KREŞ ÖĞRENCİLERDEN KANSERLİ ÇOCUKLARA DESTEK

KARTAL BELEDİYESİ'NİN KREŞİNDEKİ ÖĞRENCİLER, KANSERLE MÜCADELE EDEN AKRANLARINA ‘YALNIZ DEĞİLSİNİZ’ MESAJI VERDİLER
 Tarih: 16-02-2024 15:29:15
KREŞ ÖĞRENCİLERDEN KANSERLİ ÇOCUKLARA DESTEK

 

Kartal Belediyesi, 15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Kanseri Farkındalık Günü’nde kanser ile mücadele eden çocuklara destek olmak, toplumda farkındalık yaratmak ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla, kreşte anlamlı bir etkinlik organize etti.

Belediyenin Kreş Müdürlüğü bünyesindeki Soğanlık Yeni Mahalle Kreşi’nde eğitim alan minik öğrenciler, çeşitli etkinlikler yaparak çocukluk çağı kanserine dikkat çektiler.

Çocukluk çağı kanserinin temsili renginin sarı olmasından dolayı kreşli öğrenciler de sarı renkli materyaller kullanarak ortaya çıkardıkları çalışmalarla kanserle mücadele eden akranlarına destek oldu ve ‘Yalnız değilsiniz’ mesajı verdiler.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dilek Kars ve Kreş Müdürü Hilal Kıraç da Yeni Mahalle Kreşi’ndeki bu anlamlı etkinliğe katılarak öğrenci ve öğretmenler ile bir araya geldi.

Dilek Kars ve Hilal Kıraç kreş öğrencileri ile beraber sarı renkte kurdele takıp, sarı renkteki balonlarla sınıfları süsledi.

Kars, burada yaptığı konuşmada çocukluk çağı kanserinde farkındalık ve bilinçlendirmeye vurgu yaparak,  hastalıkla mücadelede erken teşhisin önemine dikkat çekti.

Türkiye’de kanser tedavisi gören çocukların daha iyi şartlarda tedavi görmesi ve tedavilerde olumlu sonuçların artmasını dilen Kars, şunları kaydetti:

 “Bugün, 15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Farkındalık Günü. Kreşli öğrencilerimizle beraber sarı kurdelelerimizi taktık. Yılda ortalama 5 bin çocuğumuz bu amansız hastalığa yakalanıyor. Bu hastalıkla ilgili en önemsediğimiz şey erken teşhis. Miniklerimiz ile beraber, bu hastalığa dikkat çekmek için kurdelelerimizi taktık. Kanserli çocuklarımıza ve ailelerine destek olmak için kurulmuş olan sivil toplum kuruluşlarımıza Kartal Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da desteğimizi vermeye ve onların verdikleri bu zor mücadelede her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz.”

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI