Katil İsrail güçleri Filistinli bir çocuğu şehit etti

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentindeki baskınında 16 yaşındaki Filistinli bir çocuk şehit edildi.
 Tarih: 06-05-2021 00:00:00
Katil İsrail güçleri Filistinli bir çocuğu şehit etti

Filistin Kızılay'ından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerince Nablus’a bağlı Odala beldesinde şehit edilen 16 yaşındaki Filistinli çocuğun naaşının teslim alındığı belirtildi.

Açıklamada, beldede çıkan olaylarda ayrıca gerçek mermiyle yaralanan bir Filistinli gencin de hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı da Odala beldesinde bir Filistinlinin şehit olduğunu yaptığı yazılı açıklamayla teyid ederken, şehidin kimliğine ilişkin bir bilgiye ise yer vermedi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail askerleri Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus kentine bağlı Odala beldesine baskın düzenledi.

Haberde, İsrail askerlerinin karşılık veren Filistinlilere yönelik göz yaşartıcı gaz, plastik ve gerçek mermi kullandığı aktarıldı.

İsrail ordusu, 2 Mayıs’ta Nablus yakınlarındaki Zaatara askeri kontrol noktası çevresinde Yahudi yerleşimcilere düzenlenen silahlı saldırının ardından failleri bulmak amacıyla Batı Şeria’daki baskın ve gözaltı dalgasını şiddetlendirmişti.

KAYNAK : AA
Etiketler
  Kaynak: UlusalAjans
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI