Enduro Turu

İngilizcede dayanıklılık anlamına gelen, ‘’endurance’’ kelimesinden gelen bu motosiklet-arazi sporu, 100 yıl öncesine dayanmaktadır. Bu sporda başarı hızla değil, motosiklet ve sürücünün dayanıklılığı ve güvenilirliği ile ölçülmekte. İngiliz motosiklet sürücüleri birliği, bundan yaklaşık 120 yıl önce İskoçya Dağlarında 1000 mil uzunluğunda arazi yarışı düzenliyor ve o zamandan itibaren, her yıl bu etkinlik devam ediyor. ‘’The Scottish Six Days Trial’’ adı verilen bu etkinlik sonraları six days olarak anıldı ve Enduro sporunun gelişimine yol açtı. 1960 yılları sonrası, motosikletlerde arazi koşullarına uygunluğu sağlamak adına modifiye popülerleşmeye başladı. Yerden mesafe yüksekliği, yükseltilmiş eksoz, yüksek grenaj, geniş süspansiyon aralığı modifiyeleri sayesinde artık dağda kullanıma uygun motosikletler ortaya çıktı. Bu gelişme elbette parkurların da daha iddialı olmasına yol açtı. Şimdilerde ise enduro çeşitli kulüp ve etkinlik merkezlerinde, merak edenler için kullanıma açık bir spor. Normal motosikletten ayrılan yanı genellikle zorlu ve engebeli parkurları, buna bağlı olarak tasarımı ve gücü denebilir. Dilerseniz, bunu merak edeceğini düşündüğünüz birine bodo.com’dan anında hediye edebilirsiniz.
 Tarih: 26-09-2022 16:25:06
Enduro Turu

Sürüş Deneyimleri

bodo.com’un benzersiz ‘’Sürüş Deneyimi’’ kategorisinde, özellikle erkeklerin ilgisini çekebilecek bu gibi pek çok araç sürüş deneyimi hem de eğitimi yer almakta! ‘’Kendi Aracınız ile Off Road Sürüş Deneyimi’’, ‘’Kendi Aracınız ile Ekstrem Sürüş Deneyimi’’, ‘’Özel Yelken ile Tanışma Eğitimi’’, ‘’Twizy Araçla İstanbul Turu’’, ‘’Kendi Aracınız ile Sportif Sürüş Eğitimi’’, ‘’Arkadaş Grubu için ATV Safari’’, ‘’Karting’’, ‘’Boeing 737 Uçuş Simülatörü Deneyimi’’, ‘’Airbus A320 Uçuş Simülatörü Deneyimi’’ gibi sürüşler deneyimleyebileceğiniz pek çok fırsat bodo’da! Üstelik bodo.com yalnızca hediye mağazanız olmakla kalmıyor kendiniz için de edinmek istediğiniz yeni deneyimlerde size araştırma platformu yaratıyor. Kimileri kendi aracınız ile mükemmel teknikler öğretirken kimileri ilk kez bindiğiniz araçlarla yeni heyecanlar yaşatmayı hedefliyor.Yelkenli de ileriye dönük denizcilik planlarınız var ise bu alanı tanıma, tekneyi anlama fırsatı yaratıyor. Hayatta en çok ilgilendiğiniz alanlardan biri sürüş deneyimleri ise Enduro Turu ve daha fazlası için bodo’yu mutlaka ziyaret edin.

 

Enduro Turu nasıl geçer?

Doğal Orman Safari parkında gerçekleşecek olan tur için firma ile öncesinde iletişime geçerek yahut rezervasyon yaptırarak anlaşırsınız. Bu alan Eyüpsultan bölgesinde bulunmaktadır. Öncelikle sürüş ile ilgili teorik bilgiler öğrenir sonrasında pratiğe dökersiniz. Kısa bir güvenlik turunun ardından ise deneyime geçersiniz. Geziye katılmak için motor ehliyetine ve arazide sürüş eğitimine sahip olmanız gerekir. Güvenlik turlarında bu gibi sıkıntılarla karşılaşılırsa ziyaretçi, kendi güvenliği için tura alınmayacaktır. Rahat kıyafetler giymek önemlidir, koruyucu ekipmanların hepsi firma tarafından sağlanır. Bir saat sürer, hava durumu koşullarına göre değişkenlik gösterebilir.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SPOR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI