CUMHURİYET’İN 100. YILINDA ERZURUM

Pendik-Kaynarca Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği ''Cumhuriyetin 100. Yılında Erzurum'' temalı etkinlik düzenledi.
 Tarih: 31-10-2023 23:29:34
CUMHURİYET’İN 100. YILINDA ERZURUM

Pendik Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa; İstanbul Valisi Davut Gül, Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ,Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, İYİ Parti Pendik İlçe Başkanı Süleyman Turan, Yeniden Refah Partisi Pendik İlçe Başkanı Fahrettin Kurt, Pendik Halk Eğitim Müdürü Turan Genç, , Pendik Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Güleç, Pendik Erzurumlular Derneği Başkanı Mehdi Kaya ve çok sayıda STK katıldı.

ERZURUM CUMHURİYETİN KURULMASINDA BÜYÜK BİR ROL OYNADI

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Açılış konuşmasını Pendik Kaynarca Erzurumlular Derneği Başkanı Mehdi Kaya yaptı. Kaya,  Cumhuriyet'in kuruluş yılının 100. yıl dönümünü kutlayarak Cumhuriyet'e giden yolun Erzurum'dan geçtiğini söyledi. Mehdi Kaya Erzurum'un Kurtuluş Savaşı mücadelesinde topyekün birlik ve beraberlik içerisinde vatan savunması için canlarıyla mücadele eden kadim bir şehir olduğunu ifade ederek; “Erzurum’un Cumhuriyetin kurulmasında büyük bir rol oynadı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum Kongresi'nde aldığı kararların bu günkü Türkiye Cumhuriyeti'nin oluşumunda büyük önem arz ediyor” dedi.

BİRLİK BERABERLİK RUHUYLA CUMHURİYET KURULDU

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin; Erzurumluların bütün vatan topraklarında kurtuluş mücadelesinde fedakarlık yaptıklarını belirterek; “Bu birlik beraberlik ruhuyla Cumhuriyet kuruldu. Bu birlik ve beraberlikle ülkemizin birlik beraberliğine halel getirecek bir olay olduğu zaman nasıl sahip çıkılması gerekiyorsa 15 Temmuz’da olduğu gibi bundan sonrada inşallah sahip çıkmaya devam edeceğiz.” Dedi.

ERZURUM TURİZMİN MERKEZİ OLDU

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise; Erzurum'un gerek Kurtuluş Savaşı'nda verdiği mücadelesiyle gerekse tarihi dokuları ile birlikte turizmin merkezi olduğuna vurgu yaparak Erzurum'un daha iyi bir şekilde dünyaya tanıtılması için projeler ürettiklerini söyledi.

BU COĞRAFYADA GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ

İstanbul valisi Davut Gül, Erzurumluları bir araya getiren Pendik-Kaynarca Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanımıza ve yönetimine teşekkür ederek şöyle devam etti, “Hamdolsun 100 yılı geride bıraktık. Türkiye Yüzyılı başladı. Türkiye ve İstanbul’un her tarafında büyük bir coşkuyla kutlandı. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal olmak üzere silah arkadaşlarına, bu memleket için şehit düşmüş bütün şehitlerimizi gazilerimizi minnetle anıyoruz. Mekanları cennet olcun. Güllük gülistanlık bir coğrafyada yamamıyoruz. Ölen şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Fehim hocamızın çok güzel sergisiyle programa başladık. Teşekkür ediyorum. Erzurum’u İstanbul’da bir kez daha yaşamış olduk. Toplu iğne yapılamayan Türkiye’den, 250 Milyar Doların üzerinde ihracat bir Türkiye’ye geldik. Kendi otomobilini yapan bir Türkiye’ye geldik. Bu coğrafyada güçlü olmak zorundayız. Son 300 yılda millet olarak en güçlü dönemimizi yaşıyoruz. Erzurum’da doğduğum için, Erzurumlu olduğumuz için iftihar ediyorum.”dedi.  

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PENDİK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI