Bursa Nilüfer’de Başköy imar planına onay

Bursada Nilüfer Belediye Meclisi’nde Başköy İmar Planı görüşülerek kabul edildi. 50 hektarlık alanı kapsayan planla bölgede daha sağlıklı bir yapılaşma alanı oluşturulması amaçlanıyor.
 Tarih: 05-08-2021 09:40:00
Bursa Nilüfer’de Başköy imar planına onay

Bursa'da Nilüfer Belediye Meclisi’nde Başköy İmar Planı görüşülerek kabul edildi. 50 hektarlık alanı kapsayan planla bölgede daha sağlıklı bir yapılaşma alanı oluşturulması amaçlanıyor.

BURSA (İGFA) - Nilüfer Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısını Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem Başkanlığı’nda Nilüfer Barış Meclisi’nde yaptı.

Selden zarar gören Artvin-Arhavi ilçesine ayni ve nakdi yardım yapılmasının da karara bağlandığı Nilüfer Belediye Meclisi’nde, Başköy Uygulama İmar planı gündeme geldi ve planın detayları ile ilgili sunum yapıldı.

50 hektarlık alanı kapsayan planda eğitim sağlık, ibadet,  kültürel tesis, belediye hizmet alanı gibi alanlara yer verildi.  Bölgenin köy yerleşim alanında,  planlı bir şekilde daha yaşanılabilir, seyrek yapılaşmanın olduğu bir yaşam alanı oluşturmak üzere hazırlanan plan Nilüfer Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste ayrıca Nilüfer Belediye Meclisi, Covid-19’a yakalanarak yaşamını yitiren Nilüfer Belediyesi zabıta personeli Halil İbrahim Burhan’ın adının yaşatılması için de bir karar aldı. Nilüfer Belediyesi Alaaddinbey Hizmet yerleşkesinde hayata geçirilecek zabıta karakoluna Halil İbrahim Burhan Çevre Karakolu adının verilmesi kararlaştırıldı.

Başkan Erdem'e, Bingöl Yayladere Belediyesi ile Bulgaristan Kubrat Belediyesi ile Nilüfer Belediyesi'nin yeni kardeş kent olunması yönünde yetki verildi.

Etiketler
  Kaynak: İGF
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YAŞAM Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI