İBB'nin karnesi 'sıfır'! Korkutan tablo! Verilen tek tek paylaşıldı

İstanbul'da olası bir deprem için uzmanlar sık sık uyarılarda bulunurken İBB'nin konuyla ilgili hiç bir tedbir almaması tepkilere yol açtı.
 Tarih: 09-08-2022 16:00:00
İBB'nin karnesi 'sıfır'! Korkutan tablo! Verilen tek tek paylaşıldı

İBB Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu Başkanı Kadem Ekşi, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösteren Ekşi, "Gözümüzün içine baka baka müjdeleri verdi biz de sevindik. Şu anda 4. yıla girmiş durumdayız resmi verileri paylaşıyorum sıfır. Bu bizim ayıbımız. Mesele vadetmek değil yapmak." ifadelerini kullandı. Ekşi, resmi verileri tek tek paylaştı.

İşte o açıklamalardan satır başları:

İstanbul'da 7 milyonun üzerinde bağımsız birimimiz var. Bunlardan 2000 yılından sonra 2,5 milyon konut güvenli yapı olarak yaşam alanı olarak kullanımımıza açılmış ama mevcut 1,5 milyon yapının riskli olduğunu biliyoruz.

Bunlardan da 300 bin adetinin acil olarak dönüşmesi gerektiğini biliyoruz. Bu veriler bilimsel teknik olarak İBB arşivlerinde elimizde var.

KORKUTAN TABLO

Bu konut varlığı ile ilgili Japon İş Birliği Ajansı ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ile birlikte İBB olarak deprem senaryolarını çalıştık.

Burada da beklenen İstanbul depreminde yani 7,5 büyüklüğündeki bir depremde 15 bin canımızı yitireceğimiz 30 milyon dolar çerçevesinde bir ekonomik kayıp ile karşı karşıya kalacağımızı ve 640 bin barınma sorunu yaşayacağımızı biliyoruz. Bu bizim ev ödevimiz.

"GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA MÜJDELERİ VERDİ"

Sayın Belediye Başkanı'mız Silivri depreminden sonra İBB'ye gelerek gözümüzün içine baka baka müjdeleri verdi biz de sevindik. Mühendisiz, Deprem ve Doğal Afetler Komisyon Başkanı'yım.

Ben o anı gerçek bir veriyle zamanın tanığı ve şahidi olarak aldım.

GERÇEKLER SIFIR!

Dedi ki biz İstanbul'u güçlendireceğiz yılda 20 bin 5 yılda 100 bin konutu yaparak vatandaşımıza sunacağız dedi. Burada hayaller yüz bin gerçekler sıfır demişiz sıfır ama bunu ben belge olarak göstereyim vatandaşlarımız da bunu görsün.

Ben komisyon başkanı olarak ilgili birimlere yazmışız kentsel dönüşüm daire başkanlığı bize resmi olarak bildirmiş. İstanbul'da şu anda devam eden projeler var.

MESELE VADETMEK DEĞİL!

Bunların sayıları 500-600'ü geçmiyor biten konut varlığı sıfır. Şu anda 4. yıla girmiş durumdayız resmi verileri paylaşıyorum sıfır. Bu bizim ayıbımız. Mesele vadetmek değil yapmak.

Biz İstanbul'da özellikle KİPTAŞ döneminde yılda 5 bin ortalamayla 20 yılda 100 bin konutu yaparak insanların yaşam alanlarını dirençli hale getirmişiz bunu başarmışız. Ama İBB'nin manipülasyon kapsamında bu işleri yapıyor olması çok kötü.

BÜTÇE KÖR KURUŞ

İkinci önemli konulardan bir tanesi de bu işe iradenizi ortaya koyacaksınız. Ne kadar bütçe ayırıyorsunuz? Bugün İSKİ'nin barajlarında problem var diyor İBB Başkanı. 8 tane barajın zemin güçlendirmesini yapmamız gerekiyor ama bütçe kör kuruş sıfır. Kaynak koymuyorsunuz.

2018 yılında 1 milyar 13 milyon TL biz bütçe ayırmışız yani bütçenin yüzde 5'ini buraya ayırmışız.

CHP döneminde bu bütçe 6 kat küçülterek ayırdıkları rakam 250 milyon. Bu sizin iradenizi ortaya koyar. Olaya nasıl baktığınız ortaya koyar. Bu veri somut bir şekilde ortaya koyuyor.

Reklam, algı, manipülasyon ve şovla bir kent yönetilemez. Bu tam bir akıl tutulması. İstanbul'da reklam için ayrılan para 849 milyon. Ama kentsel dönüşüm için 492 milyon bir kaynak kayrılıyor. Bu artık vatandaşımızın çok net olarak gördüğü bir veri.

İstanbul'da şu anda biz 1,5 milyon konutu TOKİ eliyle yapmışız vatandaşa güvenli yaşam alanlarını vermişiz. Ama yerel yönetimler olarak da yapmamız gereken işler var.

İBB'nin ürettiği konut varlığı sıfır.

.

 

KAYNAK : A Haber
Etiketler
  Kaynak: haber7.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI