Erdoğan'dan BAE açıklaması: Şubat ayında iade-i ziyaretim olacak

Başkan Erdoğan canlı yayında gündeme ilişkin önemli konuları değerlendirdi. BAE ile geliştirilen ilişkiler hakkında konuşan Erdoğan, ''Bizim Körfez ülkeleri ile aramızda çok ciddi bir iş birliği potansiyeli mevcut.'' ifadelerini kullandı.
 Tarih: 01-12-2021 06:00:00
Erdoğan'dan BAE açıklaması: Şubat ayında iade-i ziyaretim olacak

TRT ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan ve önemli değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE ile geliştirilen ilişkiler hakkında konuştu.

''KADİM TARİHİ BERABER İNŞA ETTİK''

''Bizim Abu Dabi yönetimi ile attığımız adım tarihi bir adım. 11 milyar dolarlık ön anlaşma yapıldı. Bu arada tabi atılmış yine adımlar var. Yaptığımız ikili görüşmede de inşallah şubat ayı gibi nasip olursa benim bir iade-i ziyaretim olacak.

Bizim Birleşik Arap Emirlikleri ile olan süreç çok farlı bir konuma erişmiş olacak. Dargın küskün olduğumuz zaman ondan kendilerine sermaye çıkarmaya çalışıyor bu CHP, adımları beraber attığımızda da bunlar niye barıştılar deyip oradan kendilerine sermaye çıkarmaya çalışıyorlar. Şimdi inşallah şubatın ilk yarısında oradayım. Bunun dışında yine bölge ülkeleri içerisinde Bahreyn onların bize gelme durumları var. Onlarla görüşmelerimizi yapacağız. İnşallah Suud ile olan münasebetleri daha iyi bir duruma getirme çabasında olacağız. Kadim tarihi biz beraber inşa ettik, beraber paylaştık paylaşıyoruz bizim Körfez ülkeleri ile aramızda çok ciddi bir iş birliği potansiyeli mevcut. Karşılıklı faydaya dayalı yeni projeleri de ortak yatırımlar için bir fırsat olarak görüyoruz.'' açıklamasında bulundu.

Etiketler
  Kaynak: haber7.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI