KARTAL'DA 2024 YILININ İLK HUZUR TOPLANTISI YAPILDI

Kartal Kaymakamı Edip Çakıcı ve Kartal İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı, 2024 yılının ilk 'Huzur Toplantısı'nı düzenledi. Kartal Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı 2023 yılında asayiş olaylarının geçen senelere oranla düşüş gösterdiğini kaydetti.
 Tarih: 05-01-2024 21:01:38   Güncelleme: 06-01-2024 20:59:38
KARTAL'DA 2024 YILININ İLK HUZUR TOPLANTISI YAPILDI

Kartal Kaymakamlığı’nda yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Kartal Kaymakamı Edip Çakıcı, 2023 yılının emniyet ve asayiş açısından güzel geçtiğini söyledi.

Kartal Emniyet Müdürlüğü'nün Huzur Toplantısı İlçe Emniyet Müdürü Dallı, 2023 Yılının Güvenlik ve İstatistik Verilerini paylaşarak; “Biz polis olarak, ilçenin huzur ve güvenliği için sahada sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz ama bunun yanı sıra hepimizin aile olarak eğitimden geçmemiz, bilinçlenmemiz gerekiyor” dedi.

Kartal Kaymakamı Edip Çakıcı, “Trafik olaylarımız hariç bütün istatistiklerde 2022’ye göre suç oranlarında güzel düşüşler oldu. 2024 yılında inşallah trafik olaylarını da asgariye indireceğiz” dedi.

İstanbul’a çok sayıda yeni polis gönderildiğini ve büyük ölçüde trafikte istihdam edileceklerini anlatan Çakıcı, Kartal ilçesindeki ekiplerin de iki katına çıkacağını bildirdi. İstanbul Emniyeti’ne yeni araçlar tahsis edileceğini, yine Kartal’a da ciddi sayıda araç verileceğini ifade eden Çakıcı, bu personel ve araç takviyesiyle birlikte Kartal’ın emniyet ve asayiş istatistiklerinin çok daha iyi olacağını vurguladı.

Kaymakam Çakıcı, “İstanbul devasa bir kent, Türkiye nüfusunun beşte biri burada yaşıyor ve bir büyük şehir. Kartal’ın güvenliği İstanbul’un güvenliğinden ayrı düşünülemiyor. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Bakanımızın emniyet, jandarma ve sahil güvenliğimizin katkılarıyla Kartal ve İstanbul’umuz daha yaşanır bir kent olacak” şeklinde konuştu. Çakıcı, Gazetecilerin Yeni Yılını Ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak sözü Emniyet Müdürü Sinan Dallı’ya verdi.

-Genel Suç Oranında Yüzde 10 Düşüş-

Kartal İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı da 2023 yılında ,Kartal’da sağlıklı bir emniyet hizmeti yürüttüklerini ifade ederek, 2023 yılının genel suç anlamında bir önceki yıla nazaran yüzde 10’un üzerinde bir düşüşle kapandığını belirtti. Dallı, Kartal’da, 4’ü bisiklet, 10’u motosiklet 36’sı sivil 54’ü resmi 104 araçla hizmet verdiklerini, bu sayıya 20 yeni aracın daha ekleneceğini belirtti. İstanbul genelinde trafik polisi sayısının 6 bine ulaştığını dile getiren Dallı, Kartal’da da 26 yeni gelen trafik polisi ile birlikte sayının 52’ye çıktığını kaydetti. Trafik hizmetleri başta olmak üzere İstanbul’un sorunlarına en hızlı en sağlam kalıcı çözümler getirmek için bu adımlar atıldığını ifade eden Dallı, Kartal’ın personel sayısının bir önceki yıla göre yüzde 10 artacağını söyledi. Sinan Dallı, Yakacık Polis Merkezinin yıkılıp yeniden yapımına başlandığını Ağustos ayında açılacağını kaydetti.

Kartal Emniyet Müdürü Sinan Dallı, bir yıl içerisinde 158 kişiye genel ahlaka aykırı davranışlarda bulunmaktan işlem yapıldığını, 97 metruk binanın 57’sinin yıkıldığını, 22’sinin restore edilmesine aracılık ettiklerini, 17 evsizin otele yerleştirildiğini, 12 yerin fuhuş gerekçesiyle mühürlendiğini, 143 içkili mekana idari işlem yapıldığını 13 binden fazla umuma açık yerin denetlendiğini, 353 dilenciye işlem yapıldığını ve para cezası kesildiğini, 260 yabancı uyruklu kişinin de tespit edilerek Göç İdaresi’ne teslim edildiğini anlattı.

Sinan Dallı, 2023 yılının, tüm İstanbul genelinde aynı anda yapılan 53 tane huzur uygulaması ile bitirildiğine dikkat çekti.  İstanbul genelinde 700 bine yakın motosiklet bulunduğunu bu durumun kazaları artırdığını belirten Dallı, ilçede her gün motosiklet uygulaması yapıldığını söyledi.  6 Şubat depreminde Hatay’a hem lojistik hem insan kaynakları açısından destek verdiklerini vurgulayan Dallı, 2023 yılında 524 tane personeli dönüşümlü olarak deprem bölgesine gönderdiklerini hatırlattı.  Sinan Dallı, geçen yıl, 2470 adet motosiklet denetiminin yapıldığını ve 4 milyon 250 bin liralık trafik cezası kesildiğini, 492 adet motosikletin de trafikten men edildiğini kaydetti.

Her 4 olayın 3’ü aydınlatıldı

Yine geçen yıl 22 binden fazla aracın kontrol edildiğini, 1195 adet aracın trafikten men edildiğini toplam 9 milyon 608 bin liralık da idari para cezası uygulandığını bildiren Dallı, Kartal’da ölümlü kaza geçen sene ile aynı olduğunu, sadece 16 dan 17 ye çıktığını, 488 olan yaralamalı kaza sayısının 591’e çıktığını, yaralı sayısının da 540’dan 699’a çıktığını ekleyerek asayiş olaylarında geçen yıl, her 4 olaydan 3’ünün failinin yakalandığına dikkat çekti.

-Uyuşturucu ile Mücadele-

Hem okul hem sokaklarda uyuşturucu ile mücadelede başarılı bir yıl geçirdiklerini vurgulayan Dallı, okullarda aktif şekilde görev yaptıklarını, ilçedeki 9 okulda polisin sabit olarak bulunduğunu iletti. Kartal’da 2022 yılında 90.421 gram uyuşturucu yakalanırken, bu rakamın 2023 yılında 240.394 gram uyuşturucu yakalandığını kaydeden Dallı,  “Yakalanan torbacı sayısı 2022’de 326 iken, 2023’te 310 olarak gerçekleşti, yakalanan kullanıcı sayısı ise 2022’de 922 iken, geçen yıl 930 oldu. Tutuklanan torbacı sayısı 2022’de 133, 2023’te ise 125’e indi" dedi.

-“En İyi Narkotik Polisi Anne”-

İlçe Emniyet Müdürü Dallı, 5 yıldır yürütülmekte olan “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesinin önemine işaret ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Uyuşturucu ile mücadelede, kökünden çözüm için yapılan en önem verdiğimiz konu anneleri bilgilendirme toplantılarıdır. ‘En iyi narkotik polisi Anne’. Bunu bakanlık tarafından 5 yıldır üzerinde titreyerek yürütüyoruz, yürütmeye de devam edeceğiz. Önemli olan bu eğitimleri olabildiğince bütün annelerimize ulaştırarak annelerimizi bilinçli hale getirmek, onları ilgili hale getirmek çünkü annelerimiz çocuklarımızın hal ve hareketlerini çok daha rahat görebilecek pozisyonda. Bir anne ne kadar bilinçli olursa uyuşturucu konusunda, evladına da birazcık daha o gözle bakar. Uyuşturucu kullananlarla yapılan gönüllü anketlerine göre, uyuşturucu kullananların yüzde 70’ inden fazlası bunu evlerinde kullanıyor. Aileler maalesef çok bilinçsiz bu konuda maalesef, çocuğunu odasına at aman sesi çıkmasın, içeride ne yapıyor, internette ne yapıyor, telefonda ne yapıyor bilmiyoruz.”

 

-Bilmediğiniz Bir Düşmana Karşı Savaşamazsınız-

Sinan Dallı, her anne ve babanın kendi çocuğunu uyuşturucu konusunda dikkatli olmaya çağırarak, uyuşturucunun insan üzerindeki davranış değişiklikleri konusunda her anne babanın bilinçlenmesi ve bu konuda uyanık olması gerektiğine vurgu yaptı. Okullarda, kültür merkezinde, sitelerde, camilerde bu konuda eğitim verildiğini, olabildiğince insana ulaşmaya çalıştıklarını dile getiren Dallı, “Amacımız olabildiğince insanlarımıza ulaşmak, bilinçlendirmek. Biz polis olarak sahada sonuna kadar acımasızca mücadelemizi vereceğiz ama bunun yanı sıra da başta kendimiz olarak hepimizin aile olarak eğitimden geçmemiz, bilinçlenmemiz gerekiyor ki bununla daha iyi mücadele edebilelim. Bilmediğiniz bir düşmana karşı savaşamazsınız” şeklinde konuştu.

Uyuma Uygulamasını Anlattı

Kartal İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün “Uyuma” adlı mobil uygulamasından da bahsederek “Bu uygulamaya bulunduğunuz yerden bastığınız anda direkt koordinatlarınız bizim acil merkezimize düşerek, polis ivedi şekilde bulunduğunuz yere gelir. Bu projede tamamen her şey gizlilik ölçüsünde kesinlikle kimsenin kimliği ortaya çıkmaz. Fotoğraflarınızı plaka, yüzünü her şeyi direkt paylaşabilirsiniz” diye konuştu.

  HABER VİDEOSU
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI