Malatya Arapgir’e 15 milyon liralık tesis

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Arapgir İlçesi’ne yapılan ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi inşaatı devam ediyor.
 Tarih: 09-08-2021 13:00:00
Malatya Arapgir’e 15 milyon liralık tesis

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Arapgir İlçesi’ne yapılan ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi inşaatı devam ediyor.

MALATYA (İGFA) - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Arapgir Kaymakamı Mustafa Dilekli, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Büyükşehir Belediyesi GenelSekreteri Cemal Nogay, Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, İller Bankası Bölge Müdürü Celal Kaştı, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

22 bin 500 kişilik bir kapasitesi olan Arapgir İlçesi ileri biyolojik atıksu arıtma tesisinde günlük ortalama 3 bin 105 metreküp su arıtılacak.MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş,yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler vererek, tesisin Arapgir İlçesi’ne 30 hizmet sunacağını söyledi. Karataş, arıtma tesisinin yüzde 70‘lik kısmını tamamladıklarını belirterek, " Elektrik hatları, mekanik tesisler ve havuzlar yapıldı.  İdari bina ve çevre düzenlemesi çalışmalarımız devam ediyor. 1,5 aylık süreç içerisinde tesisimizi tamamlayıp, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise, Arapgir için önemli bir yatırım olduğunu belirterek, “Şehrin tamamındaki kanalizasyon suları kollektör hatlar ile şehrin 6 km aşağıda daha önce derelere deşarj edilmiş sistemlerin hepsi toplanarak bu merkeze taşındığını kaydetti.

Atıksu arıtma tesisi alanında yetkililerden bilgiler alan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Arapgir’e inşa edilen tesisin maliyeti 15 milyon lira olduğunu belirterek, "Bu tesisimizle Arapgir’in gelecek 100 yılını garanti altına alıyoruz. Çalışmalarımızın başta Arapgirli hemşehrilerimize ve Malatyamıza hayırlı olsun" dedi.

Etiketler
  Kaynak: İGF
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI