100. YIL MARŞI YARIŞMASINA REKOR KATILIM

Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği 100. Yıl Marşı Yarışması’nın ilk aşaması olan şiir yarışmasına 81 il ve 8 farklı ülkeden 2 Bin 259 şiirle başvuru alındı.
 Tarih: 08-11-2021 16:51:57
100. YIL MARŞI YARIŞMASINA REKOR KATILIM

Çekmeköy Belediyesi’nin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın koordinasyonunda düzenlediği 100. Yıl Marşı Yarışması’nın ilk ayağı olan şiir aşaması, Cumhuriyetin ilan edilişinin 98. yıl dönümü olan 29 Ekim 2021 tarihinde tamamladı.  1 Temmuz 2021’de Küçüksu Kasrı’nda yapılan tanıtım toplantısıyla başlayan yarışmanın birinci aşamasına 2 Bin 259şiir başvurusu alındı.

YARIŞMAYA 8 ÜLKEDEN KATILIM SAĞLANDI

Türkiye’nin 81 ilinden yarışmaya katılım gerçekleşirken; İngiltere, İran, Almanya, Fransa, Norveç, Belçika, Hollanda, Azerbaycan’dan da yarışmaya şiirler geldi.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz şiir yarışması başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Tüm halkımıza teşekkür ediyoruz. Bize büyük destek verdiler ve önemli bir başarıya imza attık. Binlerce şiir yarışmamıza ulaştırıldı. İçlerinden en iyilerini seçmek çok zor olacak ama önemli olan Cumhuriyetimize yakışır bir 100. Yıl Marşı seçebilmek. Bunun için tüm seçici kurul üyelerimiz büyük bir titizlikle tüm eserleri inceleyecek. İlk 100 eserin belirlenmesinin ardından beste yarışması sürecimiz başlayacak. Biz 1 Temmuz’dan bu yana büyük bir heyecanla bu projeyi yürütüyoruz. Milletimiz de aynı heyecanla bize destek olmaya devam ediyor,” dedi.

 

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÇEKMEKÖY Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI