Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli aşı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli aşı çalışmaları hakkında, "Şu anda üniversitelerimiz, bazı ilaç firmalarımız yoğun bir çalışmanın içindeler. Bana öyle geliyor ki onların bana verdikleri söze dayanarak konuşuyorum, Eylül - Ekim gibi onların da üretime geçeceğine inanıyorum. " dedi.
 Tarih: 01-05-2021 02:31:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli aşı açıklaması

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Elimizde yeteri derecede aşı var. Rusya'dan Sputnik aşısı gelecek. Gerekirse Sayın Başkan ile de görüşmemizi yapacağız. Ben sayın Putin ile  yapacağımız görüşmeden de bu işle ilgili çok ciddi miktarda Sputnik aşısı Rusya'dan gelecek.

Bu arada BioNTech Almanya'dan onun verilmiş sözü var o da inşallah gelecek. Şi Cinping ile de önümüzdeki ayın ilk yarısında bu konuyla ilgili bir görüşmemiz olacak. Oradan da tekrar ciddi miktarda aşının gelmesiyle bu sayıyı yakalamış olacağız. 

YERLİ AŞI AÇIKLAMASI

Şu anda üniversitelerimiz, bazı ilaç firmalarımız yoğun bir çalışmanın içindeler. Bana öyle geliyor ki onların bana verdikleri söze dayanarak konuşuyorum, Eylül - Ekim gibi onların da üretime geçeceğine inanıyorum. 

KIBRIS GÖRÜŞMELERİ

Ben Güney Kıbrıs'a güvenmiyorum, doğru konuşmadılar. Ben yine bir netice alınabileceğini ihtimal vermiyorum. Çünkü dürüst değiller. Yapmış olduğumuz görüşmede de yalan söylediler, aldattılar. Onun neticesinde yapılan referanduma da saygı duymadılar. Kuzey yüzde 65 evet derken, Güney tam aksine bir o kadar hayır dedi. Bunlar yalancı, dürüst değil.

Etiketler
  Kaynak: UlusalAjans
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YAŞAM Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI