“Şişli’nin kaynaklarını, Şişli halkı için kullanılıyoruz!”
Keskin, Şişli’nin kaynaklarını kullanma yöntemleri hakkında da şu bilgileri verdi: “Öyle ağır bir ekonomik buhran yaşanıyor ki, bütçemizin önemli bir kısmını dayanışmaya ayırdık. İktidarın görmediklerine, yok saydıklarına ayırdık. Şişli Sofrası adı altında, 9 farklı destek programını uyguluyoruz. Aşevi, mahalle mutfağı, gıda bankası, aş ortağım, ayni ve nakdi yardımlar, kadın üretimine destek, çocuk açlığıyla mücadele ve dahası... Burada sadece başlıklar olarak geçmek zorunda kaldığım bu programlar, o kadar kapsamlı ve insan onuruna yakışır biçimde uygulanıyor ki, Şişli Sofrasıyla gerçekten gurur duyuyorum.”
“Kadına karşı şiddetle mücadele ediyoruz”
Şişli’de kadının yerini güçlendirdiklerini vurgulayan Keskin, hayata geçirdikleri projeler hakkında da şunları söyledi:
“Birçoğu Türkiye’de ilk sayılabilecek projelerle kadının iş hayatına, sosyal hayata katılımını destekliyoruz. Kadına karşı şiddetle mücadele ediyoruz. Çocukların eğitim eşitliği için, sağlıklı gelişmesi çalışıyoruz. Gençlerin hayata hazırlanması, hayattan keyif almaları için çalışıyoruz. Biz Şişli’de iklim değişikliğiyle mücadele ediyoruz. Biz Şişli’de kültürel mirasa, olmazsa olmazımız kültür ve sanata sahip çıkıyoruz. Can dostlarımızın yaşama, tedavi ve barınma haklarına sahip çıkıyoruz.”
Burhaniye’de edebiyat ve sanat rüzgarı
Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Burhaniye Kitap Fuarı; 19-23 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Fuarda her yıl olduğu gibi, bu yıl da sanattan edebiyata, tiyatrodan sinemaya onlarca isim Burhaniye’de buluşacak.
“Bin Yıllık Tarihten Bin Yıllık Kitaba” temasıyla düzenlenen fuarın Onur Konuğu ise yazar Ahmet Ümit. Ören Meydanı, Ören Amfi, İskele Mahallesi Meydanı, Öğretmenler Mahallesi Özgürlük Parkı'nda gerçekleştirilecek fuarda Burhaniye’de edebiyat ve sanat rüzgarı esecek.