Ford’un elektrikli otomobillerinde FANUC imzası

Japonya merkezli lider CNC, robot ve makine üreticisi FANUC, Ford’un elektrikli otomobil gövdelerinin üretimine yardımcı olması amacıyla 2022 yılında teslim edilmesi planlanan yaklaşık 500 adet robotu Kölnde bulunan Ford üretim tesisine tedarik edecek.
 Tarih: 29-07-2021 11:40:00
Ford’un elektrikli otomobillerinde FANUC imzası

Japonya merkezli lider CNC, robot ve makine üreticisi FANUC, Ford’un elektrikli otomobil gövdelerinin üretimine yardımcı olması amacıyla 2022 yılında teslim edilmesi planlanan yaklaşık 500 adet robotu Köln'de bulunan Ford üretim tesisine tedarik edecek.

İSTANBUL (İGFA) - Fabrika otomasyonundaki çözümleriyle önemli markaların üretim süreçlerinde stratejik roller üstlenen FANUC, e-mobilite alanında büyük bir sipariş daha aldı. Bu kapsamda FANUC, elektrikli otomobil gövdelerinin üretiminde kullanılması için 2022 yılında teslim edilmesi planlanan yaklaşık 500 adet robotu Köln’deki Ford tesisine tedarik edecek.

Ford’un Köln’de bulunan üretim tesisi, halihazırda tüm Avrupa pazarına hizmet edebilecek kapasitesi sayesinde elektrikli araçlar için geliştirme ve üretim tesisi olan Ford Köln Elektrifikasyon Merkezi’ne dönüştürülüyor. Ford böylece tamamen elektrikli ve yüksek hacimli ilk binek otomobil modelini 2023 yılında üretmek için çalışmalarını yoğunlaştırıyor.

Marka ayrıca 2030’dan itibaren Avrupa’da sadece bataryalı elektrikli binek otomobiller sunmaya hazırlanıyor.

Etiketler
  Kaynak: UlusalAjans
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI