Fenerbahçe'ye verilen penaltı tepki çekti!

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa deplasmanında golcüsü Edin Dzeko ile bulduğu penaltı tartışmalara yol açtı.
 Tarih: 08-10-2023 20:10:00   Güncelleme: 09-10-2023 01:00:00
Fenerbahçe'ye verilen penaltı tepki çekti!

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Fenerbahçe deplamanda Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi.

Sarı-Lacivertliler karşılaşmayı 1-0 önde götürürken Edin Dzeko ile ilk yarının uzatma dakikalarında penaltı kazandı. Dusan Tadic penaltıyı gole çevirerek Fenerbahçe'yi 2-0 öne geçirirken hakem Mete Kalkavan'ın penaltı düdüğü Kasımpaşalı futbolcuların tepkisi çekti.

METE KALKAVAN VAR'A GİTMEYE GEREK DUYMADI

Edin Dzeko'nun, Yasin Özcan ile girdiği pozisyona penaltı verilmesine Kasımpaşa cephesinden yoğun itiraz edildi. Pozisyon sonrasında VAR monitörüne gitmeye gerek duymayan Mete Kalkavan tereddütsüz orta noktayı gösterdi.

İşte penaltı pozisyonu:



Erman Toroğlu: "Böyle penaltı olmaz"

Pozisyonu yorumlayan A Spor yorumcusu eski hakem Erman Toroğlu, "Dzeko, sol ayağını Kasımpaşalı futbolcunun dizine doğru götürüp, çarpıyor ve penaltıyı alıyor. Böyle penaltı olmaz. Hakemin yerinde olsam 'devam' derim, Dzeko'ya da 'sakın bir daha yapma derim' çünkü o ne yaptığını biliyor." dedi.



Deniz Çoban ve Bahattin Duran "penaltı" dedi

Yayıncı kuruluş beIN Sports'ta pozisyonu yorumlayan eski Süper Lig hakemleri Deniz Çoban ve Bahattın Duran, Mete Kalkavan'ın doğru bir karar verdiğini öne sürerek pozisyonun penaltı olduğu görüşünde birleşti.

Deniz Çoban, "Dzeko, dizi önde görünce sol ayağını dışarı taşırarak temas alıp düşmeye mi hedefliyor yoksa Yasin'in dizi önüne geldiği için mi çarpıyor? Dzeko teması kullanıp düşüyor diyorsanız aldatma bile tartışılır. Dzeko'nun ayak frekansı doğruysa ve diz önüne gelip çarpıyorsa buna kimse penaltı değil diyemez. Sabit iki oyuncu, bir temas var. Buna penaltı veren hakemi eleştirmem." şeklinde konuştu.

Bahattin Duran ise "Yasin çok genç bir oyuncu. Sağ ayağını yere koyduktan sonra sol dizini de öne çıkarıyor, sonra anlıyor ve durmaya çalışıyor ama duramıyor. Dzeko geçecekken dizine temas gerçekleşiyor. Yasin biraz daha tecrübeli olsa dizini yere çıkardığı an geri çekerdi. Yasin'in sol dizi, Dzeko'nun sağ dizine temas ediyor. Sol dizi hala havada. Bu pozisyon kitaba göre penaltı. Buna penaltı değil denemez. Bu pozisyon 'soft' bir penaltı. Dzeko ayağını normalin düşüne çıkarmıyor. Buna penaltı değil denemez. Benim anlayışıma göre yumuşak penaltı bu." dedi.



Kemal Özdeş'ten hakeme eleştiri

Maçın ardından Kasımpaşa teknik direktörü Kemal Özdeş de verilen penaltı hakkında konuştu. Özdeş, hakem Mete Kalkavan'ın kolay bir penaltı verdiğini maç içinde takdir haklarını da sarı-lacivertliler lehine kullandığını belirtti.

Kemal Özdeş'ten hakem eleştirisi! "Üzülüyorum"

Etiketler
  Kaynak: haber7.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI