ÜMRANİYE İSTANBUL’UN YENİ MERKEZİ OLMAYA ADAY

BELEDİYE BAŞKANI YILDIRIM, HAYATA GEÇİRDİĞİ 271 KALICI ESER İLE YENİ DÖNEMDE YAPMAYI HEDEFLEDİĞİ 400 ESERİN TANITIMINI YAPTI
 Tarih: 20-02-2024 11:37:07
ÜMRANİYE İSTANBUL’UN YENİ MERKEZİ OLMAYA ADAY

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, 5 yıllık görev sürecinde hayata geçirdiği 271 kalıcı eser ile yeni dönemde yapmayı hedeflediği 400 eserin tanıtımını yaptı.

31 Mart seçimlerinde yeniden AK Parti’nin adayı olarak açıklanan İsmet Yıldırım 2019’dan bu yana Ümraniye’ye kazandırdığı 271 kalıcı eser ile yeni dönemde hedeflediği 400 yeni projeyi düzenlediği tanıtım toplantısı ile tüm Ümraniyelilere duyurdu.

ÜMRANİYE YENİ CAZİBE MERKEZİ OLDU

Başkan Yıldırım, 5 yıllık görev süresince Ümraniye’de imardan kentsel dönüşüme, ulaşımdan alt yapıya, çevreden kültür-sanata, eğitimden sağlık ve sosyal hizmetlere, gençlik ve spor hizmetlerinden afet koordinasyonuna, halkla ilişkilerden dış ilişkilere kadar yaptığı çalışmalarıyla ilçe adeta bir cazibe merkezi haline geldi.

Ümraniye’de önemli noktaları birbirine bağlayan ve yapımı tamamlanan yeni kavşaklar, bağlantı yolları ile bin 549 araç kapasiteli 3 yeni otopark ulaşım sorununa büyük oranda çözüm sağladı.

ÜMRANİYE’YE PRESTİJ KAZANDIRAN PROJELER

Başkan Yıldırım’ın prestij projeleri olan ‘Millet Bahçeleri’ Ümraniye’ye nefes aldırdı. Ümraniye’ye 3 yeni meydan kazandıran Başkan Yıldırım, 2 yeni meydanın daha temelini attı.

EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

İlçeye 12 yeni eğitim tesisi kazandırıldı. 7 eğitim tesisinin yapımı devam ederken, 25 yeni okul ve eğitim tesisinin yapımı da planlanıyor.

Ayrıca Ümraniye’de 6 yeni kütüphane hizmete girerken, 2 kütüphanenin yapımı ise sürüyor.

SAĞLIK VE SOSYAL ALANDA YENİ HİZMETLER

Ümraniye’ye 4 aile sağlığı merkezi ile birlikte Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Ek Hizmet Binası hizmete açıldı.

Ümraniyeliler’in sağlıklı, kaliteli ve hesaplı hizmet alabildiği 6 yeni sosyal tesis yapıldı. Yeni ibadethaneler ilçeye kazandırıldı.

Ümraniye Belediyesi son 5 yılda 18 yeni spor tesisi yaparak, sporcuların hizmetine sundu.

İlçe genelinde 67 tane çok amaçlı saha ile 22 tane halı saha yapılırken, 5 adet yarı olimpik yüzme havuzu vatandaşların ve sporcuların hizmetine açıldı.

 ÜMRANİYE’YE YEPYENİ 400 ESER HEDEFİ

Başkan İsmet Yıldırım, yaptığı lansman programında Ümraniye’nin çehresini değiştirecek ve Ümraniyeliler’in hayatına değer katacak 400 yeni eseri tanıttı.

Başkan Yıldırım’ın yeni dönemde yapmayı hedeflediği projelerden bazıları şöyle; Kongre Merkezi ve Yamanevler Şehir Parkı, Oyuncak Müzesi, Hekimbaşı Çocuk Köyü, Binicilik Tesisi, Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, Çocuk Sanat Akademisi, Afet Lojistik Merkezi, Bilim Merkezi, Masal Evleri, Dijital Kütüphane, Moda Okulu ve Ümraniye Gül Festivali.

Bunların yanında yeni kütüphaneler, eğitim merkezleri, yeni yol ve kavşaklar, yeni spor merkezleri, yeni otoparklar, çok amaçlı spor sahaları, yeni okullar, kreşler ve anaokulları, ağız ve diş sağlığı merkezleri gibi çalışmalarda tamamlanarak en kısa sürede Ümraniyeliler’in hizmetine sunulacak.

PRESTİJLİ PROJELERE İMZA ATTIK

 “İstanbul’un yeni merkezi olmaya aday Ümraniye” diyen Başkan Yıldırım, şunları kaydetti:

“Ümraniyemizin güzel yarınları için prestijli projelere imza attık. Atmaya da devam edeceğiz. Bugüne kadar ne yaptıysak hepsi Ümraniyemizin güzel insanlarının verdiği destek sayesinde oldu. Yine o sayede olacak. Bu vesileyle geçen 5 yıllık süreçte desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Ümraniyemizin kadirşinas halkına, gençlere, ev hanımlarına, esnafımıza, öğrenci kardeşlerime, fedakar dava arkadaşlarıma, il ve ilçe teşkilatımızın kıymetli mensuplarına, saygıdeğer bakanlarımıza ve milletvekillerimize, beraber görev yaptığım kaymakamlarımıza ve bağlı birim müdürlerine, başkan yardımcılarıma, müdürlerime, personelime ve tabi ki eşime ve aileme çok teşekkür ediyorum.”

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÜMRANİYE Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI