Başkan Gökhan Yüksel’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında gazetecilik mesleğinin önemine vurgu yapan Başkan Yüksel, kent basınından ulusala, görevi başındaki tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik etti.
 Tarih: 10-01-2024 11:34:05
Başkan Gökhan Yüksel’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Başkan Gökhan Yüksel mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Basın, toplum üzerindeki etkisi ve toplumu yönlendirmedeki rolü açısından yadsınamaz bir şekilde, toplumsal hayatın önemli bir parçasıdır. Demokratik, şeffaf ve gelişmiş ülkelerde, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için basının tarafsız ve özgür olması, toplumsal bir gerekliliktir. Basın özgürlüğü, demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından ve temel taşlarından biridir. Toplumun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi konusunda basının bu denli önemli bir etkiye sahip olması, gazetecilik mesleği için kimi zorlukların ortaya çıkmasına yol açar. Gazeteciler, tüm dünyada ve ülkemizde, çoğu zaman görevlerini zorlu şartlarda yerine getirmeye çalışırlar. Gazeteciler, karşı karşıya kaldıkları en zor koşullara rağmen görevlerini canları pahasına da olsa yerine getirmeyi amaçlarlar. Gazetecilerin bu anlamda, toplumu; ilkeli, tarafsız ve doğru bilgilendirme çabaları takdire şayandır. Gazetecilik, fedakârlık ve sorumluluk isteyen bir meslektir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, "Basın, bir milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir milletin ihtiyaç duyduğu düşünsel gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesinin sağlanmasında basın, başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür.” sözü de gazetecilerin üstlendiği büyük sorumluluğu gösterir.

Diğer yandan, kent basını da demokrasilerin ve kent yaşamının vazgeçilmez unsurlarından biridir. Kent basınının görevlerinden biri de yerel yönetimleri denetlemektir. Bu yönüyle basın, toplumun doğru şekilde bilgilendirilmesinin yanı sıra, kent basını sayesinde kentlerin gelişiminde de önemli bir rol üstlenir. Üstlendiği rol bakımından kent basınının biz yerel yöneticilerin gözünde çok önemli bir işlevi vardır. Bu anlamda, bizim kent basınımızdan beklentimiz; gördükleri eksikleri bize iletmeleri ve komşularımızla aramızda bir köprü görevi görmeleri, nüfusu 500 bine yaklaşan ilçemizde gözümüz ve kulağımız olmalarıdır.

Bu vesile ile gerek ulusal gerek kent medyasında çalışan ve görevlerini ilkeli, tarafsız ve doğru bir şekilde yerine getirmeye çalışan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar dilerim.

Saygı ve sevgilerimle.”

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI