Dünyanın gözü bu görüşmede: Tahıl Koridoru için tek umut Türkiye

Tahıl Anlaşmasının sona ermesinden sonra dünya Erdoğan ve Putin görüşmesine kilitlendi. Dünya basını Putin ve Erdoğan görüşmesinin Tahıl Koridoru için umutları yeşerttiğini yazdı.
 Tarih: 30-08-2023 10:50:00   Güncelleme: 30-08-2023 11:20:00
Dünyanın gözü bu görüşmede: Tahıl Koridoru için tek umut Türkiye

Dünyayı derinden sarsan Ukrayna-Rusya Savaşı'nda Rus tarafının Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan tek taraflı çekilmesiyle yeni bir kriz patlak verdi. Geçtiğimiz gün Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov'un Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın zamanda bir araya geleceğini belirtmesi, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in ise "Cumhurbaşkanımızın Soçi ziyareti olacak.Soçi ziyaretinde tahıl anlaşmasında yeni aşama olabilir" şeklindeki açıklamasının ardından dünyanın gözü yeniden Türkiye'ye çevrildi. 

DÜNYANIN GÖZÜ ANKARA'DA

Ankara ve Moskova'nın peş peşe gelen açıklamaları sonrası dünya medyası da Tahıl Koridoru Anlaşması'nın yeniden işlerlik kazanması için Başkan Erdoğan ve Putin'in görüşmesine odaklandı.

DÜNYA BASININDA GÜNDEM ERDOĞAN-PUTİN ZİRVESİ

Fransa merkezli AFP, görüşmenin ana maddelerinden birisinin tahıl anlaşması olacağını yazdı. Erdoğan'ın hem Rusya hem de Ukrayna ile iyi ilişkileri olduğuna vurgu yaptı.

ABD merkezli Bloomberg, "Erdoğan Tahıl Anlaşmasını Görüşmek İçin Gelecek Hafta Putin'le Görüşmeyi Planlıyor" başlığını attı. Haberde "İki Türk yetkiliye göre Erdoğan, Yeni Delhi'deki 20'ler Grubu Zirvesi'ne katılmak üzere Hindistan'a gitmeden önce 8 Eylül'de Rusya'ya gidebilir" denildi.

Al Monitor bu gelişmeyi "Türkiye, tahıl anlaşmasını kurtarmaya çalışırken Erdoğan Soçi'de Putin'le buluşacak" dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik'in açıklamasına yer veren Katar merkezli Al Jazeera, "Erdoğan'ın yakında Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Soçi kentini ziyaret edeceğine ve Karadeniz tahıl ihracatı anlaşmasıyla ilgili gelişmeler olabileceğine" dikkat çekti.

Alman Berliner Zeitung, "Putin'le önemli görüşme: Erdoğan Rusya'ya gidiyor" başlığını attı. Haberde "İki lider adasındaki toplantı yakında Rusya'nın Karadeniz kenti Soçi'de gerçekleşecek. Tahıl anlaşmasının yeniden başlatılması da tartışılacak" denildi.

 

Etiketler
  Kaynak: haber7.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI