BAŞKAN AHMET CİN’İN YENİ DÖNEM VİZYON PROJELERİ

Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde 705 projeyi Pendik’e kazandıran AK Parti Pendik Belediye Başkan Adayı Ahmet Cin, şimdi yen işler zamanı diyerek önümüzdeki dönem için yeni projelerini açıkladı. Ulaşımdan çevreye, spordan eğitime kadar vaat ettiği projeler Pendiklileri şimdiden heyecanlandırmış görünüyor. Okurlarımız için projelerin bir kısmını sizler için yazdık. Projelerin tümüne www.ahmetcin.net üzerinden ulaşabilirsiniz.
 Tarih: 27-02-2024 11:28:47   Güncelleme: 27-02-2024 12:13:47
BAŞKAN AHMET CİN’İN YENİ DÖNEM VİZYON PROJELERİ

PENDİK BELEDİYE HİZMET BİNASI VE KENT BİNASI

Pendik şehre yakışır bir belediye hizmet binasına kavuşuyor. 39 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen bina akıllı bina ve binası aynı zamanda çevreci olacak. Ulaşım akslarının merkezinde yer alacak yeni bina, depreme dayanıklı olacak, kendi enerjisini üretecek ve yağmur suyunu değerlendirecek teknolojiyle yapılacak. Aynı zamanda 10 bin 850 metrekare büyüklüğünde kent meydanı da olacak.

YENİ NESİL YAŞAM MERKEZİ KONSPETİ YAYGINLAŞIYOR

Kaynarca Yeni Nesil Yaşam Merkezi’ndeki konsepti yaygınlaştırmayı sürdürecek Belediye Başkan Adayı Ahmet Cin, Çınardere ve Kurtköy Mahallelerine de yeni nesil yaşam merkezleri kazandıracak.

ÇINARDERE YENİ NESİL YAŞAM MERKEZİ

Merkezde, kütüphane, çocuk kütüphanesi, gençlik kulüp atölyeleri, toplantı odaları, mutfak kültürü atölyeleri, basketbol ve fitness salonları, e-spor arena, bowling salonu ve yüzme havuzu yer alacak. Tesis, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle mahalleye kazandırılacak.

KURTKÖY YENİ NESİL YAŞAM MERKEZİ

İçerisinde konferans ve tiyatro salonları, çok amaçlı salon ve toplantı odaları, cep sineması, sanat galerisi, kütüphane, kafe, çocuk sanat merkezi ve gençlik kulüp atölyelerinin yer alacağı merkez, 11 bin 300 metrekare alana kazandırılacak. Tesis, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle mahalleye kazandırılacak.

YENİŞEHİR KÜLTÜR MERKEZİ VE NİKÂH SALONU

Yunus Emre ve Kültür Merkezi’nin yükünü hafifletecek yeni bir kültür merkezi ve nikah salonu yapılacak. 17 bin 500 metrekare alana inşa edilecek merkezde çok amaçlı salonlar, nikah salonları, fuaye ve sergi alanları ile kütüphane ve kafeterya yer alacak.

PENDİK SPOR VE KONGRE MERKEZİ

Pendik, büyük toplantı ve sporlara ev sahipliği yapılacak bir merkeze kavuşacak. Çamçeşme Mahallesi’nde 33 bin 500 metrekare alanda inşa edilecek merkezde 3 bin kişi kapasiteli spor salonu, fuaye ve sergi alanları, gösteri sanatları merkezi, gençlik ve gelecek merkezi ve kongre salonu yer alacak. Tesis, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Pendik’e kazandırılacak.

ULUSLARARASI FUAR ALANI

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 85 milyon yolcu kapasitesi ve İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki hızla artan turistik ve ticari faaliyetlerin yoğunluğu sebebiyle Pendik’te modern bir fuar alanına olan ihtiyaç duyuluyor. Pendik Fuar Alanı Projesi, bölgenin potansiyelini en üst düzeyde kullanarak hem yerel ekonomiye katkıda bulunacak hem de ulusal ve uluslar arası etkinliklere ev sahipliği yapacak.

PENDİK SPOR PARK

Spor tutkunlarına yenilik devasa büyüklükte spor park inşa edilecek. 97 bin 500 metrekare açık alan üzerine inşa edilecek spor parkında uluslararası standartlarda futbol, basketbol, voleybol ve hentbol sahaları, halı sahalar, tenis sahaları, bisiklet, koşu ve okçuluk parkurları yer alacak.  Tesis, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Pendik’e kazandırılacak.

PENDİK STADYUMU

Başta Süper Lig’de mücadele eden Pendikspor’un maçlarını oynayacağı 12 bin kişi kapasiteli stadyum inşa edilecek. Uluslararası standartla inşa edilecek stadyum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Pendik’e kazandırılacak.

YENİ SOSYAL TESİSLER GELİYOR

Pendiklilere nezih mekan ve lezzetli menüleri hizmet sunun Pendik Belediyesi sosyal tesislerine yenileri eklenecek.

•             PenCR Balık Sosyal Tesis

•             PenCR Köşk

•             PenCR Millet Bahçesi

•             PenCR Koru Restoran

•             PenCR Kavakpınar

PENDİK YENİ DEVLET HASTANESİ

Yıldan yıla büyüyen Pendik’in yükünü kaldırmakta zorlanan Pendik Devlet Hastanesi daha büyük alanda modern ve çok sayıda yatağıyla yeni yerinde hizmet verecek. Başkan Ahmet Cin Sağlık Bakanlığı ile büyük oranda süreci ilerlettiklerini artık ihale aşamasına gelindiği müjdesini de duyurdu. 400 yatak kapasiteli hastanede modern tıbbi cihazlar ve donanımlı ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri, poliklinikler, görüntüleme ve laboratuarlar ile servisler yer alacak.  Öte yandan ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda mahallere 6 yeni aile sağlığı merkezi kazandırılacak.

YENİ NEFES ALANLARI GELİYOR

GÜZELYALI MİLLET BAHÇESİ

Güzelyalı Mahallesi’nde sahil şeridinde yapılması planlanan millet bahçesi 86 bin 500 metrekare alan üzerinde kurulacak. Tesis içerisinde seyir terası, etkinlik meydanı, kır düğün alanı, kafe, restoran spor alanları ve çocuk oyun alanı yer alacak. Millet Bahçesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle mahalleye kazandırılacak.

MERKEZ MİLLET BAHÇESİ

Pendik merkezde yer alan, Pendiklilerin Burla Biraderler olarak bildiği ve vatandaşların kullanımında olmayan geniş ağaçlık alan Pendiklilerin hizmetine kazandırılıyor. 25 bin metrekare alana sahip yeşil alanda spor alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, sosyal donatılar ile çocuk oyun alanları yer alacak. Mevcut köşk de restore edilerek hizmete sunulacak.

AYDOS TEPESİ TABİAT PARKI

İstanbul’un en yüksek noktası olan bir kısmı da Pendik sınırları içerisinde yer alan Aydos Tepesi vatandaşların yeşille buluşacağı bir başka cazibe merkezi olacak. Tabiat parkında cam teras, doğa gözlem kulesi, macera parkuru, bisiklet ve yürüyüş yolları ile mesire alanı ve sosyal tesis gibi fonksiyonlar bulunacak.

PINARTEPESİ MAHALLE BAHÇESİ

Pendik yeşile yeşil katmaya önümüzdeki 5 yılda da devam edecek. Yine bir çok yeşil alanı Pendiklilere kazandıracağını belirten Başkan Adayı Ahmet Cin, 38 bin 500 metrekare alana Pınartepesi Mahalle Bahçesi’ni kazandıracak. Yayalar Mahallesi’nde bulunan alanda meydan, restoran, cam, piknik alanı, süs havuzu, teras, yürüyüş ve bisiklet yolları ile çocuk oyun alanları yer alacak. Bahçe İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle mahalleye kazandırılacak.

GÜZELYALI KENT MEYDANI

D100 Karayolu’nun ikiye ayırdığı Güzelyalı Mahallesi, kent meydanı projesiyle birleşecek. D100 Karayolu üzerinin kapatılarak kazandırılacak meydan 9 bin 100 metrekare alana sahip olacak. Meydanda park, çocuk oyun alanı, basketbol sahası ve fitness alanı, yürüyüş yolları ve sosyal donatılar bulunacak. Proje Bahçe İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle mahalleye kazandırılacak.

YENİ ULAŞIM AKSLARI ULAŞIMI DAHA DA RAHATLATACAK

Pendik, ticari ve turistik potansiyeliyle her geçen yıl büyüyerek dikkat çekiyor. Bu hızlı gelişimle birlikte, şehirdeki ulaşım sorunlarını önceden tespit edip etkili çözümler geliştirmek amacıyla alternatif yol projeleri önümüzdeki dönemde de hayata geçirilmeye devam edecek.

•             Tuzla Kartal istikametinde Pendik Alternatif Bağlantı Yolu

•             Pendik TEM Yan Yollar

•             D-100 Karayolu Pendik Yan Yolları

•             Kartal Sancaktepe istikametinde Alternatif Bağlantı Yolu

•             Sahil Yolu Yaya Üst Geçidi (Marina)

•             Adnan Menderes Bulvarı Araç Alt Geçidi

•             Havalimanı Kavşağı Araç Alt Geçidi

•             Tersane Kavşağı Yaya Üst Geçitleri

•             Pendik Gar Toplu Ulaşım Merkezi (TCDD),

•             Yeni Bisiklet Yolları

ÇARŞI NOSTALJİK ULAŞIM HATTI

Pendiklinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşların da alışverişleri için önemli bir çarşı olan Pendik merkez bambaşka bir ulaşım hattına kavuşacak. Çatısız çarşı sıfatıyla binden fazla esnafı bulunan Pendik merkeze çarşı nostaljik ulaşım hattı yapılacak. Ulaşım hattı ile kültürel ve tursitik geziler yapılabilecek. 

PENDİK ADALAR DENİZ HATTI

Pendikli yeni dönemde doğrudan Adalar’a seyahat edebilecek. Önümüzdeki yıllarda açılacak deniz hattı ile deniz ulaşımının toplu taşıma içindeki payı artacak. Yeni deniz hattı Bahçe İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Pendik’e kazandırılacak.

ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN YENİ İMKÂNLAR GELİYOR

Çocuklar ve gençler için, teknoloji, bilim, spor, kültür ve eğlence alanlarında eğitim ve gelişim fırsatlarını artırmak amacıyla yeni yatırımlar kazandırılacak. Bu girişim, genç nesilleri çağın gereksinimlerine uygun bir şekilde yetiştirerek, onları geleceğin zorluklarına hazırlamayı hedefliyor. Yenilikçi ve interaktif eğitim olanaklarıyla donatılan bu tesisler, çocuklara ve gençlere geniş bir perspektif kazandırmayı amaçlıyor.

ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEĞİ

Belediye Başkan Ahmet Cin üniversiteyi ilk kez kazananlara sağladığı eğitim desteğini önümüzdeki yılarda da devam ettirecek. Aynı zamanda LGS ve YKS sınavlarında derece yaparak başarı gösteren öğrencilere de eğitim desteği sağlanacak.

•             Kumandalı Araçlar Yarış Parkı

•             Doğa ve Gökyüzü Bilim Müzesi

•             Harezmi Matematik Müzesi

•             Anne Bebek Etkinlik Merkezi

•             Orman Kütüphanesi

•             İlkokul Öğrencilerine Termos

•             Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi

•             Pendik Satranç Merkezi

•             Çocuk Tabiat Okulu

•             Su Sporları Merkezi

•             Binicilik Eğitim Merkezi

•             Etno Spor Merkezi

PENDİK ŞEHİR MÜZESİ

Kentin tarihi doküman ve materyallerinin derlenerek Pendik hafızasının tek çatı altında toplanması için Pendik Şehir Müzesi kurulacak. Pendik merkezde TCDD lojmanının restore edilmesiyle oluşturulacak müze için bakanlıkla anlaşmaya varıldı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI HIZ KAZANACAK

Pendik’te önümüzdeki yıllardaki en önemli mesele kentsel dönüşüm olacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ile birlikte birçok kentsel dönüşüm çalışması hız kazanarak Pendik sağlıklı ve dayanaklı yapılara kavuşacak.

•             Ertuğrulgazi Kentsel Dönüşümü

•             Çınardere Keltepe Kentsel Dönüşümü

•             Orta Mahalle Kentsel Dönüşümü 2. Etap

•             Kavakpınar Mahallesi Kentsel Dönüşümü

•             Velibaba Sosyal Konutları

•             Ertuğrulgazi Sosyal Konutları

•             Çınardere Sosyal Konutları

•             Çamlık Sosyal Konutları

•             Fatih Sosyal Konutları

•             Fevzi Çakmak Sosyal Konutları

 

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PENDİK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI