Kıbrıs’ta Tatar çifti, Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.
 Tarih: 11-06-2021 09:30:00
Kıbrıs’ta Tatar çifti, Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.

KKTC (Ulusal Ajans) - Cumhurbaşkanı Tatar ziyaretinde, özel eğitim merkezinde verilen eğitimin ne kadar yerinde ve etkili olduğunu görmekten duyduğu mutluluğu olduğunu söyledi.

Özel Eğitim Yasası’nın meclisten geçirilmesi için Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komitesi’nin çalışmalarını yürüttüğünü ve istişarelerini sürdürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Tatar, “Bu çocuklar bizim çocuklarımızdır. Devletimizin imkanları çerçevesinde mutlaka onların toplumda değerli bireyler olarak yetişmeleri ve topluma kazandırılmaları için eğitim sisteminin geliştirilmesini her zaman vurgulamaya devam edeceğiz” dedi.

Kıbrıs Türk halkının birlik ve beraberlik içinde bu konuda hassasiyet gösterdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC geliştikçe, özel yatırımlarla beraber yasalar çerçevesinde yapılacak katkıların ve sponsorlukların ihtiyaçları giderebileceğini belirterek, bu konuda gerekli katkıların yapılabilmesi için çağrıda bulundu.

ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARDAN OLUŞAN KORO PROJESİ

Ziyarette ayrıca Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar ziyaret sırasında gerçekleştirdiği konuşmasında, KKTC Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komitesi iş birliğinde özel gereksinimli bireylerden oluşan ve Özel Eğitim okullarına devam eden çocukların yer aldığı koronun olgunlaşma aşamasına geldiğini açıkladı. Tatar, çocukların eğitimle birlikte sanat konusunda da fırsat eşitliğinden yararlanılmasını sağlamak için projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Etiketler
  Kaynak: UlusalAjans
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI