Thai – Wushu, Taekwondo, vücut geliştirme ve fitness ( bilek güreşi ), hentbol ve voleybol branşlarında hizmet verdiğini anlattı.

Ustahabipoğlu, ‘’ Kulübümüzün en büyük özelliği amatör sporlardan en fazla hizmet eden kulüp olması. Hem branş hem müsabık sporcu sayısı itibarıyla çok büyük bir kulübüz. Bu alanda İstanbul ve Ankara Büyükşehir spor kulüpleri  ile yarışıyoruz’’ diye konuştu.

Türkiye’de spor denince akla futbol geldiğini, ancak sporun futboldan ibaret olmadığını vurgulayan Ustahabipoğlu, ‘’Biz olimpik branş olarak pek çok branşta ülkeye hem ulusal hem uluslararası arenada çok sporcu kazandıran,  olimpiyatlara  kazandırılması noktasında özellikle altyapı faaliyeti sürdüren dev bir yapıyız’’ diye konuştu.

Atletizmden futbola  sporun pek çok alanında faaliyetlerini sürdürdüklerini, sporcuların 18 branşta hem salon hem saha sporlarında idmanlar yaparak, müsabakalara katıldıklarını vurgulayan Ustahabipoğlu, güreşte hem serbest hem grekomen stilde İstanbul, Ankara, İzmir,  Ankara, Kayseri,ve  Antalya büyükşehirlerinin takımlarının olduğu Türkiye Süper Ligi’nde yer aldıklarını vurguladı.

Yunus Ustahabipoğlu, şu ifadelere yer verdi:

‘‘Ata sporumuz güreşte uluslar arası anlamda kazandığımız  madalya saysının hesabı yok. Hem serbest ve grekoromende Türkiye Süper Ligindeyiz.  Bu branşta 2 kez Süper Lig 3. Ve Türkiye Kupası Şampiyonluğu elde edilmiştir. Minikler, yıldızlar, gençler, U-23 ve A Takımı olarak faaliyet göstermekteyiz.  Hali hazırda dünyanın en iyi alt yapısına sahibiz.  Geçen sene Yıldızlar Dünya Şampiyonası vardı. Türkiye’ye iki madalya geldi. Biri altın biri gümüş ikisi de bizim sporcumuz. Her ilkeden 10 kişi katılmıştı. Olimpiyatlarda alınan 40-45 madalyanın neredeyse dörtte üçü güreşten gelmiştir.’’

Yunus Ustahabipoğlu, yağlı güreşler için inşa edilen İstanbul’da örneği olmayan 2 bin 700 kapasiteli Şehit Selim Topal Spor Kompleksinin daha sonra diğer branşların da yapılabileceği bir merkeze çevirdiklerini belirtti.

Judo kros takımının Süper Lig’de mücadele ettiğini, birçok sporcunun ulusal  ve uluslararası müsabakalarda derece aldıklarını ifade eden Ustahabipoğlu,  yeni kurulan kadın futbol takımının da  3. Lig’de şampiyon olarak  2.Lige yükseldiğini anlattı.

Judo Kadın takımının Türkiye Bayanlar Süper Ligi’nde mücadele ettiğini ve  2019 ve 2020 yılı Süper Ligi’ni üçüncü tamamladığını söyleyen Ustahabipoğlu , Kick Boks – Muay Thai – Wushu branşlarında. birçok Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları bulunduğunu bildirdi.

Taekwondoda 465 faal sporcuları olduğunu ifade eden Ustahabipoğlu,  bu branşta da ulusal ve uluslararası birçok yarışmalarda madalya alan sporcuları olduğunu vurguladı. .

Ustahabipoğlu, Vücut Geliştirme ve Fitness ( Bilek Güreşi ) branşında da yine  ulusal ve  uluslararası Şampiyonalarda dereceler elde edildiğini dile getirerek, bedensel engelli vatandaşların spor yapmalarına destek olabilmek için kurulan Ampute Futbol takımının bu sene 2.Lig’de şampiyon olarak 1.Lig’e yükseldiğini kaydetti.

- Sporun bir yerel kamu hizmeti olması gerekmektedir keyfiyete bırakılmamalıdır

Kimi yöneticilerin spora önem verdiğini, kiminin desteklemediğini anlatan Ustahabipoğlu, belediyelerin amatör sporları ve sporcuları kesintisiz desteklemeleri gerektiğini belirtti.

Ustahabipoğlu, ’’ Bunun bir mevzuat karşılığı eksik. Sporun bir yerel kamu hizmeti olması gerekmektedir , keyfiyete bırakılmamalıdır.  Sporcu olmak isteyenlere, gençlere, miniklere bu hizmeti sunabilecek kulüp kurma mecburiyetinin yasal düzenleme ile teminat altına alınması gerekir’’ dedi.

Sancaktepe Belediye Spor Kulübü Derneği Başkan Başkanı Yunus Ustahabipoğlu,  yerel yönetimlerin sporu bir yerel kamu hizmeti olarak görmek zorunda olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

‘’Günümüz yerel yönetimleri; yol, kaldırım ve temizlik hizmetlerinin ötesine geçerek teknolojide, kültür sanatta ve sporda yeni ufuklar çizmesi bir mecburiyet halini almıştır. Öyle ki bu yeni ufuklar; toplumsal ve kültürel kaynaşma, bedeni,  ruhi ve fiziksel anlamda sağlıklı nesillerin yetişmesi, uyuşturucu ve her tür bağımlılıkla mücadelede, suçların önlenmesi,  cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırma gibi sayısız toplumsal yarar sağlayacağı aşikardır.’’  

Amatör sporların bir yerel kamu hizmeti olmadığı sürece sürdürülebilir olmasının mümkün olmadığına işaret eden Yunus Ustahabipoğlu,  sporcuların malzeme tesis gibi ihtiyaçlarının bedelsiz karşılanmasının yerel kamu hizmeti olması gerektiğini kaydetti.

Ustahabipoğlu, belediyelerin bu hizmeti vermemesi halinde amatör sporların bir yere varma şansları olmadığına işaret ederek, şunları söyledi:

‘’Bugün olimpiyatlarda altın madalya elde eden boksöründen okçusuna judocusundan güreşcisine bu sporcularından  oraya gelmelerinde başarılarında  belediyelerin yüzde yüz katkısı var. Belediyeler olmadığı sürece o çocukların dünya çapında madalya elde etme şansları yok.’’

-Filistin savaşını bitirebilecek çok büyük mesajların spordan geleceğini unutmayın

Sancaktepe Belediye Spor Kulübü Derneği BaşkanıYunus Ustahabipoğlu,  sporun ulaştığı nokta itibariyle, kitleler üzerinde bıraktığı etki ve yarattığı imkanın çok büyük olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

‘’Bu yönüyle spor; devletlerin en büyük propaganda aracı haline gelmiştir. Tüm milletlerin dil duvarlarını aşarak bayrağını dalgalandıran bir rüzgardır spor.. Yanı başımızda bir savaş var insanlar soykırıma uğruyor. Bazen birilerinin 'dur' demesi, siyasilerin bunu yapması yeterli olmuyor, ama sizi temin ederim dünyada üç beş sporcunun başlatacağı bir hareketle durabilir.  Futbolda olur, judoda olur, güreşte olur atletizmde olur. Dünyaca bilinen sporcuların 3-5 selamına ciddi mesajına bakar oradaki savasın durması. Spor, bu  kadar uluslar arası güce sahip bir alandır.  Yanı başımızda süren Filistin savaşını bitirebilecek çok büyük mesajların spordan geleceğini unutmayın.’’

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SPOR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI