‘YARGI’DA BİLİŞİMLE DEĞİŞİM PROJESİ TANITILDI

İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün organize ettiği İstanbul Valiliği ve Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi ortaklığıyla hazırlanan ve İstanbul Kalkınma Ajansının (İSTKA) desteğiyle yürütülen "Bilişimle Değişim" projesinin tanıtımı yapıldı.
 Tarih: 13-10-2023 23:10:05
‘YARGI’DA BİLİŞİMLE DEĞİŞİM PROJESİ TANITILDI

Müdürlüğün Kadıköy'de açtığı merkezde, denetimli serbestlikten yararlanan şüpheli, sanık ve yükümlülerin suç işlemesine neden olan davranışlarının düzeltilerek, tekrar suç işlemelerinin önlenmesi ve toplumun korunması amacıyla çalışmalar yürütülüyor.

Projeyle 15-29 yaşlarındaki yükümlü gençlerin girişimcilik alanındaki kabiliyetlerinin arttırılmasına, altyapı ve hizmet modellerinin geliştirilmesine yönelik teknoloji odaklı eğitim salonu oluşturuldu.

Atıl halde bulunan kapalı otopark, İstanbul Kalkınma Ajansı ve Adalet Bakanlığının ayırdığı 3,5 milyonluk bütçe ile 16 bilgisayar alınarak 100 kişilik dijital eğitim ve konferans salonuna dönüştürüldü.

İki dönem gerçekleştirilen kurslarda 128 yükümlüye, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi eğiticileri ve usta öğreticileri aracılığıyla 2 bin 256 saatlik eğitim verildi. Eğitimde yükümlülerin, dijital becerilerini ve internet tabanlı uygulamaları geliştirmesi ile dijital pazarlama ve girişimcilik eğitimleri verildi. Sınavlarda başarılı olanlar e-Devlet üzerinden sertifika almaya hak kazandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, yaptığı konuşmada, İstanbul Anadolu Yakası'nda 14 ilçede 5 milyon 700 bin kişiye hizmet verdiklerini, bu hizmeti 500'ün üzerinde hakim, 300 savcı ve 18 başsavcı vekili ile birlikte yürüttüklerini, 11 cezaevinde kapasite olarak İstanbul'un üçte bir mahkumunun kaldığını söyledi. Uçar, 2005 yılında Türkiye'nin denetimli serbestlikle tanıştıktan sonra mahkumların topluma kazandırılması için çalışmaların da arttığını ifade ederek açılışını yaptıkları merkez hakkında şu bilgileri verdi:"Burada yükümlüler dersler alacaklar, dijital anlamda programcılık öğrenecekler. Sivil hayatta belki bir iş sahibi olarak topluma tekrar kazandırmaya çalışacağız. Türk yargı sistemi artık ıslah edici bir adalet yapmak istiyor. Mahkumların insan olduğunu kabul edip cezalandırmaktan ziyade, topluma kazandıralım niyetiyle cezaevine aldığımızda eğitimler veriyoruz. Bu müessesede de son tahlilde dışarda halkın içerisinde cezasının bir kısmını iyi halli geçirmesini sağlıyoruz, meslek edindiriyoruz. Buradaki amacımız bu binada yükümlülerimize, ailelerine ve bölge halkına gerektiğinde kullanımlarını sunup, dijital anlamda bir şeyler öğrenmeleri ve meslek edinmelerini sağlamak için burayı oluşturduk."

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili İhsan Kamil Akçadırcı da suçla, suçluyla mücadele ve yeniden topluma kazandırma faaliyetlerinin çok yönlü olarak yürütüldüğünü ifade ederek yapılan eğitim ve kurs faaliyetlerine değindi. Akçadırcı, "Yaptıkları çalışmalarla suç işleyen bireyleri topluma faydalı, rehabilite olmuş bir şekilde kazandırmaktır. Bu yolla kişinin tekrar suç işlemesinin önüne geçilmekle beraber, bu kişilerin toplumla son derece uyumlu ve toplumda bir daha tehlikeli statüde olmayacak iyi bir statüde yer almalarını sağlayacak, topluma faydalı bireyleri, tekrar topluma entegre olmuş bir şeklide yaşamlarını sürdürmeyi amaç edinmekteyiz. Hedefimiz ileriye umut, topluma güven verici faaliyetleri sonuna kadar sürdürmektir." diyerek, merkezin açılışına destek olan kurumlara teşekkür etti.

Törenine Vali Yardımcısı Mehmet Hüseyin Nail Anlar, Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı vekilleri, İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İsmail Erkam TÜZGEN, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat HAZIROĞLU, İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Beşir KILIÇ, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih SARIOĞLUİstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürü Seviyya Sancı, bazı savcılar ve ceza infaz kurumları müdürleri ile davetliler katıldı.

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI