Kocaeli’nin yöresel üreticileri İstanbul’da pazar arıyor

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in, kentin yöresel lezzetlerinin il sınırlarını aşması ve yerel üreticilerin kalkındırılması amacıyla hayata geçirmeyi planladığı iş birliği adımı İzmit ve Kocaelili üreticilerle Beltur yöneticilerini Wellborn Otel’de bir araya getirdi
 Tarih: 11-08-2021 17:00:00
Kocaeli’nin yöresel üreticileri İstanbul’da pazar arıyor

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in, kentin yöresel lezzetlerinin il sınırlarını aşması ve yerel üreticilerin kalkındırılması amacıyla hayata geçirmeyi planladığı iş birliği adımı İzmit ve Kocaelili üreticilerle Beltur yöneticilerini Wellborn Otel’de bir araya getirdi.

KOCAELİ (İGFA) - İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde yerli üreticilerin kalkındırılması, mancarlı pide, simit, Eşme ayvası, pişmaniye gibi birçok yöresel lezzetin tanıtılması için de önemli adımlar atmıştı. Bu kapsamda İzmit Belediyesi ile turizm ve gastronomi alanında ulusal ve uluslararası standartlarda hizmet veren, tarihi ve turistik köşkleri işleten İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketi Beltur arasında iş birliği yapılması kararlaştırıldı. İlk adım olarak da başkan Hürriyet, Kocaeli’deki üreticilerle Beltur yetkililerini bir araya getirdi. 

İstanbullulara restoran, kafe, büfe ve davet hizmetleri veren mekanları, gösteri ve sanat merkezlerini, fuar, sergi ve konser alanlarını işleten Beltur Genel Müdürü Cenk Akın, Beltur Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fatih Çınar, Beltur Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Ocak, İzmit ve Kocaeli’nin üretici kooperatifleri, birlikleri ve ziraat odalarıyla güç birliği yapmak için bugün (çarşamba) Wellborn Otel’de düzenlenen toplantıya katıldı. İzmit ve Kocaeli bölgesinin tüm kooperatif ve birlik yöneticilerin yer aldığı toplantıda Beltur yetkilileri, yöresel ürünlerin ortaya çıkarılmasının yanı sıra elde edilen ürünlerin tanıtımı ve satış stratejisini masaya yatırarak yol haritasını ile hedeflenen hususları üreticilerle paylaştı. 

Kooperatifler tarafından toplantı alanında sergilenen ürünlerin incelenmesinin ardından başlayan toplantıya; İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet ve Beltur yöneticilerinin yanı sıra; İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın,  İzmit Belediye Koordinatörleri; Hakan Yalçın ve Ozan Aksu, İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu, SARBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Çetin Sarıca, SARBAŞ Genel Müdürü Nihat Değer, İzmit Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Dr. Mehmet Çetinkaya ve başta İzmit olmak üzere Kocaeli’nin tüm ilçelerinden toplam 59 kooperatif ve birlik yöneticileri katıldı.

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Kooperatiflerimiz, üretici birliklerimiz, ziraat odalarımız, başkan ve yöneticilerimiz bugün kıymetli bir amaç için bir aradayız. Size nasıl daha fazla destek verebiliriz, sizinle nasıl daha fazla işbirliği geliştirebiliriz, üretimi, tarımı, tarımsal kalkınmayı, üreticiyi nasıl destekleyebiliriz diye göreve geldiğimizden beri kendimize dert edindik. Elbette ilçe belediyesiyiz ve kaynaklarımız sınırlı. Ancak yanı başımızda İstanbul gibi devasa güç ve büyük bir pazar var. İstanbul pazarı neticede ne atarsan yutuyor. İBB Başkanı’mız Sayın Ekrem İmamoğlu ile sık sık istişareler yaptık. Dayanışmayla aşılamayacak sorun yoktur. Dayanışmayla daha fazla güç elde edebiliriz ve bu gücü de özellikle üretime destek olarak döndürebiliriz düşüncesiyle hareket ettik” dedi. 

Etiketler
  Kaynak: İGF
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI