İSTANBUL’DA EN FAZLA YATIRIM YAPAN BELEDİYEYİZ

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, gazetecilerle bir araya gelerek 4,5 yıllık görevi süresi içerisinde ilçede gerçekleştirdiği ve yapımı devam eden projeler hakkında bilgi verdi.
 Tarih: 21-10-2023 12:26:28   Güncelleme: 21-10-2023 13:06:28
İSTANBUL’DA EN FAZLA YATIRIM YAPAN BELEDİYEYİZ

Açılışı geçtiğimiz aylarda yapılan ve Türkiye’de örneği olmayan Kaynarca Yeni Nesil Yaşam Merkezi’nde düzenlenen toplantıda gazetecilere sunum yapan Başkan Cin, “İstanbul’da sosyal belediyecilik anlayışı ile en fazla çalışan belediyelerinden bir tanesiyiz. %8 civarında bütçesinden bu yatırımlara pay ayıran belediyeyiz. Yatırımlarda ise bütçemizin %45’indeyiz ama bu sene ki yatırım bütçemiz %50’lere doğru gidiyor.  Yatırımcı ve sosyal belediyecilik anlamında önceliği olan belediye olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.”dedi.

359 PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK

4,5 yıllık görev süresini geride bırakan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, bu süre zarfında Pendik’te toplam bütçenin %45’ine denk gelen 2 Milyar 455 Milyon TL yatırım yaptıklarını belirtti. Cin, yine toplam bütçenin %8’ine denk gelen 395 Milyon TL Sosyal destek gerçekleştirdiklerini kaydederek; “Bugüne kadar Sosyal, Kültürel ve Sportif alanda 359 projeyi hayata geçirdik. Devam eden 39 projemizin yanında planladığımız 97 projemiz daha var…

2024 BÜTÇEMİZİ 4.8 MİLYAR TL PLANLADIK

Belediye Meclis görüşmelerinde 2024 yılı bütçemizi 4,8 Milyar TL planladık. Yine yatırım ağırlıklı sosyal belediyecilik anlamında bütçesinden fazla pay ayıran bir belediye olma konumumuzu inşallah önümüzdeki dönemlerde de sürdürmeyi hedefliyoruz.

PROJELERİMİZİN 596’SINI GERÇEKLEŞTİRDİK

Biz tabi seçime hazırlanırken yapacağımız projelerimizi planlamıştık. Planladığımız projelerin %96’sını gerçekleştirmiş durumdayız. Tabi bu hesaplamayı vaade bulunduğumuz projeler bazında söylüyorum. 3-4 tane projemiz var gerçekleştiremediğimiz onlarda mülkiyetlerle ve tapu ile ilgili sorunlardan dolayı birde daha henüz sorunu çözülmemiş bizden kaynaklı olmayan birkaç noktadan dolayı o projelerimizi gerçekleştiremedik.  %96 oranında gerçekleştirdiğimiz projelerin yanında; beyannamemizde olmayan daha sonra gündeme getirdiğimiz ve bitirdiğimiz 358 prjenin tamamını bitirdik.

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN 4.79 METREKARE

Türkiye’de ki diğer ilçe belediyelerinin yanında Pendik Belediyesi yatırım konusunda ilçelerle kıyaslanmayacak bir belediye. Hatta bazı büyükşehir belediyelerle bile rahatlıkla kıyaslanabilecek yatırımları yapan ve proje üreten bir belediye konumuna geldik. Bundan bir Pendikli olarak gurur duyuyorum. Hala daha yapmamız gereken gerçekleştirmek istediğimiz projelerimiz var. Pendik’e gelen insanlarımızın yaşam kalitesinin arttırılmasıyla ilgili projelere ihtiyaç var. Pendik gelişen büyüyen bir ilçe dolayısı ile biz vatandaşın önünde gitmek durumundayız. Vatandaşların ihtiyaçlarının doğmadan önce ihtiyaçlarını görüp onları hazır hale getirmemiz lazım.  Spor kompleksi sayımızı 14’e çıkardık. Yeşil alan konusunda sadece bizim dönemimizde 1 Milyon 161 Bin metrekarelik yeşil alanı Pendik’e kazandırdık. Toplam park sayımız 2017 rakamına ulaştı. Pendik’te kişi başına düşen yeşil alan 4.78 metrekareye çıktı. Bu çok ciddi bir rakam. İstanbul ortalamasının üzerinde. Türkiye ortalamasına neredeyse yakın. Çevre konusunda da duyarlılığımız devam etmekte.

SIFIR ATIK AYRIŞTIRMA TESİSİMİZ ÖRNEK OLDU

Sıfır Atık Ayrıştırma Tesisimiz Türkiye’de ilk defa yapıldı. Ülkelerden bu tesisi ziyaret etmeye gelenler var. Murat Kurum Bakanımız Pendik’e gelmişti bir kaç projemizi gösterirken oraya da götürdüğümde sayın bakanımız bu kadar büyük olduğunu beklemediğini belirtti ve yiye daha önce gelip görmedik diyerek bu projeyi geliştirelim dedi. Yılda 15 Bin Ton katı atığı ayrıştırıp ekonomiye kazandırmaya çalışıyoruz.

PENDİK’İN %95’İNİ PLANLADIK

Mülkiyet sorunuyla ilgili çok büyük adımlar attık. Şuanda iddialı mı olur bilmiyorum ama İstanbul’da tapu ve mülkiyet meselesini çözen planlayan başka belediye yok. Tırnak içerisinde söyleyeyim bildiğim kadar yanlış anlaşılma olmasın. Çünkü şuan Pendik’in %95’ini planladık. Sadece Göçbeyli Köyü ile sorunumuz var orada da mahkeme olduğu için müdahale edemiyoruz. O da bittiği zaman Pendik’te imar ve mülkiyet konusunda çözülmemiş bir sorun kalmamış olacak. Bu çok önemli bir şey. Kentsel dönüşümle ilgili bir gerçeğimiz var yürürlüğe girebilmesi için bu alt yapıların ve planların bitmiş olması lazım. Yeni belediye binamızın inşaatını çok hızlı bir şekilde yürütüyoruz. İnşallah seçime kadar da kaba inşaatında çok ciddi bir mesafe kat edeceğimizi düşünüyoruz.

GENÇLERE YATIRIMLARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Gençlerle ilgili önemli çalışmalar yapıyoruz. Eğitime destek projesi Türkiye’de örnek alındı. Birçok büyükşehir ve ilçe belediyeleri de uygulamaya başladı. Pendik’te oturup ilk kez devlet üniversitesi kazanan tüm öğrenci kardeşlerimize 5 Bin TL eğitim yardımı yapıyoruz. Şuana kadar 5500 öğrencimiz müracaat yaptı. Gençlik Merkezleri, Gençlik Kampı ve her mahalleye yaptığımız kütüphanelerimizle gençlerimize destek vermeye de devam edeceğiz. İstanbul’da sosyal belediyecilik anlayışı ile en fazla çalışan belediyelerinden bir tanesiyiz. %8 civarında bütçesinden bu yatırımlara pay ayıran belediyeyiz. Yatırımlarda ise bütçemizin %45’indeyiz ama bu sene ki yatırım bütçemiz %50’lere doğru gidiyor.  Yatırımcı ve sosyal belediyecilik anlamında önceliği olan belediye olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.”  dedi.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, toplantı sonunda açılışı geçtiğimiz aylarda yapılan ve Türkiye’de örneği olmayan Kaynarca Yeni Nesil Yaşam Merkezi’ni gazetecilere tanıttı. Başkan Cin, gazetecilerle basketbol ve bowling  oynadı.

 

 

 

 

  HABER VİDEOSU
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PENDİK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI