GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK, KARTAL ‘DA

OSMAN AŞKIN BAK, AK PARTİ KARTAL İLÇE BAŞKANLIĞINDA AMATÖR SPOR KULÜPLERİ YÖNETİCİLERİ İLE TOPLANTI YAPTI
 Tarih: 14-03-2024 16:35:52   Güncelleme: 14-03-2024 17:13:52
GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK, KARTAL ‘DA

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Türkiye’nin dört bir yanına onlarca binlerce tesis yaptık. Türkiye biliyorsunuz şu anda bir spor devrimi yaşıyor” dedi.

Bakan Bak, AK Parti Kartal İlçe Başkanlığı’nda amatör spor kulüpleri yöneticileri ile düzenlenen toplantıya katıldı. Burada konuşma yapan Bak, kendisinin de amatör spor kulübünden geldiğini, zamanında futbol oynadığını, değişik spor branşlarına katkılar sunan görevlerde bulunduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

“Bana göre amatör kümelerin başkanları yöneticileri birer kahramanlardır. Çocukları gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutan onları sahaya getiren onlara emek verenlerdir.  Amatör kulüplerin toplum içinde önemli görevleri var, mahallenin birer sigortasıdır, dengeyi kurarlar. Amatör kulüplerin çabaları takdire şayan.”

Amatör spor kulüplerinin yerel yönetimler ve mahalli idarelerle entegrasyonunun çok önemli olduğuna işaret eden Bakan Bak, bakanlık olarak spor kulüplerine ellerinden gelen destekleri verdiklerini kaydetti.

TÜRKİYE BİLİYORSUNUZ ŞU ANDA BİR SPOR DEVRİMİ YAŞIYOR

Osman Aşkın Bak, “Türkiye’nin dört bir yanına onlarca binlerce tesis yaptık. Türkiye biliyorsunuz şu anda bir spor devrimi yaşıyor. UEFA standartlarında 36 stadyumuz bitti, 4 tanesi devam ediyor yenileri planlanma aşamasında ve devam etmekte. Türkiye 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası organize edecek İtalya ile beraber. Bunun sebebi de o altyapı o tesisler “ şeklinde konuştu.

Kartal’da da bu eksiklikleri gidermek için çalışacaklarını dile getiren Bak, Karlıktepe’de bulunan jimnastik salonunun depreme dayanıklı olmadığı için yıkılacağını, yerine içinde yüzme havuzu, jimnastik salonu, engelliler içi alanlar,  gençlerin aktivitelerini yapacağı çok güzel modern bir kompleks yapılacağını belirtti. Osman Aşkın Bak, “Soğanlık’ta da yine çok güzel spor kompleksi yapacağız. Sporcu Fabrikası..içerisinde karate, judo, tekvando, güreş için salonları  havuzu olan bir tesis tabi gençlik merkezleri de olacak” dedi.

AMATÖR KULÜPLERİN EMRİNDEYİZ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kartalspor takımına da destek vereceklerini , ilçede amatör kulüpler için ortak antrenman sahası da yapılması gerektiğini kaydederek,  “Amatör kulüplerin emrindeyiz . Bütün gençlerin başta uyuşturucu ve alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak durması için her türlü desteği vermeye hazırız.  Adayımız Hüseyin Karakaya kazanacak öyle inanıyoruz, Kartal , spor ilçesi olma yolunda önemli adımlar atacağına yürekten inanıyoruz” şeklinde konuştu.

2024 Paris Olimpiyatlarını hatırlatan Bak, bu olimpiyatlarda Türkiye’nin güreşte çeşitli dereceler yaptığını ve madalyalar aldığını anlattı.

Bakan Bak, boks, tekvando, okculuk, judo, jimnastik de de Türkiye’nin iddialı olduğunu onlardan madalyalar beklediklerini kaydetti.

2024 yılını “Hareketlilik yılı” ilan ettiklerini, obeziteden kurtulmak için çocukların hareket ettirilmesi geretiğini aktaran Bak,”Türkiye’ye olimpik ve yarı olimpik olmak üzere yaklaşık 700 havuz yapıldı. İnşaatları devam eden100 ‘e yakın havuz daha var Türkiye son 5 yılda 10 milyon çocuğa yüzme öğretti. Kartal’a da iki havuz kazandıracağız. Kartal’ın tekrar sporda yükselmesi için çalışacağım” dedi.

KARAKAYA: GENÇLERİMİZİ SOKAKLARDAN ALACAĞIZ

AK Parti Kartal Belediye Başkan adayı Hüseyin Karakaya da özellikle gençlere sahip çıkmak gerektiğine işaret ederek, “Gençlerimiz için spor ve kütüphaneler yapacağız, gençlerimizi sokaklardan alacağız ve orada kendilerini bulmalarını sağlayacağız. Onlara imkanlar sunacağız, bedava internet, bedava, çay, kahve imkanlar sunacağız ki, gençlerimiz kütüphanede olsunlar” diye konuştu.

Gençlerin sokaktan alacak en önemli şeyin spor olduğunu vurgulayan Karakaya,  “Soğanlık’ta yapacağımız bedensel spor merkezinin adına ‘sporcu fabrikası’ da diyeceğiz, orada sporcu yetiştireceğiz”

Kartal’ın bir marka olduğunu ancak bu markanın dondurulmuş ve durdurulmuş bir vaziyet olduğunu ifade eden Karakaya, şunları söyledi:

“ Sayın Bakanımızın desteğiyle Kartal’a yapacağımız stat, spor merkezi, engelliler için spor merkezi ve yamaç paraşütü ve diğer spor dalları ile ilgili. Burada spor kulüplerinin temsilcileri var, diğer spor dallarının temsilcileri var, Akademiye sporcu yetiştiren kulüplerimiz, derneklerimiz var, yani Kartal bir spor merkezi. Futbolcu, sporcu üreten bir merkez. Yüzme de yağlı güreşlerde de aynı şekilde, Kartal her türlü sporun yapıldığı ve başarılı sporcuların çıktığı bir yer ve yine eski günlerine 31 Marttan sonra beraber devam edeceğiz.”

AMATÖR KULÜPLERİN İSTEK VE TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, konuşmasından sonra toplantıya katılan amatör spor kulüplerinin yönetici ve başkanlarının ietek ve taleplerini dinleyerek not aldı.

Toplantıya katılan yamaç paraşütü pilotu Elif Açıcı söz alarak, İstanbul’da yamaç paraşütünü Aydos, Kayışdağı, Çatalca bölgelerinde yaptıklarını ancak bu alanda çok ihtiyaç ve eksiklikleri bulunduğunu sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Yamaç paraşütünü daha çok turist çekmek amacıyla Kartal’da paramotor uçuşlarıyla ya da tandem ticari uçuşlarıyla gerçekleştirebilecekleri aktaran Açıcı, “İstanbul Büyükşehir (İBB) Hava Parkı tesisi projem var. Değerlendirilmesini rica ederim. Trabzon Uzungöl’ de faaliyeti yapmaktayım niye bunu İstanbul’da yapmayalım. Niye yamaç paraşütü gelişmesin. Neden ikolkul ve lise öğrencilerine bunu öğretmeyelim?” diye konuştu.

Bakan Bak da “Planörle uçtum müthiş bi özgürlük” diyen, gençlerin özellikle doğa ve hava sporlarına yönelmesinin önemli olduğunu söyledi.

Yaklaşık 50 gençlik kampı bulunduğunu ifade eden Bak, bu kampların sayını artırıp gençlerin izcilik ve sportif faaliyetlerle kaynaştırıp spora ve doğaya daha çok yaklaşmalarını sağlayacaklarını söyledi.Elif Açıcı’dan projesini isteyen Bakan Bak, “Murat Kurum başkanım inşallah kazanınca onla da projeyi İstanbul için düşünebiliriz.  İlave ederiz. Kartal’da Aydos’ta  da olabilir” dedi.

Osman Aşkın Bak, planörlük eğitiminde ciddi bir talep olduğunu kaydetti.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI