Engelliler Günü özel futbol maçı

Savcı ve hakimlerden oluşan adliye takımı ile Pendik Ampute Futbol Takımı karşılaştı
 Tarih: 01-12-2023 14:33:05
Engelliler Günü özel futbol maçı

Pendik Belediyesi ve Anadolu Adalet Sarayı iş birliğiyle bu yıl 3.sü düzenlenen “3 Aralık Engelliler Günü Özel Futbol Maçı”nda dostluk kazandı.

Yenişehir Ampute Futbol Sahası'nda oynanan maçta Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik Ampute Futbol Takımıyla birlikte, savcı ve hakimlerden oluşan Anadolu Adliyesi takımına karşı mücadele verdi.

Gelenekselleşen maça Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Cin, İstanbul Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcı vekilleri, hakim ve savcıları, AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Engelli İcra Müdürü Abdulsemih Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü Eski Başkanı Aziz Yıldırım,  eski futbolcu ve teknik direktör Güvenç Kurtar da katıldı.

Maçta FIFA kokartlı eski hakemlerden Ahmet Çakar ve Fırat Aydınus hakemlik yaptı.

Maçı Pendik Belediyesi Ampute Futbol Takımı 5-4 kazandı.

Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, karşılaşma başlamadan önce yaptığı konuşmada,  “Ampute Futbol Takımımız olsun, Tekerlekli Basketbol Takımımız olsun, Pendik Belediyemizin destekleriyle birçok engelli takımımız oluştu. Bugün de bu anlamlı maç için teşekkür ediyoruz.” dedi.

-‘’Bizim için her gün onların günü’’-

Pendik Belediye Başkanı Cin de konuşmasında engelli vatandaşların rehabilitasyonu için yürütülen hizmetlere dikkat çekerek, engelli vatandaşların rehabilitasyonu için birçok hizmet verdiklerini anlattı.

Cin, ‘’Bizim için her gün onların günü. Bu gösteri maçını gelenekselleştirdik, eğlenceli bir maç geçireceğiz. Sporun birleştirici gücünü bugün bir kez daha göreceğiz. Engeller sadece zihnimizdedir, engelli bireylerin istihdamı, sosyal hayata katılımı ve daha fazlası için çalışmalarımız yıl boyunca devam ediyor ‘’ şeklinde konuştu.

Anadolu Adliyesi Başsavcı Vekili Uğur Seçkin ise ‘’ Hepimiz potansiyel engelliyiz, daha ilgili ve farkındalığa sahip olmalıyız” dedi.

 AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram ise engellilerin sosyal alanlara dahil olmasına vurgu yaptı.7

Konuşmaların ardından hediye takdimi gerçekleştirildi.

- Gösteri maçı ile engelli bireylere ve sporculara dikkat çekildi

Maçın öncesinde Pendik Engelli Taekwondo Takımı’nın sergilediği etkileyici gösteri, seyircilere, sporun engel tanımadığını bir kez daha hatırlattı.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PENDİK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI