Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 103. kuruluş yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
 Tarih: 23-04-2023 14:05:49
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Sevgili çocuklar;

23 Nisan 1920'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yurdun dört bir tarafından milletimizin temsilcilerini bir araya getirerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) kurdu. 103 yıl önce bugün kurulan TBMM, ülkemizin bağımsızlığını amaçlayan tüm düşünceleri tek bir çatı altında topladı ve milletimizin bağımsızlık azim ve kararlılığını tüm dünyaya en güçlü şekilde ilan etti.

Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan 23 Nisan 1920, ülkemizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bir bayram olarak armağan edildi.

Cumhuriyetimizin ilk milli bayramı olaraksizlere armağanedilen 23 Nisan, Ata’mızın çocukları ne kadar çok sevdiğini ve onlara güvendiğini gösteren; gurur ve coşkuyla karşılamamız gereken eşsiz bir gündür. Böylesine bir armağanla ödüllendirilen çocuklarımızın; vatan, bayrak ve millet sevgisiyle dopdolu bireyler olarak yetişeceklerine inancımız tamdır.

Gözlerindeki pırıltıda ülkemizin aydınlık geleceğini gördüğümüz kıymetli çocuklarımıza;barış, sevgi ve adaletin hüküm sürdüğü bir ülkeyi verebilmek en yüce gayemizdir. Ayrım gözetmeksizin; tüm çocuklarımızın, araştıran, sorgulayan,  donanımlı bireyler olarak yetişecekleri ortamların sağlanması biz yöneticilerin temel görevidir.

Bu amaç doğrultusunda; bilim, teknoloji, eğitim, sağlık, spor ve kültür alanlarında dünya ile rekabet edebilen bir Türkiye için durmadan çalışacak, bu ülkenin makul insanları olarak bir araya gelecek ve ülkemize baharları getireceğiz.

Kartal Belediyesi olarak kentimizde yaşayan çocukların her geçen gün daha iyi koşullara sahip olabilmesi için çaba gösteriyoruz. Bu kapsamda; belediyemiz bünyesindeki kreşler, robotik kodlama sınıfları, sanat akademisi, kütüphaneler, spor olanakları ve eğitim bursları gibi projeleri düzenli olarak geliştiriyor ve sürdürüyoruz. Deprem bölgesinde, gönüllülerin de iş birliği ile yürüttüğümüz projelerle çocukların yüzünü güldürmek için çalışıyoruz. Bu döneme özel planladığımız ara tatil şenlikleri, ödüllü şiir okuma ve resim yarışmalarıyla kentimizdeki çocukların neşe ve duygularına ortak oluyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta devletimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’nın aziz kahramanlarını, vatan için canını feda etmekten çekinmeyen şehit ve gazilerimizi minnetle anıyor, bugüne anlam katan, geleceğimizin güvencesi siz değerli çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum.”

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI