MURAT KURUM PENDİK’TE

AK PARTİ İBB ADAYI KURUM: ‘’31 MART AKŞAMI İSTANBUL’UN HER YERİNDE BİR BAYRAM HAVASIYLA HİÇ KİMSENİN KAYBETMEYECEĞİ BİR SEÇİMİ İNŞALLAH TÜM İSTANBULLU KARDEŞLERİMİZLE ALACAĞIZ’’
 Tarih: 12-02-2024 18:29:13   Güncelleme: 12-02-2024 19:23:13
MURAT KURUM PENDİK’TE

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, ‘’ 31 Mart akşamı İstanbul’un her yerinde bir bayram havasıyla hiç kimsenin kaybetmeyeceği bir seçimi, inşallah tüm İstanbullu kardeşlerimizle alacağız’’ dedi.

Murat Kurum, AK Parti Pendik İlçeTeşkilatı'nın Pendik Belediyesi Pencere Sosyal Tesisleri'nde sivil toplum kuruşları ve mahalle muhtarları için düzenlediği kahvaltı programına katıldı.

Kahvaltının ardından Hayaltepe’de bulunan Pendikspor’un Kulübü’nü ziyaret eden ve kulüp yöneticileri ve futbolcularla bir araya gelen Kurum, Pendik’te yeni bir stat yapacaklarının sözünü verdi.

1 NİSAN SABAHI İSTANBUL'U BAYRAM YERİNE ÇEVİRECEĞİZ

Ziyaretin ardından İBB Adayı Murat Kurum, Pendik Sahil Meydanı’nda düzenlenen mitinge katıldı.

Mitingde yaptığı konuşmasına, ‘’Hasretimiz sevdamız aşkımız İstanbul’’ diyerek başlayan Murat Kurum, İstanbul’un 39 ilçesinde büyük bir coşku olduğunu söyledi.

Tüm İstanbul’a hizmet etmek sevgiyle kucaklamak için 31 Mart'ta hep birlikte geleceklerini dile gtern Kurum, ‘’31 Mart akşamı İstanbul’u özgürlüğüne kavuşturmak için geliyoruz. Sizden aldığımız destekle 1 Nisan sabahı İstanbul’u bayram yerine çevireceğiz. İstanbul’a özlediği ne varsa yeniden kandıracağız Bu şehrin tamamını bulvarlarından ara sokaklarına kadar yeniden hep birlikte ihya edeceğiz. Hep birlikte 31 Mart akşam İstanbul’da fetret devrini hep birlikte bitireceğiz ve İstanbul’un 571 yıllık onurunu, gururunu İstanbul’u yeniden ayağa sizlerle kaldıracağız.’’

Kurum, başkaları gibi yarı zamanlı değil tam zamanlı belediye başkanı olacaklarını,7 gün 24 saat görevinin başında bulunacaklarını ifade ederek, vaatlerini hiçbir zaman ortada bırakmayacaklarını, verdikleri sözleri unutanlardan olmayacaklarını vurguladı.

Kurum, mevcut yönetimin yaptığı gibi verdikleri sözlerinin 10'da birini değil, projelerinin yüzde yüzünü hayata geçireceklerini belirtti.

İstanbul’un 39 ilçesi için mahalle mahalle karış karış hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Murat Kurum, Pendik’te de 1 Nisan sabahı itibariyle mülkiyet ve imar sorununu tamamen bitireceklerini kaydetti.

SULTANBEYLİ-KURTKÖY, PENDİK- SABİHA GÖKÇEN, TUZLA SABİHAGÖKÇEN -KURTKÖY METRO HATLARININ İNŞAATLARINA BAŞLANACAK

İBB Adayı Murat Kurum, Pendikliler’e müjdelerini olduğunu vurgularak,sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Sultanbeyli-Kurtköy, Pendik- Sabiha Gökçen, Tuzla Sabiha Gökçen Kurtköy metro hatlarının inşaatlarına hızlı bir şekilde başlıyoruz. Ama biz temel atıp sonra o temele hafriyat dökenlerden değiliz. Biz kolları sıvadık mı o kollar bir daha kapanmaz . O kollar gelir, Pendik’te katlı kavşağı yapar, O kollar gelir, kentsel dönüşüme ulaşır. Pendik’te raylı sitemle alakalı da talepler var. Tuzla Samandıra arasında da raylı sitem hattını süratle kuracağız Pendik’i İstanbul’un her yerine kolay ulaşabilen bir şehir haline getireceğiz. Bunların iş bilmezliklerine, liyakatsizliklerine, beceriksizliklerine İstanbullumuz 31 Mart'ta sandıkta gereken cevabı verecek. İstanbul’u kimse üzemez, ihmal edemez Pendik’te hızlı trenin yanında yeni otoparkı Pendikliler’e armağan edeceğiz.  Size söz veriyorum Pendik’te bizim dönemimizde trafik sorunu bitecek. Biz Cumhuriyet Halk Partili İBB yönetimindekiler gibi algıda usta değiliz biz alın terinde ustayız. Onlar algı yapar biz eser yaparız, onlar boy boy reklam yapar biz hizmet yaparız çünkü bizim anlayışız budur.

Biz de hizmet biz de müjde bitmez o zaman ne diyoruz. Afetlere dirençli İstanbul, Afetlere dirençli Pendik diyoruz. Pendik’te yapacağımız yüzlerce yeni konutla dar gelirli kardeşlerimizi ev sahibi yapacağız hayallerine ulaştıracağız. Ve Pendik’te dönüşüme girmeyen tek bir riskli yapı kalmayana kadar Ahmet Başkanımla çalışacağız. ‘’

HEP BİRLİKTE İSTANBUL'UN DÖNÜŞÜMÜNÜ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Büyükşehir olarak 650 bin konutluk İstanbul’un en büyük dönüşümünü vatandaşlarla birlikte gerçekleştireceklerini belirten Kurum, ‘’Diyoruz ki yarısı Büyükşehirden. Bize mayısta projeyi açıkladığımızda dediler ki seçim var bu projeleri yapmazlar. Ne oldu? Tuzla’da iki gün önce 5 bin konutun temellerini attık eski binaların yıkımını gerçekleştirdik. İnşallah aynı anlayışla bütün İstanbul’da 39 ilçede 964 mahallede kentsel dönüşümü vatandaşı mağdur etmeden el ele vereceğiz hep birlikte İstanbul’un dönüşümünü gerçekleştireceğiz’’ şeklinde konuştu.

İBB Adayı Kurum, İstanbul’daki ihtiyaç sahibi tüm emeklilere ayda 2 bin 500 lira destek ödemesini büyükşehirden yapacaklarını, gençlere, kadınlara ve ilk işini kuracaklara 100 bin lira sermaye desteği vereceklerini bildirdi.

Evleneceklere büyükşehir belediyesinden 50 bin lira beyaz eşya desteği yapacaklarını da dile getiren Kurum,  kimsenin geride bırakılmayacağı bir anlayışla ve adaletli bir biçimde sürdürülebilir sosyal  yardımlar yapacaklarını kaydetti.

Kurum, gece nöbete giden hemşire, doktor veya polislerin çocuklarını gönül rahatlığıyla teslim edebilecekleri 7 gün 24 saat hizmet verecek kreşleri de İstanbul’a kazandıracaklarına işaret ederek, Çınardere Mahallesi’nde 93 bin metrekarelik alanda gençler için yaşam merkezi kuracaklarını da anlattı.

Murat  Kurum, ‘’Gençlerimiz için gururumuz Pendikspor için yeni tesisleri Pendikimize kazandıracağız. Çamlık'ta yapacağımız bu güzel tesisle birlikte inşallah Pendiksporumuz başarılardan başarılara koşacak.İnşallah en kısa zamanda Pendiksporumuza da Pendik’e yakışır bir stadyumu belediye başkanımla kazandıracağız.’’ diye konuştu.

Pendik’e bir fuar merkezi de kazandıracaklarını vurgulayan İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 31 Mart’a çok az kaldığına işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

‘’31 Mart akşamı İstanbul’un her yerinde bir bayram havasıyla hiç kimsenin kaybetmeyeceği bir seçimi inşallah tüm İstanbullu kardeşlerimizle alacağız. Biz buna yürekten inanıyoruz. Gittiğimiz her yerde bu sevgiyi bu coşkuyu görüyoruz. 31 Mart akşamına kadar da rehavete kapılmadan aynı motivasyonla aynı anlayışla çalışacağız. Sizlerden de söz istitorum 31 Mart akşamı İstanbul'da Pendik'te 'Yeniden İstanbul' ldiyecek miyiz?  31 Mart'ta Pendik'te Ahmet Cin başkanımızı destekleyecek miyiz? 31 Mart'ta İstanbul'un her sokağında, her mahallesinde 'İstanbul'un muradı' dieyecek miyiz?'' .

39 BELEDİYE ARASINDA EN FAZLA YATIRIM YAPAN İLÇEYİZ  

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin de 31 Mart'ta vatandaşların bir karar vereceklerini anımsatarak bu kararı verirken 5 yılda yapılanları ve yapılmayanları kıyaslanacağını kararın ona göre verileceğini   söyledi.

Cin,‘’Biz Pendik Belediyesi olarak İstanbul’daki 39 belediye arasında en fazla yatırım yapan ilçe konumumuzu 5 yıldan beri sürdürüyoruz. Ama bu yapmış olduğumuz yatırımlar ancak ilçe belediye bütçemizle yapılması gerekenlerin maksimumunu yapmış bulunuyoruz. Şimdi inşallah bu 5 yılık sürede İstanbu'lda ilçelere hizmet etmesi, yatırım yapması gerekenler ki bu yatırımları yapmadılar şimdi onların sorgusunun sorulmasını zamanı'' . Bu hesabı inşallah 31 Martta Pendikte ve İstanbul’da yapacağız'' dedi.

Mitinge, AK Parti milletvekili AK Parti Milletvekili Yahya Çelik, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Özer Sarıkaya, Milliyetçi Hareket Partisi Pendik İlçe Başkanı Kerim Kaya da katıldı.

 

  HABER VİDEOSU
Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PENDİK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI