CEVAP / DÜZELTME

Musa Özsoy Vekili Av.İhsan Yalçınkaya hakkında odatv.com.tr adresinde yayınlanan haberin, haber sitemizde de 27 Eylül 2023 tarihinde yayınlanmasıyla ilgili olarak; Avukat İhsan Yalçınkaya tarafından 10 Ekim 2023 tarihinde müvekkili hakkında tarafımıza gönderdiği ve yayınlanmasını istediği tekzip metni aşağıdadır.
 Tarih: 10-10-2023 18:34:51   Güncelleme: 10-10-2023 19:17:51
CEVAP / DÜZELTME

TEKZİP METNİ

Odatv.com.tr İnternet Sitesinde yayınlanan 27/09/2023 Tarihli "Önce eleştiriyor, sonra sponsor alıyor...Gıda Dedektifi'nin oyununu Odatv bozuyor" başlıklı yazıda müvekkil Musa Özsoy hakkında gerçek gerçek dışı, kamuoyu nezdinde beyanlarına aykırı işlemler yapıyormuş algısı oluşturacak iftira niteliğinde asılsız ifade ve tespitler kullanılmıştır.

Müvekkil Musa Özsoy 2018 yılından bu yana tüketici bilincini geliştirmek ve etiket okuma farkındalığını arttırmak amacıyla paylaşımlarını "Gıda Dedektifi" isimli markası üzerinden gerçekleştirmektedir. Market raflarından birçok marka ürün tarafsız şekilde paylaşılırken, bazı firmalar ürünlerinin ayrıca incelemesini talep etmekte, bu ürünler bağımsız şekilde incelenerek Özel İnceleme Etiketiyle paylaşmaktadır. İşbu sponsorlu içerik yayınları ise açıkça duyurulmaktadır. Müvekkil hakkında yayınlanan yazıda teknik herhangi bir terim belirtilmeden salt kötüleme amacı ile hareket edildiği ve müvekkil tarafından kullanılmayan “cüzi aroma” ifadelerine yer verildiği, “emülgatör yazısı göze sokuluyor” tarzında gazetecilik etiği ve tarafsızlığını zedeleyici ifadeler kullanıldığı görülmektedir. Uluslararası basın kartı sahibi müvekkil ise genel basın etik duruşuna ve ilkelerine uygun hareket etmektedir. Yine yazıda müvekkil hakkında kullanılan “sermaye karşıtı” ibaresinin gerçek ile hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır. Müvekkilin 6 yılı aşkındır yönettiği Gıda Dedektifi hesabında hiçbir siyasi görüşe, partiye ya da sivil toplum kuruluşuna yönelik taraflı bir tavır takınmamıştır. Musa Özsoy’un bu çerçevede “Türkiye’ye dönmesi” ifadesi de gazetecilik etiğiyle bağdaşmamış, hatalı algı oluşmasına sebebiyet vermiştir.

Bu çerçevede odatv.com.tr adresinde yayınlanan haber yazısında, gazetecilik etiğiyle bağdaşmayan, müvekkil aleyhine girişilden karalama kampanyası kapsamında, müvekkilin marka değerini ve kişilik haklarına saldırı mahiyetinde, gerçek dışı ve asılsız ifadelere yer verildiği açıktır. Konu hakkında müvekkili yıpratmaya yönelik ve şeref ve haysiyetini zedeleyici mesnetsiz haberlere itibar edilmemesi, kamuoyuna saygı ile duyurulur.

MUSA ÖZSOY VEKİLİ

AV.İHSAN YALÇINKAYA

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI